Domů     .Top
Víte, co by měla obsahovat vaše domácí lékárnička?

komerční sdělení

Věděli jste, že většina úrazů vzniká právě doma? Ačkoli vám, na rozdíl od zaměstnání či auta, za prázdnou domácí lékárničku pokuta nehrozí, její výbavu není radno podceňovat. Poradíme vám, co by v ní rozhodně chybět nemělo, a pokud využijete slevy na léky či jiné zdravotnické prostředky, určitě při jejím doplňování i něco ušetříte.

Výbava lékárničky

Řezné rány, popáleniny při vaření, rozbitá kolena či obyčejná rýma většinou vždy přijdou nečekaně a v té nejnevhodnější chvíli. Na to, abyste mohli v případě nouze rychle zakročit, potřebujete dobře vybavenou lékárničku.

Její obsah byste samozřejmě měli přizpůsobit potřebám členů domácnosti. Jinak zásobená bude lékárnička v domácnosti, kde se nacházejí malé děti, a jinak v příbytku, kde žijí senioři. Hlavně v rodinách, kde jsou malé děti, dochází často k drobným úrazům, které dokážete vyřešit i doma a nevyžadují žádnou návštěvu lékaře nebo dokonce hospitalizaci.

Slevy na léky a zdravotnické potřeby

Doplňování lékárničky můžeme rozdělit na dvě skupiny – a sice na pomůcky, které slouží k ošetření případných ran, a volně prodejné léky proti bolesti. Pojďme se nejprve podívat na tu první skupinu:

– Zdravotnické nůžky se zaoblenými hroty jsou velmi užitečným pomocníkem při stříhání leukoplasti nebo  obvazu

– Pinzeta nebo drobné kleště, které vám pomohou při zachycení drobných předmětů z kůže

– Drátky na upevnění obvazu

– Náplasti s polštářkem a leukoplast

– Elastický obvaz

– Roztok na dezinfekci

– Teploměr

– Tlakoměr

Při této příležitosti věnujme pozornost oblíbené online lékárně Lekarna.cz, kde si můžete koupit klasické zdravotnické potřeby jako tlakoměr, teploměr, zdravotnické a těhotenské testy, náplasti, obvazy či gázy, ale i zdravotní boty či rehabilitační pomůcky.

V e-shopu si na své přijdou i maminky, které zde mohou zakoupit i produkty, jako je dětská kosmetika, hračky, dětské oblečení, a své místo zde má i kvalitní přírodní kosmetika jako různé tělové a pleťové krémy a masky, opalovací krémy a další hygienické potřeby.

Každá správná lékárnička by měla obsahovat i přípravky, které jsou určeny k použití v domácích podmínkách a mají přispět ke zlepšení zdravotního stavu. Máme na mysli volně prodejné léky a vitamíny jako:.

– Léky tlumící bolest, snižující teplotu

– Léky proti bolesti v krku

– Léky proti kašli

– Nosní sprej nebo kapky do nosu

– Přípravek proti průjmu nebo zácpě

– Mast na otoky

– Léky na alergii

» Náš tip: Chcete při nákupu zdravotnických prostředků ušetřit? Navštivte kupónový portál Vašekupóny.cz a vrhněte se na výhodné nákupy.

Najdete zde top slevy, slevové kupóny nebo slevové kódy, které můžete využít při online nákupech. Na portálu najdete například i slevový kód Lékarna.cz, díky kterému si můžete výhodně koupit například i volně prodejné léky nebo vitamíny.

Rada na závěr

Pokud máte doma malé a hlavně zvědavé děti, ideálním místem pro uskladnění léků je uzamykatelná skříňka, kterou dokážete udržet mimo dosah malých zvědavců. Obsah lékárničky pravidelně kontrolujte a doplňujte, léky po expiraci rozhodně neužívejte.

Jejich účinek se po době použitelnosti snižuje, nebo naopak narůstá, proto to rozhodně neriskujte.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz