Domů     .Top
Choďte jako Ježíš – po vodě – s vložkami do bot Medicovi Twin-heels

komerční sdělení

Ano, myslíme to vážně. Chození „po vodě“ je posledním trendem v oblasti ortopedie z Dánska. Jedná se o smyslovou terapii speciálními vložkami s „vodními kapsami“ značky Medicovi. Princip vynálezu je prostý – vodní náplň zajišťuje maximální tlumení nárazů.

Zjednodušeně řečeno máte ve vložce vložené vodní polštářky, jejichž sešlápnutí a následné uvolnění donutí vaši nohu k pravidelným pohybům ve směru nahorů-dolů, kde dochází k zapojení paty, chodidla a navazujících šlach a svalových úponů.

Tento relativně jednoduchý mechanizmus Vám dopomůže k úlevě od bolesti při běžné chůzi, kdy vaše noha musí absorbovat celou energii „nárazu“ nohy na zem. To vyústí ve zlepšenou pružnost svalů zapojených při chůzi.

Vyvolaný mikro pohyb nohy ve směru nahoru a dolů navíc zvyšuje prokrvení v oblasti chodidla a účinně tak uleví od bolesti paty a potažmo celého pohybového aparátu.

Vložky Medicovi se opírají o vědeckou studii profesorky Vivi Lena Andersen PhD, z Kodaňské univerzity, která vypracovala vědeckou studii o zdravotním stavu chodidel ve vztahu k vývoji obuvi v historii.

Závěry studie ukazují na vznik nežádoucích jevů jako je hrubá kůže na nohou, kuří oka či propadlá klenba chodidla se začaly vyskytovat až v 16. století s nástupem obuvi s podrážkou podobné té dnešní. Do té doby se vyráběly boty s podrážkou převážně z hovězí kůže, která stále kopírovala přirozený pohyb a zapojení svalů na chodidle a noze.

Přirozeným povrchem rozumíme tvrdý a nerovný povrch, který nutí nohu neustále pracovat – dochází k zapojení všech svalů a šlach. Díky tomu jsou šlachy a svaly neustále procvičované a nejsou tak snadno náchylné ke vzniku nežádoucích komplikací.

Klasické zdravotní vložky podporující tvorbu klenby (tzv. srdíčka) sice mohou napomoci při jejím tvarování, ale současně bohužel minimalizují přirozený pohyb chodidel ve vertikálním směru, což zapříčiňuje ochabnutí svalů a šlach kolem chodidel.

 Tím může už při minimální námaze chodidla dojít k poškození svalů na noze. Byť jemná trhlinka ve svalu je tělním systémem přirozeně vyplněna vazivem, které je ale méně pružné než svalovina a tím se cyklicky zhoršuje pohyblivost chodidla.

Jednoduchým poznávacím znamením je bolest v oblasti paty směrem k chodidlu, zpravidla je velmi dobře cítit po ránu či po nějaké fyzické aktivitě. Vložky Medicovi se prodávají v ČR a SR dnes již 4. rokem a pomohly řádově tisícovkám klientů, kterým se nepodařilo jejich problém vyřešit za pomoci klasických ortopedických vložek s pevnou strukturou.

Úleva navíc přichází takřka okamžitě, od případné bolesti na patě uleví do jednoho týdne užívání.

Osobní zkušenost autora s vložkami Medicovi:

Vložky Medicovi jsem měl možnost vyzkoušet v průběhu necelého týdne. Sám jsem dlouholetým uživatelem zdravotních vložek typu srdíčko z důvodu propadlé klenby. Na další problémy netrpím, nicméně nejsem žádný maratonec, co by denně nachodil XY kilometrů a pokud musím z nějakého důvodu chodit celý den, pak mě občas pobolívají nohy.

Hned při rozbalení na Vás vodní polštářky udělají dojem – tohle opravdu bude fungovat? Zpracování je vložek působí velmi kvalitně – do boty padnou přesně. Při prvních pár krocích má člověk poněkud rozpačité dojmy.

Krok působí trochu nejistě, takový pocit jste určitě ještě nezažili. Zřetelně můžete cítit „přelévání“ vody zepředu dozadu, jak chodidlo našlapuje.

Zhruba dvou dnech jsem přestal ono přelévání vody úplně vnímat a uvědomil jsem si, že přestože jsem nachodil v prvních dnech testování podstatně více metrů než obvykle, tak necítím žádnou únavu v oblasti chodidel.  Rozumějte, cítil jsem únavu z fyzickou z celodenního chození navíc, ale nohy jsem měl výjimečně odpočaté.

Na závěr týdne jsem vyzkoušel běh – běžně jsem naprostý odpůrce tohoto sportu. A přestože si nejsem jistý, že výrobce doporučuje nadměrné zatěžování vložek, byl jsem překvapen, jak velmi lehce se mi běželo.

Doporučuji vyzkoušet každému, kdo si není jistý svými ortopedickými vložkami. A považuji za nezbytnost pro každého, kdo má skutečné zdravotní problémy spojené s oblastí chodidel.

reklama
Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz