Domů     Zajímavosti
Představí se nový iPhone SE 2 v březnu?

komerční sdělení

Nový telefon by měl navazovat na design iPhonu 8. Měl by být dobrou volbou především díky velikosti a přijatelné ceně.

Zřejmě už známe přesné datum představení nového iPhonu SE 2 (resp. iPhonu 9). K představení by mělo dojít 31. března 2020. V prodeji bude od 3. dubna. Informaci přinesl německý portál iPhone-ticker.de. Předpokládá se, že společně s novým iPhonem SE 2 budou představeny také nové modely iPadu Pro.

Chvilku se spekulovalo o tom, či vůbec k představení iPhone SE 2 v březnu, jak bylo avizováno už delší dobu, dojde. Vinu na tom měl coronavirus, který ochromil čínskou populaci. Továrny byly zavřené nebo poloprázdné kvůli lidem v karanténě. Výrobní kapacita byla malá.

Vzhledem k tomu, že se má nový iPhone začít prodávat už začátkem dubna, výroba se zřejmě nakonec stíhá. Milovníci technologií a značky Apple se tak mohou těšit, co nového nám iPhone SE 2 přinese a jestli bude cenově dostupný.

Výhodou bude menší velikost

Největší opodstatnění bude mít iphone SE 2 v nízké ceně a ve své velikost. Nové modely jsou příliš velké, což řadu lidí odrazuje. Například starší model iPhone 7 byl relativně oblíbeným telefonem i kvůli své velikosti, která padla přesně do ruky.

Podobně na tom ještě je iPhone 8, který je v současnosti nejmenším vyráběným modelem. Například i s kryty na iphone 7 a iphone 8 zůstávají oba přístroje subtilní, zatímco například iphone XS už působí relativně masivně, řadě lidí se už nevejde ani do ruky. Ani s iPhonem 11 jsme se opět nedočkali menší verze.

Designem a velikostí by měl nový iPhone SE 2 připomínat iPhone 8. Zdroj: Pixabay.com

IPhone SE by měl mít displej o velikosti 4,7 palce. Vzhledově by měl být podobný iPhonu 8, ale s lepším vybavením.

Telefon by měl obsahovat kvalitní chip A13 a 3GB operační paměť. Základní interní paměť telefonu by měla být 64 GB, což je oproti předchozí 16GB verzi velkou výhodou. Vybrat si budete moc ze tří barevností – space grey (vesmírné šedi), stříbrné, a červená.

Telefon nebude mít Face ID, ale jenom Touch iD, což ale pro řadu lidí určitě nebude překážkou. Spekuluje se také o samotném jméně přístroje. Bude to opravdu Iphone SE 2 nebo iPhone 9?

Cena by měla být příznivá

Cena původního iPhonu SE se pohybovala kolem 399 dolarů za 16GB model. Předpokládá se tedy, že cena nového přístroje bude podobná. Při převodu na koruny by tak nový model mohl stát něco kolem 10 000 Kč.

Momentálně je nejlevnějším telefonem od Apple iPhone 8, který by měl být po představení nového modelu stále o něco dražší než iPhone SE 2 (cena začíná na 12 000 Kč). Pokud tomu tak doopravdy bude, iPhone SE 2 bude skvělou volbou pro lidi, kteří si zatím z finančních důvodů nemohli nový iPhone dovolit. Bude tou pravou volbou i pro vás, nebo raději počkáte na iPhone 12?

Související články
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz