V čem si odnést zmrzlinu?

První jedlé kornouty či kužely pro servírování různých potravin se objevují ve francouzských kuchařských knihách jíž na počátku 19. století. Ovšem současný typ zmrzlinového kornoutu byl patentován až v roce 1903 v USA.

Za jeho zrodem stojí americký zmrzlinář italského původu Italo Marchioni (1868 – 1954).

Nejdříve se kornouty vyráběly ručně, ovšem v roce 1912 si americký vynálezce Frederick Bruckman z Portlandu v Oregonu podal patent na stroj schopný vyválet zmrzlinové kornouty. Od té doby se jejich výroba ještě více zautomatizovala a v dnešní době jsou stroje schopné vyrábět kornouty různých tvarů, barev ale i chutí.

Publikováno:
Další články autora
Právě v prodeji
Tip redakce
reklama

Související články

Novinka v trendu umělého masa:...

Zbrusu nová náhrada za maso přichází z laboratoře singapurské...

„Kuřátko“ z tiskárny? KFC plánuje...

Je všeobecně známo, že KFC již delší dobu koketuje se zaváděním...

Jak posoudit kvalitu tuňáka?...

Aby bylo připravované sushi co nejchutnější, musí zodpovědní pracovníci v...

Kofeinem ke kreativitě? Mýtus,...

Káva je natolik populárním nápojem, že jí vědci věnují neustálou pozornost....

Trh čeká na vypěstované maso s...

V našich obchodech lze běžně narazit na maso rybí, hovězí, vepřové,...

Společnost Emirates proti odpadu!...

Společnost Emirates Flight Catering (EKFC), jeden z největších poskytovatelů stravovacích...

Kosmonaut zahrádkářem? Na Marsu i na...

K velkému překvapení vedly výsledky nové studie vědců z...

Gastronomie ve vesmíru: Kosmonauti...

26. září letošního roku byl v ruském segmentu ISS pod taktovkou...

Jaký je vliv falešného masa na...

V posledních měsících jsme Vás opakovaně informovali o trendu falešného...

První várka falešného masa se v...

Jak jsme Vás informovali před dvěma dny, stalo se KFC v Atlantě první...

Nenechte si ujít další zajímavé články

Ukázkový proces s rebelem: Na hranici skončí spisy i jejich autor

Ukázkový proces s rebelem: Na...

Německý novokřtěnec Balthasar Hubmaier (asi 1485–1528) obzvlášť rozčílí...
Sázka na kamenné hroty: Překonaly evropské geny zamrzlý oceán?

Sázka na kamenné hroty: Překonaly...

Dřívější výzkumy dokázaly, že DNA severoamerických indiánů...
Tuny oceli vs. zakázaná hudba: Rokenrolový dýchánek stál svobodu pěti lidí

Tuny oceli vs. zakázaná hudba:...

Železárny a těžba uhlí na Ostravsku, těžba uranu v Jáchymově. Československo...
Mezi dělníky stoupal počet levobočků: Rozbujela se za průmyslové revoluce nevěra?

Mezi dělníky stoupal počet...

„Co bude k večeři?“ ptá se 12letý Honza maminky. Uslyší obvyklou...
Jak nás ovlivňují biologické hodiny?

Jak nás ovlivňují biologické...

Biologické, nebo také vnitřní, hodiny významně ovlivňují tělo a mysl....
V malém pomáhá a ve velkém škodí

V malém pomáhá a ve velkém škodí

Exotické liči neboli čínská jahoda voní po růžích a chutná podobně jako...
Jak si poradíme s tetováním?

Jak si poradíme s tetováním?

Tetování sebou nese i jistá zdravotní rizika jako např. alergické reakce. Patří...
Co snímá rychleji než lidské oko?

Co snímá rychleji než lidské oko?

Prakticky všichni se s nimi setkávají každý den, doma, v obchodech i v kapse...
Proč je červená bobule tak zdravá?

Proč je červená bobule tak zdravá?

V kyselých a minerálně chudých půdách je možné najít plíživý polokeř, rostoucí do...
Poznejte své IQ

Poznejte své IQ

V našem profesionálně sestaveném testu ihned zjistíte přesné výsledky a obdržíte certifikát.