Domů     .Top
Nové trendy v materiálech povlečení

komerční sdělení

Během posledního století prošel nás životní styl výraznou změnou a bohužel i vše, co je s ním úzce spjato. Celkový životní rytmus se několikanásobně zrychlil a tomuto stavu se víceméně přizpůsobuje zbytek světa.

Není tedy divu, že si danému tempu přizpůsobujeme též naše byty, domy a samozřejmě i útulné ložnice.

Nenávratně pryč je doba vyšívaných a vzorně nažehlených, zdobných duchen a polštářů. Dnešní doba jde ruku v ruce s vývojem zcela nových, úžasných materiálů a samozřejmě ani u ložního povlečení tomu není jinak.

Trendy materiály povlečení posledních let

Mezi trendy povlečení posledních let musíme jistě zařadit nejen satén, ale i jemné mikrovlákno a neméně oblíbený, hebký a velice hřejivý mikroflanel, některým z vás možná více známý pod označením mikroplyš.

1/ Saténové povlečení

Saténový, chladivě hladivý materiál si lidé oblíbili povlékat na postel především v průběhu léta. Pohlazení spojeno s tímto povlečením vás jistě nenechá chladnými. V letních horkých nocích vám poskytne chladivou náruč.

Pokud vás satén nadchnul natolik, že v něm toužíte usínat celý rok, právě pro vás bude ideální volbou ložní prádlo z saténu bavlněného. V tomto materiálu povlečení se jemnost saténu sloučila s výhodami bavlny a společně dali vzniknout naprosto unikátnímu materiálu zvanému bavlněný satén.

2/ Mikroflanelové povlečení

Báječně hebký, nebesky jemný a nadpozemsky hřejivý. I taková přízviska může mít materiál zvaný mikroflanel. Žebříčky trendů válcuje během podzimního a zimního období. Povlečení z mikroflanelu je neuvěřitelně hřejivé – mnohem více než flanelové ložní prádlo – a navíc patří mezi jeden z nejpříjemnějších materiálů, co kdy lidstvo dokázalo stvořit.

3/ Povlečení z mikrovlákna

Materiál nebývale jemný a měkký, při jehož péči nebudete potřebovat ani žehličku, ani mandl. Povlečení běžně vyperete, usušíte, složíte a jednoduše uhladíte dlaněmi. Uloženo ve skříni ovšem nevydrží dlouho, neboť jeho příjemný materiál vás donutí k jeho rychlému opětovnému povlečení.

V trendech se tedy drží díky své praktičnosti, a i nízké pořizovací ceně.

Výhody trendy povlečení.

Mezi největší výhody dnešních moderních materiálů povlečení patří jejich snadná údržba. Nezanedbatelná drobnost, po které touží většina moderních, vytížených rodin.

– Nemačkavé.  Převážná většina těchto materiálů nevyžaduje žehlení, což ocení všichni zaměstnaní, včetně vytížených maminek.

– Termoizolace. Větru a dešti stále poručit neumíme, zato umíme tomuto počasí přizpůsobit materiál povlečených lůžkovin. Bezkonkurenčně hřejivý mikroflanel milujeme v zimních chladných nocí a příjemně chladivý satén nám zajistí kvalitní spánek během parného léta.

– Rychleschnoucí. Jako další výhodu zmiňme maximální rychlost proschnutí vypraného povlečení. Mluvíme-li o saténu případně mikrovláknu, sluníčko a jemný vánek dokáží hotové divy.

– Antialergenní. Díky zvláštně tvořené struktuře a jemnému materiálu je zcela znemožněno usazení roztočům i jemným prachovým částečkám v ložním prádle.

Nevýhody trendy povlečení

Jelikož pojem moderní materiály hovoří převážně o vláknech umělých, souvisí s tímto trendem i pár nevýhod.

Kožní alergie. Nevýhoda materiálů z umělých vláken tkví převážně v jejich struktuře, která ač je velice jemná a hebká ve styku s citlivější, nebo dětskou kůži může vyvolat ekzémy a kožní alergie.

Teplota praní. Další neméně důležitým mínusem umělých vláken je možnost praní a sušení pouze při nižších teplotách. Mikrovlákno, satén stejně tak mikroflanel je doporučen prát pouze při teplotách 30 – 40 °C, což se může v porovnání s prostou bavlnou zdát málo.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz