Domů     .Top
Je možné získat půjčku v insolvenci?

komerční sdělení

Platební neschopnost je v souvislosti s žádostí o půjčku sice velkou, ale při dodržení určitých pravidel překonatelnou překážkou. Pokud nechcete narušit váš proces oddlužení, přečtěte si ty nejdůležitější informace a doporučení týkající se nebankovních společností. I ty vás ve výsledku dokáží potěšit férovou nabídkou.

V insolvenci jen to nezbytné

 Neschopnost splácet dluhy je pro drtivou většinu dlužníků frustrující. To však nic nemění na tom, že při splnění podmínek oddlužení byste neměli nikdy zbytečně váhat.

Čím dříve podniknete první kroky k uspokojení věřitelů, tím nižší dluhy na vás budou čekat. Insolvence představuje v případě stálé práce efektivní a funkční řešení. O to víc zamrzí, když vás na cestě k vyrovnání účtů překvapí nečekaný výdaj.

Bez finanční rezervy a v akutní finanční tísni vám často nezbývá nic jiného, než přemýšlet nad půjčkou. Je to dobrý nápad?

Další dluhy vám mohou zásadně ublížit, a proto je malá půjčka v insolvenci ideálním řešením pouze v případech, kdy potřebujete zaplatit něco opravdu důležitého.

Dobrým příkladem je oprava automobilu potřebného k výkonu povolání, pořízení nové pračky nebo nákup školních pomůcek pro děti. Naopak zapomeňte na to, že byste si v insolvenci půjčovali na značkové oblečení, zábavu či luxusní dovolenou.

V bance nepochodíte

 A kam se s žádostí o úvěr obrátit? Insolvence vám spolehlivě zavírá dveře do většiny běžných bank, a proto vám nezbývá nic jiného, než se obrátit na nebankovní společnosti a soukromé poskytovatele.

Již předem se připravte na méně atraktivní podmínky, vyšší úroky a řadu poplatků. Před podpisem smlouvy si vždy dvakrát promyslete, zdali dokážete vše splatit. Jinak vás nový úvěr zažene do dluhové pasti a soud může rozhodnout o zrušení oddlužení.

Určitě byste měli vědět, že půjčka pro lidi v insolvenci je kvůli jejich nízké bonitě zatížena vysokými sazbami.

Je to pochopitelné. Poskytovatel se snaží minimalizovat možné finanční ztráty. Mezi dostupnými možnostmi bývají značné rozdíly, a proto při výběru půjčky věnujte dostatek času srovnání nabídek. Směrodatné jsou nejen základní parametry a čísla, ale také recenze uživatelů. Jsou skvělým zdrojem informací.

Hledání nejvýhodnější půjčky

Nejen ti, kteří jsou v platební neschopnosti, chtějí ušetřit. K tomu, abyste si udělali dokonalý přehled, vám stačí několik minut. Na internetu nezávazně vyplníte do formuláře základní údaje a kolik si chcete půjčit.

Během chvilky vidíte na jednom místě aktuální přehled půjček a úrokových sazeb. Kromě úroku zaostřete také na maximální RPSN (roční procentní sazbu nákladů), možnosti vyřízení a poplatky. To, co je u jedné banky zdarma, může být jinde zpoplatněno.

V případě zájmu stačí odeslat žádost. Nebankovní společnosti jsou v porovnání s bankami dražší, ale zároveň potěší několika výhodami. Mezi ty se řadí rychlost zpracování žádosti. Zaslání peněz na účet do 24 hodin není výjimkou.

Dalším plusem je méně složitá administrativa. Za nadstandardní služby, mezi které se řadí například doručení peněz v hotovosti až k vám domů, si připlatíte. Zkuste se jim raději vyhnout.

Půjčku získáte, ale buďte opatrní

Jak vidíte, získat půjčku v insolvenci není utopie. Stačí si vybrat správného poskytovatele a neustále myslet na to, že vaše dluhy musíte řádně splácet. Investujte čas do srovnání všech nabídek a výběr zbytečně neuspěchejte.

Úvěr v platební neschopnosti je rozumným řešením neodkladných výdajů, které by vám jinak komplikovaly pracovní povinnosti, běžný život a tím pádem cestu ven z dluhů. Ve všech ostatních případech je lepší se uskromnit a vytvářet si v rámci možností alespoň malou finanční rezervu.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz