Domů     Technika
TECHNICKÉ HITY: Práce nebo zábava?
21.stoleti 20.1.2006

Na trhu se stále objevují nové a nové výrobky, z nichž vám 21. STOLETÍ vybírá alespoň ty nejzajímavější. Dnes je to trochu pestřejší paleta pro domácnost i do kanceláří. Na trhu se stále objevují nové a nové výrobky, z nichž vám 21. STOLETÍ vybírá alespoň ty nejzajímavější. Dnes je to trochu pestřejší paleta pro domácnost i do kanceláří.

Vytiskni si sám!
Epson Stylus Photo R1800

Takováto tiskárna se stává ideálním doplňkem pro všechny, kdo si rádi prohlížejí a vystavují své fotografie tisknuté doma. Tiskárna Epson Stylus Photo R1800 si bez problému poradí s jemným či hrubím ručním papírem a to až ve formátech A3 plus u jednotlivých listů nebo i rolí. Navíc není potřeba měnit kazety pro tisk na matný nebo lesklý povrch, dokonce ani při potisku CD či DVD.
Maximální rozlišení tisku je 5 760 x 1 440 dpi, přičemž kapičky inkoustu mají velikost až 1,5 pikolitru (miliontiny miliontin litru). Tisková hlava Micro Piezo se 180 tryskami na každou z 8 inkoustových kazet zaručuje vysokou rychlost tisku.
+ Rozhraní USB 2.0 Hi-Speed a IEEE 1394 (FireWire)
– nemá LCD displej

Cena: 18 090 Kč

Pro zábavu na cestách
Umax VisionBook® 1700WXT

První notebook od UMAXu s mobilní technologií AMD Turion, který míří do sféry domácí zábavy nese označení VisionBook® 1700WXT. Kromě 17“ displeje, mobilní technologie na bázi AMD Turion ML-30, chipsetu ATI RS480M a dostatečně dimenzované grafiky ATI Radeon XPress 200 se může pochlubit i nadstandardním množstvím vstupů a výstupů. Jde především o FireWire rozhraní, 6x USB 2.0, PCMCIA slot typu II, TV výstup, digitální DVI konektor. Samozřejmostí je čtečka karet formátů SD, MMC, MS a MS Pro. K dispozici jsou dvě verze se 60 a 80 GB diskem, obě s operační paměť 512 MB DDR.
+ zvuk je šířen čtveřicí reproduktorů a subwooferem
– ve víku není zabudovaná kamera

Cena s 80 GB diskem: 40 450 Kč
Cena s 60 GB diskem: 35 690 Kč

Máte rádi domácí kino?
Projektor BenQ PE5120

Máte-li zájem pořídit si v pokoji domácí kino za přijatelné peníze, tak BenQ PE5120 je ta správná volba. Jedná se o velmi lehký (2,9 kg) a přenosný DLP projektor s 5segmentovým rotačním kolečkem. Čip je samozřejmě z produkce Texas Instrument. Projektor je určen pro promítání od 1,5 m do 8 metrové vzdálenosti, takže pro běžný pokoj bohatě postačí. Navíc diagonála obrazu je v rozpětí do 31“ do 300“. Signál je kompatibilní i s HDTV 1080i a snímek je promítán v poměru stran 16:9.
+ finančně dostupný
– při projekci patrný duhový efekt

Cena: 23 500 Kč

Čím zesílit notebook?
iAUDIOPHILE iXSOUND5

Reproduktorový set iXSOUND5 vznikl z jediného důvodu, jímž je nedostatečný výkon vestavěných reproduktorů v notebooku. Toto obohacení vaší produkce má jednoduše plochý design, takže nabízí možnost složení do opravdu malého pouzdra (165 x 133 x 19 mm) a můžete ho tak vzít všude s sebou.
Reproduktory navíc dovedou přenést i muziku z vašeho MP3 přehrávače, popřípadě 3D surround zvuk z PC. Jejich velikou předností je schopnost hrát až 16 hodin při použití 4 AAA baterií, popřípadě neustále při připojení pomocí rozhraní USB. Jejich frekvenční rozsah pak pokryje pásmo 120 Hz – 17 kHz a jejich výkon je 2x 30W (PMPO), respektive 2x 3W (RMS).
+ integrovaný digitální zesilovač
– malý frekvenční rozsah

Cena: 1490 Kč

Vládce domácnosti   
Crestron TPMC 10

Ovládat všechnu elektroniku v celém domě z jednoho místa už dávno není snem. S moderními centrálními řídícími jednotkami lze jednoduše zapnout alarm, surfovat na internetu a řešit e-maily, ovládat žaluzie, teplotu vody v bazénu, topení nebo osvětlení, samozřejmostí je domácí aparatura – prostě vše co z si elektroniky dokážete představit. Díky Wi-Fi je tablet TPMC 10 připraven k použití téměř kdekoli a díky dotykovému barevnému TFT displeji lze snadno zvolit požadovaný příkaz.
Displej o úhlopříčce 26,4 cm, s rozlišením 800 x 600 pixelů, poměrem stran 4:3 a kontrastem 250 : 1 umožňuje i 3D grafiku. S využitím operačního systému Microsoft® Windows® CE .NET 4.2 pak lze jednoduše otevírat běžné soubory v programech Microsoft Word, Excel, PowerPoint, nebo AdobeAcrobat, přičemž pro všechny lze podle potřeby stahovat nejnovější verze. Vnitřní paměť tabletu je 64 MB.
+ možnost ovládat vše co je k systému zapojeno
– zapojitelná USB myš a klávesnice nejsou v ceně

Cena: 155 000 Kč
Cena s dobíjecím podstavcem: 168 000 Kč

Profesionální kancelář v terénu
DataDesk 460

Dicota DataDesk 460 je zajímavé řešení pro práci v terénu, kde je zapotřebí notebooku i tiskárny! Mobilní vybavení je vždy k dispozici a téměř okamžitě k použití, stačí ho jen připojit do sítě napájecím kabelem notebooku.
Tiskárna i notebook jsou pevně uchyceny a chráněny v kufru, v němž je vybavení díky pevné hliníkové konstrukci je dokonale chráněno jeho pevnou a vysoce odolnou skořepinou. Vnitřní část je vyrobena z odolného materiálu ABS a je uzpůsobena pro přesné uchycení notebooku rohovými úchyty s duálním zámkem. Dva různé způsoby uchycení notebooku nabízejí možnost použití více druhů notebooků – až do rozměrů 380 x 335 x 55 mm.
+ snadné připojení i používání
– kompatibilní pouze s tiskárnou HP DJ 460 nebo tiskárnami podobných parametrů a rozměrů

Cena: 12 250 Kč

Digitální krásnoočko
Nikon D200

 
Mezeru mezi profesionálními a uživatelskými digitálními jednookými zrcadlovkami se rozhodla společnost Nikon zaplnit modelem D200. Ten byl vyvinut na základě nových technologií v kombinaci s prověřenými excelentními vlastnostmi řady D2. Tím se D200 stává vynikajícím fotoaparátem vyšší střední třídy.
RGB CCD snímač s 10,2 Mpix je připraven pochlubit se snímky o velikosti 3872 x 2592 pixelů, vyznačující se vysokou ostrostí a perfektním barevným podáním. S dobou aktivace 0,15 s, minimálním zpožděním závěrky 50 ms a ztemněním obrazu v hledáčku 105 ms je D200 jednou z nejrychlejších zrcadlovek.
+ vysoce citlivý obrazový snímač nabízí rozsah citlivostí ISO 100 až neuvěřitelných ISO 3200  
– nedostatečné množství na českém trhu

Cena za tělo: 52 990 Kč

Další článek
Související články
Americká kosmická agentura NASA využije vodíkové vozidlo Toyota Lunar Cruiser pro svou nadcházejí pilotovanou misi na Měsíc. Šestikolové vozítko pro jízdu po povrchu umožní vědcům ještě detailnější průzkum zemské družice. Zapojení lunárního křižníku je jedním z hlavních bodů dohody o spolupráci, kterou NASA uzavřela s Japonskou agenturou pro výzkum vesmíru JAXA. Projekt stavby lunárního křižníku […]
Americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) ukončil vývoj vozítka VIPER. Jeho úkolem mělo být pátrání po vodě či dalších zdrojích na Měsíci. Jako důvod uvedla rostoucí náklady, odkládání startu, ale také možné ohrožení dalších projektů Původně měl VIPER započít svou misi k Měsíci už na sklonku minulého roku. Nakonec však NASA požádala o odložení […]
Na dně moře u japonského pobřeží bylo objeveno gigantické naleziště klíčových prvků pro výrobu baterií do elektromobilů, ložisko niklu a kobaltu. První vrty u ostrova Minami-Torišima budou zahájeny příští rok. Využívání ložiska v průmyslovém měřítku má být zahájeno v roce 2026. Podle nadace The Nippon Foundation, která v posledních měsících zkoumala mořské dno u ostrova […]
Filmový průmysl se neustále vyvíjí a nové technologie mu umožňují vytvářet stále realističtější a poutavější zážitky pro diváky. Jaké nejmodernější technologie se v současné době používají ve filmech k tomu, aby zmátly smysly diváků? Technologií, která posouvá současný filmový průmysl neuvěřitelným způsobem vpřed, jsou tak zvané počítačově generované obrazy neboli computer generated imagery (CGI). Jedná […]
Svět se mění… Elektrifikuje se Severní Amerika, Evropa i Čína. Musejí. Statisíce vědců ze všech koutů planety přicházejí se znepokojivými čísly. Jenže v blízké budoucnosti nebude nutné bojovat jen s růstem CO2 v ovzduší, zároveň se budeme potýkat s nedostatkem lithia, potřebným pro výrobu baterií do elektromobilů. Do roku 2040 podle analýzy Benchmark Minerals Intelligence […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz