Domů     Zajímavosti
Jak si pohlídat chalupu mimo sezónu?

komerční sdělení

Letní sezóna nám dávno definitivně skončila, což znamená jisté změny mimo jiné pro chalupáře, kteří svoje „letní sídlo“ už zpravidla zazimovali a chystají se tam třeba až zase na jaře. To ovšem nahrává nezvaným hostům a každým rokem se tato situace opakuje.

Jak se zlepšují metody různých nenechavců a zlodějíčků, kteří jsou stále vynalézavější, zdokonalují se i technologie, které umožňují se proti těmto lidem účinně a efektivně bránit. Samozřejmostí jsou dnes alarmy napojené na centrální pult ochrany, kamery či různé senzory, které jsou schopny v nepravidelných intervalech rozsvěcovat a zhasínat světla nebo třeba televizi, takže si nikdo nemůže být jistý, zda se v budově právě někdo nachází či nikoliv.

Ucelené a na provoz relativně levné řešení přinesl na trh výrobce síťových zařízení TP-Link, který majitelům rekreačních objektů šetří čas, peníze i nervy spojené s vyšetřováním případného vloupání. Ačkoliv níže uvedené produkty nejsou primárně určené pouze jim, jejich vhodnou kombinací se docílí funkčního řešení preventivní i následné ochrany, takového, které na místě rády vidí třeba pojišťovny.

Nejdůležitější v podobných případech je připojení k internetu, což v době levných datových služeb není problém prostřednictvím jakéhokoliv operátora ve vašem objektu zajistit. Důležitou součástí je také stabilní bezdrátová wifi sít, takže je dobré jako základní bezpečnostní prvek zvolit spolehlivý Wi-Fi router, který bude bezchybně fungovat celou zimu – ostatně bez takového by byl celý komplexní systém zařízení úplně zbytečný.

Dobrým příkladem v nabídce TP-Linku může být model Archer C7. Tento router čili směrovač podporuje rychlý (do 1,75 Gbit/s) standard 802.11ac a pro naše účely je výhodné, že je možné ho ovládat na dálku prostřednictvím mobilní aplikace Tether.

Dalším podstatným prvkem bezpečnostního systému je přirozeně IP kamera, kterou TP-Link nabízí v podobě modelu Tapo C200. Ten získává záznam v rozlišení Full HD 1080p a navíc disponuje pokročilým systémem nočního vidění s dosahem až do vzdálenosti devíti metrů či možností spuštění zvukových a světelných efektů pro odrazení případných nežádoucích návštěvníků.

V případě, že kamera zaznamená pohyb, navíc přímo zašle upozornění do vašeho mobilu prostřednictvím aplikace Tapo Camera. Díky funkci obousměrného audio přenosu si s návštěvníkem své nemovitosti můžete na dálku i povídat.

V horizontálním směru pak můžete kamerou pohybovat v úhlu 360 stupňů, ve směru vertikálním pak v úhlu 114 stupňů.

Nedílnou součástí preventivních bezpečnostních opatření u opuštěné chalupy je výše zmíněné nepravidelné zapínání a vypínání světel, televize či rádia, kterého docílíte implementací chytrých zásuvek, namísto senzorů, jež tuhle činnost zvládnou za vás.

Pro tyto účely má TP-Link v nabídce model HS100, tedy chytrou zásuvku, kterou je možné opět ovládat na dálku pomocí mobilní aplikace. Do zásuvky připojíte jakýkoliv spotřebič včetně právě světel, jejichž intervaly spínání a vypínání můžete dopředu nastavit a díky tomu už na svoji chalupu nebudete muset s obavami myslet 24 hodin denně.

Použitím několika užitečných produktů se okruh vašich starostí ztenčí a vy se budete moci i v zimě nerušeně věnovat své rodině, přátelům či koníčkům.

Související články
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz