Domů     Zajímavosti
Úrazové pojištění – kdy se vyplatí a jak vybrat to nejvýhodnější

komerční sdělení

K úrazu může dojít doma, na dovolené i cestou ze zaměstnání. Zpravidla se menší či větší úraz stane za život minimálně jednou každému z nás. Sjednáním úrazového pojištění zajistíte zabezpečení pro sebe i pro osoby, které jsou na vás finančně závislé. Snadno předejte problémům s financemi po celou dobu vaší léčby.

Úrazové pojištění

Úrazové pojištění je zcela nepovinné komerční pojištění. V případě, že došlo k zranění nebo dlouhodobému úrazu a máte sjednáno úrazové pojištění, máte nárok na pojistné plnění, pokud v důsledku úrazu došlo k přechodnému či trvalému tělesnému poškození, případně k smrti pojištěného.

Úrazové pojištění patří do skupiny životního pojištění a zahrnuje například pojištění pro případ:

Smrti úrazem

V případě, že dojde k úmrtí pojištěného následkem úrazu, obdrží pozůstalí od pojišťovny pojistné plnění ve sjednané výši.

Trvalých následků po úrazu

O plnění pro trvalé následky si musí pojištěný zažádat po uplynutí určité lhůty ode dne způsobení úrazu. Lékař posoudí zdravotní stav, na základě kterého jsou stanovena procenta trvalých následků, podle kterých je vypláceno pojistné plnění. Posouzení lékaře má nejvyšší vliv na konečnou sumu, kterou obdržíte.

Tělesného poškození

U tělesného poškození stanovuje lékař procento poškození. V případě vzniku pojistné události vám je vyplácen procentuální podíl ze sjednané pojistné částky. Používají se oceňovací tabulky pro příslušné tělesné poškození.

K základnímu úrazovému pojištění si můžete zvolit hned několik typů připojištění:

smrt úrazem v motorovém vozidle

připojištění denního odškodného pro dobu nezbytnou k vyléčení úrazu

trvalá invalidita následkem úrazu

připojištění hospitalizace následkem úrazu

Co pojišťovny definují jako úraz?

Drtivá většina pojišťoven používá jako úraz tuto definici:

Úraz je neočekávané a náhlé působení zevních sil nebo vlastní tělesné síly, anebo neočekávané a nepřerušované působení vysokých či nízkých vnějších teplot, plynů, par, záření, jedu s výjimkou jedů mikrobiálních a látek imunotoxických, kterým bylo pojištěnému během trvání pojištění způsobeno tělesné poškození nebo smrt.

Pro koho je úrazové pojištění určeno

Úrazové pojištění je určeno pro všechny osoby, které si chtějí pokrýt rizika úrazu. Pojistit se může jak jednotlivec, tak firma, rodina. Úrazové pojištění je určeno k pokrytí rizik a také zajištění současného životního standardu pojištěného či pojištěných.

Výplata pojistného by měla být nastavena tak, aby v případě úmrtí pokryla závazky jako jsou hypotéka, nájem či úvěr a zbavila tak pozůstalé finančního břemene. V případě, že splácíte hypotéku, pak je na místě si úrazové pojištění sjednat.

Jak vybrat nejlevnější úrazové pojištění

Sjednat si úrazové pojištění můžete i přes internet, což vám doporučujeme. Najít nejlevnější úrazové pojištění vám pomůže kalkulačka úrazového pojištění. Na výši pojistného mají vliv:

věk

zaměstnání (tři až čtyři rizikové skupiny)

pohlaví

závazky

příjmy a výdaje

konkrétní představa klienta

zda máte v plánu sportovní aktivity rekreační, nebezpečné (adrenalinové) sporty nebo extrémní sporty

S pomocí srovnání úrazového pojištění si můžete snadno počítat své úrazové pojištění a najít to nejvýhodnější na základě vámi uvedených parametrů. V případě, že si tento pojistný produkt sjednáte online, získáte slevu ve výši 10%, ale navíc můžete získat slevu při sjednání životního pojištění pro více osob a dodatečnou slevu při sjednání různých připojištění k úrazovému pojištění.

Související články
Už dlouho se snaží program pivních speciálů Volba sládků Plzeňského Prazdroje podporovat rozmanitost českého pivního trhu. Zítra to můžete ochutnat. V březnu a dubnu se Prazdroj spojil se všemi fungujícími klášterními pivovary a společně uvařili velikonoční speciály Poutní: Poutní Březnové a nové Poutní Dubnové. Právě tato a další piva budou moci pivaři ochutnat už zítra (27. […]
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz