Pivo a Česká republika k sobě bezesporu patří. Přímým důkazem je spotřeba tohoto zlatavého moku, která u nás odpovídá 163,5 litrům na osobu za rok.Není proto žádnou náhodou, když se společnosti snaží stále inovovat a překvapovat různými chuťovými obměnami. Poslední zajímavostí je uvedení dalšího českého piva na trh. Zde byla hlavní inspirací historická pivovarská literatura, a to především kniha sepsaná Tadeášem Hájkem z Hájku „Staré památky pivovarství českého aneb o pivě a jeho výrobě, povaze, silách a vlastnostech“ z roku 1585. „Velmi působivě je v něm na různých místech popsáno tmavé pivo výrazné lahodné hořké chuti, která se snoubí s karamelovou sladkostí a od jiných piv se odlišuje. Především zmínky o výrazné hořkosti tmavého piva – víme všichni, že česká černá piva jsou známá spíše svou nasládlou chutí – byla dobrou inspirací našim sládkům pro odlišení obou výrobků od konkurence“ říká Václav Berka, obchodní sládek Plzeňského Prazdroje.
A jaká že jsou nová piva? Prvním je 13° speciální pivo Master polotmavý a druhým 18° speciální pivo Master tmavý. Obě s vynikající karamelovou hořkostí – nuže ať chutná… Na zdarví.