Domů     Technika
Mozek lze přeladit pro lepší život

komerční sdělení

Mozek je malá bioelektrárna. Neustále v něm dochází k drobným elektrickým vzruchům, které se nazývají proudění mozkových vln a rychlost tohoto proudění se měří v hertzech za sekundu (Hz). Zjednodušeně se dá říci, že podle rychlosti toho proudění se mozek chová a člověk cítí….

Pokud v mozku pulsují rychlé mozkové vlny (tzv. hladina vědomí beta – 14-40 Hz), je člověk soustředěný až vzrušený, při horních hodnotách ve stresu. A naopak: při nejpomalejším proudění elektrických výbojů (tzv.

hladina delta – 0,5-3 Hz) upadá mozek i tělo automaticky do spánku. Mezi těmito mezními polohami jsou ještě dva samostatné stavy vědomí. Hladina theta (4-7 Hz) – stav blízký spánku, s přístupem do podvědomí a hladina alfa (8-14 Hz), což je stav kvalitní hluboké relaxace.

Těchto poznatků využívají dnešní AVS přístroje (AVS = audiovizuální stimulace), dříve zvané psychowalkmany: dokáží naladit mozek do příslušných stavů vědomí, když se to přirozenou cestou nedaří.

Co víc, dokáží navozovat stavy vědomí přesné na desetiny hertzů – tím naladí mozek třeba na stav bez trémy nebo stav eliminace bolesti.

Používají k tomu speciální brýle a sluchátka, které vysílají potřebnou frekvenci (Hz), na kterou se má mozek naladit. A ten to rád automaticky udělá, stejně jako když se radio naladí na vysílané vlny. Jedná se totiž o jeho přirozenou schopnost, tzv. ,,efekt napodobení frekvence“.

První intuitivní pokusy dosáhnout změn vědomí pomocí světla a zvuku se datují už do dávnověku – pohled do plamenů ohně nebo bubnování totiž téměř bez výjimky pulsuje v hladinách theta nebo alfa. Vědecká historie se začala psát v padesátých letech minulého století při pozorování šimpanzů, kteří chodili dlouhé kilometry jen proto, aby pozorovali záblesky slunce na vodní hladině.

Světelné pulsy ve frekvenci alfa (8-14 Hz) totiž potřebují všichni savci k udržení psychosomatické rovnováhy. To je ta dnes tolik chybějící relaxace třeba při procházce v přírodě. Nicméně lidský mozek potřebuje takovou relaxaci pro udržení zdraví zažívat hodiny denně.

Takto se vyvinul před 30.000 lety a od té doby se nic nezměnilo. Proto přinesl styl života v industriálním věku – bez dostatečné relaxace – několik desítek nemocí ze stresu, deprese či nespavost.

AVS přístroje dokáží do velké míry navrátit přirozené biorytmy a dostatečnou relaxaci. Jejich slibné účinky rozvíjeli posledních 30 let desítky vědeckých týmů i dva nositelé Nobelových cen a kosmický výzkum.

Hlavně díky tomu umí dnešní AVS přístroje okamžitě eliminovat stres, poradit si s nápravou nespavosti, depresí, ADHD, zmírnit bolesti nebo zrychlit učení o 30-50%. Více se můžete dozvědět z tištěné brožury AVS technologie (zaslání zdarma) zde.

Související články
Někteří lidé používají chatboty s umělou inteligencí k vytváření avatarů svých zesnulých blízkých. Pro někoho je to zdroj útěchy, ale jiné z toho tak trochu jímá hrůza… Doktorka Stephenie Lucas Oneyová nedávno oslavila pětasedmdesáté narozeniny. Její otec, bývalý policista a soudce, je už na věčnosti, ale ona s ním stále hovoří. Nikoli však jen v […]
Vinaři používají dvě metody k detekci toho, zda bylo jejich bílé víno kontaminováno nežádoucími mikroby, a to čichovou zkoušku a testování vzorků vína v Petriho misce. Nyní by se k nim mohla přidat ještě třetí, hi-tech metoda, a to testování vína pomocí elektronického jazyka. Elektronický jazyk se tomu lidskému vůbec nepodobá co do vzhledu, ale […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz