Domů     Technika
TECHNOBOX
21.stoleti 19.3.2008

Novinky ze světa techniky

Něco pro detailisty
Náramkové hodinky Grovana

Švýcarská Grovana představila své zbrusu nové hodinky Day Retrograte. Jejich ocelové pouzdro je osazeno nově vyvinutým quartzovým strojkem Ronda, kalibr RHQ 7004N. Jak název hodinek napovídá, retrográdní, neboli zpětná ručka, zde má na starosti den v týdnu na horní části číselníku. Na pozici 6, pak můžeme najít mimostřednou ručku a velké datum, jenž je zobrazováno ve dvojici výřezů. Samozřejmostí je nepoškrabatelné safírové sklíčko a voděodolnost do 50 metrů.
Model je vyráběn ve dvou řadách, v ocelovém a v růžovém PVD zlaceném pouzdře v průměru 41 mm s cibulovitou korunkou
Cena v oceli: 8900 Kč
Cena PVD: 10 100 Kč

Hrající vzducholoď
B&W Zeppelin

Anglický výrobce špičkových reproduktorů Bower&Wilkins udělal krok vstříc milovníkům přenosných přehrávačů a rozhodl se „know how“ zpřístupnit i dalším zákazníkům. Luxusní reprosoustava Zeppelin pro iPod obsahuje mimo pěti integrovaných reproduktorů také kvalitní zesilovač a elektroniku, včetně nejnovějších technologií. Díky digitálnímu i analogovému vstupu lze připojit i jiná externí zařízení.
Perfektní reprosoustava pro milovníky iPodu.
Odhadovaná cena 17 000 Kč

Mobil co reaguje na otisk prstu
Porsche Design v novém kabátě

Společnost Porsche Design se rozhodla pustit do úspěšných vod mobilní komunikace a jako partnera si zvolila společnost Sagem. Dohromady tak představují mobilní telefon Porsche Design P‘9521 který v sobě slučuje sofistikovaný, čistý design a nejvyšší kvalitu materiálů jako je hliník a minerální sklo. Funkce, které můžete využívat jsou např.: kamera s automatickým zaostřováním a rozlišením 3,2 MPix, MP3 přehrávač se třemi reproduktory či internet pomocí technologie EDGE.
Jedná se v současnosti o jediný telefon, který se může pyšnit funkcí čtečky otisku prstů. Pomocí této funkce telefon jednoduše rozpozná uživatele a umožní tak bezpečný přístup k Vašim osobním datům. 
Cena: 35 900 Kč

Jednooká zrcadlovka s 10MPix
Nikon D60

Další opravdu schopnou digitální jednookou zrcadlovkou ze stáje Nikon je D60.  Model disponuje čipem s rozlišením 10,2 MPix, tříbodovým AF systémem a  využívá technologii EXPEED pro dosažení maximální kvality obrazu a rychlosti zpracování dat. Také lze využít editační funkci Active D-Lighting k úpravě snímků přímo ve fotoaparátu, bez potřeby počítače. Přístroj dosahuje snímací frekvence 3 obr./s, vyznačuje se prakticky okamžitým spuštěním za 0,19 s a vysokou citlivostí ISO.
Pro odstranění negativních účinků prachu, který se může dostat do vnitřních částí fotoaparátu při výměně objektivu, je přístroj D60 vybaven integrovaným systémem redukce prachu.
Cena za tělo a za kit (tělo + objektiv 18-55 II nebo tělo a 18-55 VR) bude ohlášena během března

Panasonic do extrému
Kamera pro náročné
Plánujete-li dobrodružný výlet, je bezpochyby nutné mít s sebou kameru pro zachycení každého extrémního okamžiku. Právě pro sportovce a dobrodruhy připravil Panasonic model SDR-SW20. S touto miniaturní kamerou lze bez problému  natáčet až 1,5 metrů pod vodou (a to i slanou) a bez jakékoli přežije pád ze 2metrů. Vaše video je zaznamenáváno na SD či SDHC karty a to už 0,6 sekund od odklopení displeje.  
Dokonalé těsnění ochraňuje kameru před mořskou solí i částečkami prachu, takže ji lze použít za každého počasí, ať jste v poušti nebo v deštném pralese.
Orientační cena: 10 000 Kč

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz