Domů     .Top
Vývoj humanoidních robotů žene dopředu sexbyznys

komerční sdělení

Robotický průmysl se rozvíjí již několik desítek let. Aktuálně je jedním z jeho hlavních hnacích motorů oblast zaměřující se na uspokojování sexuálních potřeb.  Do vývoje sexbotů neboli sexuálních robotů jsou investovány miliony dolarů.

Jaký byl jejich vývoj, jak vypadají a co už umí? Stanou se v blízké budoucnosti běžnou součástí našich domácností? Zatím vše nasvědčuje tomu, že ano.

Potřeba erotické pomůcky v podobě lidské bytosti je člověku vlastní už po století

Ve Starověké Číně si movití muži nechávali vyrábět dřevěné panny v reálné velikosti s pravými vlasy a třemi otvory určenými k sexuálnímu uspokojení. V 17. století si holandští námořníci na dlouhé platby vytvářeli předchůdkyně silikonových panen ze starých hadrů.

Slepou uličkou vývoje prošly nafukovací panny a právem by měly upadnout do zapomnění v pekle erotických pomůcek. Ve dvacátém století došlo k technologickému rozvoji používaných materiálů jako je vinyl, latex, ale hlavně silikon, který nejlépe dokáže imitovat lidskou kůži.

Nejkvalitnější a nejrealističtější Sex dolls současnosti se vyrábějí právě ze silikonu nebo TPE (termoplastický elastomer). Mají kovový skelet a pružné klouby, které umožňují flexibilní nastavení mnoha pozic.

Obličej, vlasy, pohlavní orgány. Vše je tvořeno velmi realisticky. Sexuální panenky se vyrábějí jak v ženské, tak v mužské podobě.

Silikonová dívka v pražském privátu Naughty Harbor. Jako živá. Zdroj: dailymail.co.uk

První sexuální robotky

A člověk stvořil roboženu. Jmenovala se Roxxxy a světlo světa spatřila v roce 2010 v Las Vegas. Tato robotická společnice už byla schopna reagovat na dotyky i dosáhnout orgasmu. Podle chuti jste si mohli nastavit její osobnost do 5 různých módů, od stydlivky po dračici.

Po erotické chvilce si s vámi popovídala třeba o fotbale. Pravidelné aktualizace zajistilo bezdrátové připojení k internetu. Výrobce True Companion ji nabízí za 10 000 dolarů.

Její následovnicí se stala robodívka Harmony. Tu tvůrci obohatili o intelekt a paměť. Je vtipná a v rámci svých možností okouzlující. Zapamatuje si vaše oblíbené jídlo a do ucha vám zarecituje romantickou báseň.

Chování si můžete nastavit až z 18 modulů. Je libo žárlivku? Náladovou? Zamilovanou? Stačí stisknout tlačítko. Po akci můžete její intimní partie vyndat a vyprat v pračce. Vyrábí ji firma Realbotix a ke koupi je za 7000 liber.

https://www.youtube.com/embed/XheWHsXIvfQ

Verze 2018

Nejnovější robotickou společnici Solanu představila firma Realbotix na veletrhu v Las Vegas v lednu loňského roku. Jejím tvůrcem je Matt McMullen. Cílem byla maximální všestrannost, a tak je možné například obličej robotky sloupnout a vyměnit za jiný.

Speciální aplikace umožňuje nastavení libovolného profilu s různým hlasem a vlastnostmi.

https://www.youtube.com/watch?v=gO9KrOhJ5NM

Různé tváře Solany. Zdroj: dailymail.co.uk

Vývoj jde kupředu. V mžiku přepnete Solanu na jinou osobnost. Zdroj: dailymail.co.uk

Kam směřuje vývoj sexrobotů?

Cílem tvůrců a vývojářů je napodobit lidskou bytost. Fyzicky jsou umělí společníci už téměř k nerozeznání od živých lidí. Mají cosi jako tep, buší jim virtuální srdce, mají lidskou teplotu.

Mechanika se za posledních deset let posunula také k větší přirozenosti. Pohyby končetin už jsou trhavé jen neznatelně. Mimika v obličeji začíná být intuitivní díky senzorům propojeným s očima a okolím.

Sexboti můžou mít rozmanitý charakter podle požadavků majitele či klienta, který se snadno během chvíle změní pomocí online aplikace. Pamatují si. Umí vést jednoduchou konverzaci, říct co se “jim” líbí, lichotit svému živému partnerovi u večeře nebo v posteli. Reagují na doteky.

V očekávání umělé inteligence

Na poli robotiky probíhá boj o prvenství v oblasti umělé inteligence. Roboti zatím nejsou schopni vlastního myšlení a cítění.

Jsou takoví, jakými je naprogramujeme. To se ale již brzy může změnit. Ve hře jsou miliony dolarů.

Každý rok překročí vědci v tomto oboru nové hranice. Co existovalo dosud jen v říši sci-fi literatury a film se začíná prolínat s realitou. Imitace lidských bytostí jsou stále sofistikovanější a výzkum v oblasti humanoidních robotů probíhá na mnoha vědeckých pracovištích po celém světě.

Hvězdami mezi osobnostmi dnešní robotiky jsou bezesporu Japonec Hiroshi Ishiguro a Američan David Hanson. Oba v nedávné době představili několik robotů, které jsou lidské bytosti již velmi blízké. Mají propracovanou mimiku a jsou schopni bezprostřední interakce.

Geminoid ze země vycházejícího slunce

Právě profesor Ishiguro je předním vědcem na poli humanoidních robotů, kteří mají být co nejvěrnější kopií konkrétního člověka, takzvaných gemioidů. Kromě svého vlastního dvojníka vytvořil v minulosti několik prototypů androida, tedy stroje/robota, který se má svým vzhledem, chováním a umělou inteligencí co nejvíce podobat člověku.

Jeho posledním realizovaným konceptem je robotka Erika, která vnímá to, co říkáte, odpovídá na jednoduché otázky téměř přirozeným hlasem a věrně imituje lidskou mimiku. Posuďte sami.

https://youtu.be/cb_tmGe3ga0

Šup s robotem do postele

Novinky na poli robotiky jsou běžnému člověku nejvíce dostupné, možná paradoxně, v podobě sexuálních robotů.

Právě v jejich případě jsou lidé ochotni zaplatit tisíce dolarů za společnost silikonového partnera a specializované firmy z toho náležitě těží. Podporují vývoj i své zisky.

V Čechách se s inteligentními roboty zatím běžně nesetkáme. Nicméně od minulého roku je možné navštívit první pražský privát s realistickými Sex Dolls v Praze.

Návštěvníci zde mohou v diskrétní atmosféře strávit erotickou chvilku s jednou ze tří silikonových kvalitních panen a dát volný průchod svým sexuálním fantaziím.

Černobílá budoucnost

Jako každý výtvor z rukou člověka mají i androidi své světlé a stinné stránky. Odpůrci sexuálních robotů nejčastěji varují před nebezpečím ztráty reálných sociálních, emočních a komunikačních vazeb (v době sociálních sítí trochu s křížkem po funuse), adorováním dokonalého vzhledu nebo manipulací s chováním umělých lidí.

Vývoj a využití sexbotů má i velký pozitivní potenciál. Sice zatím neumí cítit lásku, ale i tak se mohou stát například společníkem pro osamělé, hendikepované či staré osoby, léčebnou terapeutickou pomůckou pro sexuální úchyly nebo oběti znásilnění.

Jakým směrem se řeka vývoje s androidy vylije můžeme pouze hádat. Budoucnost ukáže. Jaký názor máte na sexroboty vy? Dovedete si představit, že budou za pár let vedle kuchyňských robotů a úklidových robotů běžnou součástí našich domácností, případně postelí?

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz