Domů     .Top
Nejmenší mobilní telefon na světě je menší než váš palec a lehčí než mince

komerční sdělení

Maličký telefon od britské společnosti Zini Mobiles Ltd. se vejde do každé kapsy. S hmotností 13 gramů vám přidá nejvýš stejnou váhu jako pár drobných navíc. Má vám vytrhnout trn z paty, když si jdete zaběhat, chystáte se na noční tah, hudební festival anebo zkrátka někam, kam velký a drahý smartphone tahat radši nechcete. Kolik nejmenší mobilní telefon na světě Zanco tiny t1 stojí?.

Novinky z Facebooku na tomto telefonu nehledejte. Do jeho paměti se vejde 300 kontaktů, 50 SMS zpráv, ale na připojení k internetu už malé zařízení nestačí. S rozměry 46,7 x 21 x 12 milimetrů strčíte nejmenší telefon na světě i do velmi malé kapsy.

Jeho tvůrci se snažili vyrobit malý záložní telefon, který využijí třeba horolezci, cyklisté, běžci a další sportovci, jež nechtějí do terénu tahat svůj nejnovější iPhone, anebo i lidé mířící za zábavou, kteří se bojí, že o drahý smartphone přijdou, ale rádi by si zavolali aspoň taxíka zpátky domů.

Lidé mají o malý, ale roztomilý telefon obrovský zájem

Kdo telefon s displejem o šířce 12,5 mm poprvé uvidí, zaskočí ho, že takhle maličká věc skutečně funguje a nejde jen o hračku. Zanco tiny t1 je 4krát menší než iPhone, ale tisíckrát roztomilejší. Rozplývají se jeho výrobci nad designem telefonu.

Koneckonců telefon od Zini Mobiles je dokonce menší než hodinky od společnosti Apple, relativně drahé Apple Watch.

Tiny Zanco t1 sice nelze nosit jako hodinky, ale malý mobil schovává díru v horním rohu na provlečení poutka, takže jej ztratíte, jen když se budete opravdu hodně snažit.

„Telefon pro trpaslíky“ vzbudil ohromný zájem u lidí. Na přelomu loňského a letošního roku si jej prostřednictvím crowdfundingové kampaně na Kickstarteru objednalo přes 3400 zájemců.

Téměř 7,5krát převýšili cílovou částku projektu 25 tisíc liber. Podařilo se totiž vybrat dokonce více než 187 tisíc liber. Aktuálně je stále možné si telefon objednat na Kickstarteru za částku 39 liber, tedy zhruba přes 1 100 Kč.

Trpasličí telefony rozzlobily britského ministra

Miniaturní technologie mobilů vůbec nepotěšila Davida Lidingtona, ministra spravedlnosti Velké Británie. Ten totiž v trpasličích telefonech vidí ideální nástroj pro komunikaci vězňů, protože se snadno dají propašovat do vězeňských cel.

Lidington volá po zákazu prodeje mobilních telefonů, které nejsou větší než zapalovač. V minulosti právě tyto malé přístroje dopomohly k zosnování několika zločinů kriminálníky, kteří si odpykávali svůj trest za mřížemi.

Použité fotografie: worldssmallestphone.com

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz