Domů     Zajímavosti
Jak během jednoho dne získat firmu

komerční sdělení

Podle současné právní úpravy je možné podnikat v zásadě dvěma způsoby. První možností je podnikat jako osoba samostatně výdělečně činná (OSVČ). Druhou možnost pak představuje podnikání prostřednictvím společnosti.

Oba typy mají své výhody i nevýhody, které musí každý začínající podnikatel zvážit vzhledem ke své situaci. Z hlediska ochrany osobního majetku před případným ručením za dluhy společnosti je vhodnější založení společnosti.

V České republice je dlouhodobě nejvyužívanějším typem obchodní společnosti společnost s ručením omezeným (s.r.o.), jejíž hlavní výhoda spočívá v absenci ručení zakladatele vlastním osobním nebo rodinným majetkem za dluhy společnosti.

Nevýhodou potom zůstává náročnější proces založení společnosti. Naštěstí existují i jiné možnosti. Pokud si na založení firmy vlastními silami netroufáte, můžete využít služeb některého z profesionálních poskytovatelů a koupit ready made s.r.o. nebo si nechat společnost založit na míru dle Vašich konkrétních požadavků.

Co je ready made společnost?

Jak název napovídá, jako ready made se označují společnosti, které jsou ihned připraveny k okamžitému podnikání. Tyto společnosti byly založeny pouze za účelem jejich následného prodeje zákazníkovi, který ji bude využívat pro své podnikání.

Společnosti do doby, než je převedena na nového majitele, nevykazuje žádnou obchodní ani jinou podnikatelskou činnost a nemá tak žádné dluhy.

Na druhou stranu tyto společnosti byly platně založeny profesionály v souladu s platnou právní úpravou. Mají také plně splacen základní kapitál, proto kupující, který se stane společníkem, nebude za dluhy společnosti ručit svým osobním majetkem.

Společníci s.r.o. ručí zásadně pouze do výše nesplaceného základního kapitálu společnosti. Poté, co je základní kapitál splacen a tato informace je zapsána v obchodním rejstříku, zaniká zákonné ručení společníků.

Jak získat ready made společnost?

Získat ready made společnost je v dnešní době velmi jednoduché a rychlé. Poskytovatelů je celá řada a je proto důležité vybrat si toho pravého. Při výběru poskytovatele se řiďte hlavně zkušenostmi ostatních a hledejte, jaké má Vámi zvolený poskytovatel hodnocení od zákazníků.

Reference seriózních poskytovatelů často najdete přímo na jejich webových stránkách.

Jak probíhá koupě společnosti?

Při samotné koupi společnosti zpravidla dostanete na výběr z více možností. Můžete si tak vybrat firmu, která bude přesně splňovat Vaše představy. Je dobré se vždy přesvědčit, jaké konkrétní služby spojené s převodem společnosti daný poskytovatel nabízí.

Zpravidla však platí, že se nemusíte o nic starat, protože celý převod včetně podání návrhu na změnu zápisu do obchodního rejstříku obstará společnost poskytující ready made firmy. Převod společnosti na nového majitele poté trvá řádově několik dnů, za příplatek je však možné získat firmu již do druhého dne.

Zakoupení ready made společnosti je v současné době nejrychlejší možnost, jak získat vlastní firmu. Vyhnete se tak složitému procesu zakládání společnosti a ušetříte spoustu času i starostí.

Související články
Necelých 100 dní do XVII. všesokolského sletu, největší sportovně-společensky-kulturní události roku na našem území, Česká obec sokolská oficiálně oznámila spuštění prodeje vstupenek na hromadné skladby. V rozmezí 200 až 700 korun na den budou k zakoupení od 1. dubna a očekává se, že se hlediště Fortuna Areny zcela zaplní. Ulicemi Prahy už teď jezdí speciální sletová tramvaj […]
Budoucnost se dá předpovídat mnoha způsoby – s pomocí křišťálové koule, kyvadla nebo kávové sedliny. V italské metropoli však již několik staletí spoléhají na ampulky s krví… Jmenoval se Januarius (272–305) a zastával funkci biskupa ve městě Benevento. Přibližně roku 305 však byla jeho duchovní pouť násilně ukončena. Legendy praví, že byl za vlády císaře […]
Pokud jste v nedávné době surfovali na vlnách internetu, mohla vás zaskočit zpráva, že vanilkové aroma již dávno není tím, čím bývalo. Do výrobní rovnice totiž měli vstoupit bobři… A to konkrétně s látkou kastoreum, která však člověku není tak úplně neznámá. Pro různé účely ji totiž více či méně využíval přes 2000 let. Je […]
Dvě třetiny Čechů věří, že se válka na Ukrajině protáhne na několik let. Ještě před rokem si přitom skoro polovina obyvatel myslela, že ruská invaze potrvá do konce roku 2023. Data z průzkumu veřejného mínění společnosti CEPER ukazují, že se podíl respondentů přesvědčených o dlouhodobé válce na Ukrajině oproti stavu před rokem zvýšil v 9 z 12 […]
Už jsme zažili několik sexuálních revolucí, ta nadcházející a přicházející ale poprvé bude mít nádech tak trochu „umělého sexu“. Podle expertů se během 15–20 let stanou běžnou součástí sexuálního života roboti určení na sex – sexboti. Využívat je budou muži i ženy, a to nejen svobodní, ale i manželské páry. Lidé s nimi budou podle […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz