Domů     .Top
Nejznámější zdravotní problémy u dětí a mladistvých

komerční sdělení

Máte děti? Pokud ano, jistě dáte dohromady celou škálu nemocí, které se v průběhu dětského věku, nebo v době puberty objevili. Tento článek může být dobrým vodítkem pro nastávající rodiče, díky čemuž budou vědět, co v době vývoje jejich dítěte čekat.

Pozor na intoleranci laktózy

Začneme hned v útlém věku, a to v období kojeneckého. Poslední průzkumy ukazují, že až čtvrtina malých dětí může mít problém s trávením. Konkrétně se objevuje nežádoucí intolerance laktózy.

Jedná se o komplikaci spojenou s tím, že ji dětský organismus neumí správně trávit, což může mít za následek:.

• Silné křeče

• Bolesti bříška

• Průjmy

Naštěstí na tento problém existuje řešení, kterým je enzym nazývaný jako laktóza. Ten stačí jednoduše přidávat do stravy, díky čemuž je zabezpečeno, že bude v dětském těle vše probíhat tak, jak má.

Nemoci, které se objeví jenom jednou.

Jsou doslova stálicí v podobě dětských nemocí. O jaké se jedná? Jsou to neštovice, které jsou charakteristické nevzhlednými pupínky na celém těle dítěte. Tento zdravotní problém se léčí lokální cestou a to s nutností dodržet také přísnější režim spojený s tím, že by dítě nemělo přicházet do styku s ostatními. Výhodou této nemoci je fakt, že se objeví jenom jednou za život.

Podobně na tom jsou příušnice. Ty jsou charakteristické tím, že se vyznačují poměrně výraznými boulemi za oblastmi uší. V případě dětského věku jsou doslova neškodné. Pokud je má naopak dospělý, může být tato nemoc spojena i s případnou budoucí neplodností. Zde je proto správné, když je nemoc absolvována v dětském věku.

Klasické nachlazení

Jelikož dětský organismus nemusí mít tak dokonalou imunitu, může být velmi náchylný na klasické nachlazení, jako je rýma, chřipka, kašel, teploty a mnoho dalšího. Ideální pomocí jsou hlavně vitamíny a léky tlumící bolest a teploty.

Pokud jde o prevenci, dominuje nejenom ovoce a zelenina, ale pomoci může i prospěšný kmín černý, který má také velký vliv na posilování imunitního systému jak dětského, tak i dospělého organismu.

Kožní problémy

Ty se objevují až později, primárně potom v oblasti puberty. Zde nemusíme připomínat, že se jedná o tolik nepříjemné pupínky na obličeji nazývané jako akné. Možností léčby je hned několik. Klasikou je čištění pleti, používání různých přípravků a snaha o zdravý životný styl s dostatkem mléčných výrobků v potravinách.

Pokud jde o závažnější projevy, může pomoci komplexní léčba akné, která je už spojena s nutnou návštěvou kliniky, která má v tomto směru dostatek zkušeností jak se samotnými projevy tohoto problému, tak hlavně s tím, že dokáže zvládnout samotnou léčbu.

Civilizační choroby

Na závěr jsme si nechali právě choroby civilizační, které se mohou projevit i v mladém organismu. Nejčastější může být například cukrovka, stejně jako se mohou objevit různé alergie na prostředí, nebo na jídlo. Civilizační chorobou je též obezita.

Předchozí článek
Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz