Biopaliva do spalovacích motorů se dnes vyrábí většinou z řepkového či palmového oleje nebo ze sojových bobů. Hlavním důvodem, proč nejsou stále nejsou dostatečně rozšířená, je nedostatek levné a snadno zpracovatelné suroviny. Možná ale začíná svítat na lepší časy. Zbytky kávových bobů po přípravě kávy totiž obsahují stejné množství oleje jako výše zmíněné plodiny.
Celoplanetární roční objem produkce kávy činí okolo 7,5 miliardy tun ročně. Přípravou kávy se ale zdaleka nezužitkuje celý její potenciálně využitelný obsah. Tým vědců z americké Nevady se proto zaměřil na hledání cesty, jak surovinu, která dříve končila v odpadkových kontejnerech nebo přinejlepším na polích jako hnojivo, co nejlépe zužitkovat. Vyvinuli jednoduchý chemický proces, jak z kávové sedliny získat takřka 100% oleje, který obsahuje. Výsledný produkt je nejen levný, ale diky vysokému procentu antioxidantů v kávových bobech také stabilnější. Nové palivo, které voní po kávě, může být užíváno buď samostatně, nebo jej lze přidávat do nejrůznějších pohonných směsí. Člověk se vlastně nejvíc podiví, že to někoho nenapadlo dříve!