https://www.youtube.com/watch?v=jqp7U7gaJXM
Původní koblihy byly masným pečivem, které se smažilo ve vepřovém sádle. Když je holandští přistěhovalci přivezli do Ameriky, měly tvar koule, později pekaři přišli na to, že když se ze středu odstraní číst těsta, kobliha se lépe propeče. Tím vznikly vdolky.
Hnětací stroj vypracuje těsto, z něhož se vytvoří placka silná asi 2 cm. Ta se posype skořicí a svine jako roláda. Aby těsto nepřilnulo ke krájecím nožům, je posypáno práškovým škrobem. Nastříhané koblihy pak pokračují do kynárny, kde během 20 minut kvasnice v těstě nakynou.
Poté se smaží 2 minuty v oleji a po 1 minutě jsou automaticky obráceny. Pak už jsou koblihy jen polity polevou, jejíž přebytek odfoukne vzduch a na výsledném upečeném produktu zůstane jen tenká vrstvička.