Domů     .Top
Největší distribuční sklady jsou hitem i u nás

komerční sdělení

I když naše země byla v minulosti známá hlavně v oblasti strojírenské výroby, nyní to vypadá, že jsme spíše jedničkou v oblasti distribuce. A to z toho důvodu, že máme v rámci Evropy velmi výhodnou polohu.

Sídlíme totiž v samotném středu a tak naši zemi využívá mnoho distribučních firem k tomu, aby zde otevírali své sklady. To samozřejmě může přinášet i pozitiva, v podobě volných pracovních míst. My však nebudeme rozebírat tuto oblast, ale podíváme se na to, jak takový ideální sklad může fungovat a jak se liší od těch menších, které provozují například lokální eshopy.

Technika jasně dominuje

Rozhodně platí, že ručně se v daných skladech téměř nic nepřemísťuje, neumísťuje, ani neukládá, nebo vyzvedává. Dominuje většinou technika, díky které mohou být jednotlivé skladové procesy:

– Rychlejší

– Jednodušší

– Efektivnější

Samozřejmě je třeba říci, že na ovládání techniky jsou stále potřeba lidé. Ti tak mohou být potěšeni tou výhodou, že si ulehčí svou práci. Hitem jsou v oblasti skladování hlavně repasované ojeté vozíky, známé například pod názvem „ještěrky“.

Díky nim není problémem jednoduše převézt a uložit třeba i palety vážící několik stovek kilogramů. To vše za pár okamžiků, na vzdálenost třeba i několik stovek metrů.

Vše má své jasně dané místo

U velkých skladovacích prostorů je kladený také důraz na to, aby vše mělo své předem dané místo. I to souvisí s celkovou efektivitou skladování. Zvláště, kdy je nezbytné konkrétní věc co možná nejrychleji najít.

Právě správný přehled ve skladech je tím nejdůležitějším, na co je v současné době brán zřetel. Snaha o udržení systému je patrná i z toho, že se jednotlivé skladovací procesy snaží plně přizpůsobit i různému zboží.

Příkladem je polohovatelná radlice na VZV, díky které není problém přesunout na místo určení v podstatě jakkoliv velkou paletu. Díky tomu není nutné nechat zboží čekat na překladišti, až dojde k tomu, že přijede správný vysokozdvižný vozík.

Nonstop provoz je samozřejmostí

Denně do takových skladů míří desítky kamionů a stejný počet z nich také odjíždí. Je proto jasné, že během klasické pracovní doby by jenom těžko došlo k uspokojení potřeb dodavatelů, nebo zákazníků. V souvislosti s tím chceme říci, že ty největší sklady jedou nonstop.

Tedy bez přestání. S tím souvisí i nutnost zajistit pracovníkům odpovídající pracovní podmínky. Hlavně tedy dostatek kvalitního světla. Často je využíváno vysoce účinné průmyslové osvětlení, které je spojeno s využíváním LED technologie.

To znamená jistoty toho, že hala může být osvětlena příjemným bílým světlem a zároveň bude docházet také k tomu, že náklady na svícení budou oproti klasickým žárovkám, o poznání nižší.

A tím se dostáváme k poslední oblasti, která je pro velké sklady charakteristická. Jsou to celkově nízké náklady na provoz, jelikož i díky nim samotným lze dosáhnout toho, že může být výsledné zboží nabízeno v klasických obchodech, stejně jako v eshopech za nejlepší ceny.

Předchozí článek
Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz