Její nová technologie CANDY2GUM, kterou představí na konci ledna na cukrářském veletrhu ProSweets 2017 v Kolíně nad Rýnem, umožňuje jako první na světě 3D tisk žvýkaček. Hybridní cukrovinka, kterou Wacker vyvinul, vypadá a zprvu chutná jako měkký bonbón, ale pak se postupně stává žvýkačkou.
Přitom poskytuje podle vyjádření výrobce naprosto jedinečný pocit v ústech a jedinečnou žvýkací zkušenosti. Zároveň může nabídnout i nové nekonvenční příchuti, jako je třeba káva nebo mléko.
„Tajemstvím této cukrářské inovace je ve změně výrobního procesu. Produkty CANDY2GUM jsou prostě vařené. Konvenční žvýkačky se na druhé straně vyrábí v procesu suchého hnětení. Vodou ředitelné přísady a složky obsahující tuk, jako jsou například ovocné šťávy nebo kakao, jsou tak přesně to, co tradiční hnětací proces nemůže zvládnout,“ vysvětluje výrobce, čím se tato cukrovinka liší od běžných žvýkaček.
Zaměřeno na firmy
3D tiskárna, na které bude možné žvýkačky tisknout, je speciálně navržena nejen po hardwarové, ale i po softwarové stránce. Wacker plánuje uživatelům nabídnout speciální program, kde si budou moci navrhnout nejen libovolný tvar, jaký má jejich žvýkačka mít, ale i její barvu a příchuť.
Takto vyrobené personalizované žvýkačky budou nicméně výrazně dražší, než běžné cukrovinky v obchodech. Firma proto necílí ani tak na běžného zákazníka jako spíš na firmy. Pro ně by se 3D tiskárna na žvýkačky mohla stát zajímavým marketingovým nástrojem.
Mohly by si například vytisknout žvýkačky v podobě svého 3D loga a nabídnout je svým klientům.