Domů     .Video
Jak se pečou koblihy?
Pavel Šmejkal 22.11.2016

https://www.youtube.com/watch?v=jqp7U7gaJXM

Původní koblihy byly masným pečivem, které se smažilo ve vepřovém sádle. Když je holandští přistěhovalci přivezli do Ameriky, měly tvar koule, později pekaři přišli na to, že když se ze středu odstraní číst těsta, kobliha se lépe propeče. Tím vznikly vdolky.

Hnětací stroj vypracuje těsto, z něhož se vytvoří placka silná asi 2 cm. Ta se posype skořicí a svine jako roláda. Aby těsto nepřilnulo ke krájecím nožům, je posypáno práškovým škrobem. Nastříhané koblihy pak pokračují do kynárny, kde během 20 minut kvasnice v těstě nakynou.

Poté se smaží 2 minuty v oleji a po 1 minutě jsou automaticky obráceny. Pak už jsou koblihy jen polity polevou, jejíž přebytek odfoukne vzduch a na výsledném upečeném produktu zůstane jen tenká vrstvička.

reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz