Domů     Technika
TOP 4: výhody tepelných čerpadel

komerční sdělení

Pokud vybíráte topný systém pro své bydlení, vsaďte na systém budoucnosti již dnes a vyberte si tepelné čerpadlo. Tuhým palivům jako je uhlí nebo kotlům na olej už dávno odzvonilo a státní regulace i sama příroda si žádá kvalitní ekologické řešení. Takové vám může zajistit tepelné čerpadlo a tím jeho výhody zdaleka nekončí, pojďme se na ně podívat.

Jaké jsou hlavní výhody tepelných čerpadel?

O tom, že jsou tepelná čerpadla ekologickým způsobem vytápění, jsme se zmínili již v úvodu. Jaké jsou ale další hlavní výhody tohoto způsobu vytápění? Našli bychom jich jistě ještě mnohem více, ale vybíráme ty nejzásadnější.

1. Rychlá návratnost investice

Investice do tepelného čerpadla je jednou z těch, která se opravdu vyplatí a vrátí. Díky instalaci tepelného čerpadla každoročně ušetříte několik tisíc na nákladech za vytápění.

Ročně se návratnost investice pohybuje až okolo 8 %. Při volbě kombinace tepelného čerpadla a fotovoltaické elektrárny se pak úspora za energie vyšplhá až na neuvěřitelných 80 %. Navíc se váš dům stane výrazně více energeticky samotnějším a ekologičtějším.

2. Využití dotačních programů

S využitím dotačních programů navíc můžete ušetřit i výraznou část počátečních nákladů na koupi a instalaci tepelného čerpadla. Dotace Nová zelená úsporám poskytuje finanční kompenzaci ve výši 25 000 – 100 000 Kč, což už je pořádný důvod k radosti.

V případě, že máte zájem zároveň pořídit fotovoltaiku, můžete dosáhnout dotace až 170 000 Kč. Společnost Tenaur, dodavatel tepelných čerpadel na českem trhu, vám pomůže s úspěšným vyřízením dotace.

3. Rychlá instalace a následný servis

Mezi další výhody tepelných čerpadel také patří jejich rychlá a poměrně nenáročná instalace, pokud zvolíte kvalitního dodavatele. Společnost Tenaur může nabídnout dlouholeté zkušenosti podložené tisícemi úspěšných instalací a stovkami spokojených zákazníků.

Instalací tepelného čerpadla podpora firmy Tenaur nekončí. Postará se i o následný servis a každoroční prohlídku tepelného čerpadla, která je nutností pro jeho správné fungování.

Tepelná čerpadla můžete vybírat ve čtyřech provedeních: vzduch/voda, země/voda, voda/voda a vzduch/ vzduch.

Každé z nich je vhodnější pro jiný objekt nebo pozemek. Více si o každém typu povíme v závěru článku.

4. Tiché a nenáročné řešení vytápění

Tepelná čerpadla značky NIBE, která společnost Tenaur dodává, jsou nejtiššími čerpadly na trhu. Tato švédská značka patří mezi nejkvalitnější dodavatele topných systémů a na českém trhu si již našla své věrné zákazníky.

Tepelné čerpadlo tak neuslyšíte ani pokud budete stát jen několik málo metrů od něj.

Jaké tepelné čerpadlo zvolit?

Jak už bylo zmíněno, tepelná čerpadla můžete vybírat ve čtyřech kombinacích podle principu jejich fungování. Kombinace země/voda se hodí především pro chladnější oblasti republiky, kde je jejich výkon velmi vysoký a stabilní nezávisle na ročním období.

Tepelná čerpadla v kombinaci vzduch/vzduch se hodí pouze pro malé bytové jednotky nebo kancelářské prostory, kde je jejich výkon naprosto dostačující a jedná se o cenově příznivé řešení.

Pro princip čerpadla voda/voda budete potřebovat vodní zdroj, jeho instalace je pak velmi snadná a rychlá a výkon vysoký.

Nejčastější volbou zákazníků, kterou vám také doporučujeme nejvíce, je kombinace vzduch/voda. Toto tepelné čerpadlo je vhodné téměř pro každý pozemek, cenově dostupné a výkonné řešení vytápění domu.

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz