Domů     Technika
Technobox
21.stoleti 16.7.2010

Technické hity

Legendární značka mikrofonů
Neumann U 87 a Amy Macdonald

Skotská zpěvačka a písničkářka Amy Macdonald nahrála svá vítězná alba na velkomembránových kondenzátorových mikrofonech Neumann U 87 Ai, které používá nejen ona, ale i malé studio Melodramatic Records pana Wilkinsona, kde nahrává. Díky připojenému Focusrite VoiceMaster Pro bylo možno snímané signály uložit přímo na počítači Mac G3. Na shodné mikrofony byly nahrány i smyčce, bicí a doprovodné vokály. Jako monitoring pro všechny hudebníky byla užita velmi pohodlná a zvukově věrná sluchátka Sennheiser HD 280.
U 87 je pravděpodobně nejznámější a nejrozšířenější studiový mikrofon Neumann. Dvojitá membrána je pružně uložena a chráněna krycí mřížkou. Přepínačem umístěným pod mřížkou se volí směrové charakteristiky: kulová, kardioidní a osmičková. V okénku nad přepínačem se zobrazuje zvolená charakteristika. Frekvenční průběh je pro kardioidní i osmičkovou charakteristiku rovný i na vyšších kmitočtech.
Cena: 75 000 Kč

Když velcí pomáhají
V pohybu

„V pohybu“ je grantový program, který již pátým rokem vyhlašuje Nadace Vodafone. Hlavním cílem tohoto programu je rozvoj kreativity, manažerských schopností a komunikačních dovedností mladých lidí. Hlásit se do programu mohou neformální skupiny mladých lidí do 26 let nebo nestátní neziskové organizace, které byly založené a jsou vedené mladými lidmi. Program je zaměřen na pomoc komunitě, a to jak té, ve které mladí lidé žijí, tak třeba i internetové. Přihlásit se můžete do 30. října. Více informací najdete na www.nadacevodafone.cz.
V letošním roce například Nadace Vodafone podpořila již potřetí Festival mladé kultury CIGISTOCK, jehož cílem je naučit mladé lidi týmové práci, vzájemné komunikaci a odpovědnosti. Festival se konal v centru Plzně.

26násobné přiblížení
Nikon Coolpix P100

Pokud patříte mezi tu část uživatelů, která i od kompaktního fotoaparátu vyžaduje co nejvíce funkcí a možnosti nastavení, pak se zaměřte právě na P100. Jedná se totiž o jakýsi kompromis mezi kompaktem a zrcadlovkou. Širokoúhlý objektiv NIKKOR s 26násobným zoomem a s ED skly s extrémně nízkým rozptylem světla poskytuje více tvůrčí svobody a vždy zajišťuje brilantní snímky. Revoluční podsvícený obrazový snímač CMOS umožňuje použít vyšší citlivost a zajišťuje nižší úroveň šumu, díky tomu pořídíte skvělé snímky i za nedostatečných světelných podmínek. Výhodou je i rozlišení 10,3 MPix, díky kterému lze jednoduše dělat z fotografií i výřezy detailů. Coolpix P100 potěší i možností nahrávání videoklipů, rychlostí 30 snímků za sekundu, ve Full HD (1080p) se stereofonním zvukem. 
Ačkoli nabízí fotoaparát velké množství funkcí, jeho ovládání je snadné a intuitivní
Cena: 9990 Kč

Kvalitní paměťová karta je nezbytností
Kingston SDXC s kapacitou 64 GB

Profesionální fotografové či kameramani ocení nový počin s plným názvem Kingstonu SD10A/64GB. Jedná se o paměťovou kartu, která se v současnosti řadí mezi ty opravdu nejrychlejší. Nabízí totiž rychlost čtení až 60 MB/s a zápisu až 35 MB/s.
SDXC kartu lze používat v hostitelských zařízeních, které podporují formát SDXC, jako například nové vyspělé digitální fotoaparáty nebo videokamery.
Cena: 12 664 Kč

Olivově zbarvený chronograf
Victorinox Infary Vintage

Dalšího využití legendárního automatického kalibru ETA Valjoux 7750 se lze dočkat u novinky švýcarské společnosti Victorinox Swiss Army. Klasický chronograf s indikací data si vysloužil 44mm ocelové pouzdro, které doplnil olivově zbarveným číselníkem a hnědým koženým prošívaným řemínkem. Infary Vintage je tak krásným modelem, které svým designem a zbarvením připomíná nádech historických hodinek, určených armádě. 
Safírové sklíčko nad číselníkem je nepoškrabatelné, stejně jako to na dýnku, které umožňuje průhled na rotor a součásti kalibru
Cena: 44 000 Kč

Domácí kancelář on-line
Net Genium CRM pro každého!
Ovládání firmy třeba i z pohodlí domova je díky nové generaci podnikového software společnosti NetGenium opravdu jednoduché a efektivní. K jeho používání totiž stačí pouze internetový prohlížeč a připojení k internetu. Novinkou je zvýhodněná varianta, zaměřená na malé podnikatele a živnostníky. Akční sada aplikací, hostovaných na výkonných serverech společnosti NetGenium, obsahuje adresář kontaktů, úložiště dokumentů, evidenci úkolů synchronizovanou s MS Outlook, katalog produktů, tvorbu nabídek, správu zakázek, vystavování objednávek a předávacích protokolů, řešení reklamací a interních neshod, běžnou i elektronickou fakturaci (ISDOC), schvalování a hromadné úhrady přijatých faktur, automatické označování uhrazených faktur, banku, pokladnu, finanční plánování, hospodářské ukazatele a mnoho dalšího… Plně podporovaná je i možnost okamžitého rozšíření o další aplikace ze sady NET Genium ERP nebo možnost navýšení počtu uživatelských licencí. Tímto způsobem lze požadované aplikace současně zpřístupnit všem zaměstnancům firmy v rámci centrálního informačního systému. Více informací o akční sadě aplikací NET Genium CRM pro každého! je k dispozici na webových stránkách www.netgenium.com.
Software pro řízení vztahu se zákazníky NET Genium CRM splňuje přísné požadavky normy ISO 9001:2009 a funguje na webu!
Cena: 150 Kč za měsíc bez DPH

Pro české patrioty
Luděk Seryn a jeho časomíra

Zlaté české ručičky se zase jednou rozhodly vytvořit něco unikátního. Ačkoli mají Čechy velikou hodinářskou tradici, současnou výrobní produkci zde v současnosti zastává jen malé množství jmen. Jedním z nich je právě Luděk Seryn z Mohelnice. Tento hodinář a klenotník se rozhodl vyrábět hodinky v limitovaných edicích a nejlépe solitéry na zakázku, a to pod jménem „One man company“ a hlavičkou LS. Pro své hodinky si vyrábí vše ručně, tedy kromě strojku, kterým je švýcarská ETA 2824. Vyobrazený model vznikl z pouhé touhy vyrobit hodinky, respektive jejich pouzdro, bez pomoci obráběcích strojů. Právě proto je hranaté (35 x 30 mm). Na jeho zhotovení bylo zapotřebí 25 gramů zlata ryzosti 585/1000, tedy 14 karátů, přičemž je započítána hmotnost spony i stěžejek. Krásné jsou také specifické široké hůlkové zlaté ručky vlastní výroby. Velmi zajímavý je i fakt, že uložené křemičité sklo není lepené, ale fasetované, a to stejnou technikou jako například diamanty ve špercích.
Celkem vzniklo pouze 5 exemplářů – jeden prototyp a čtyři pro sběratele
Cena: 140 000 Kč

Praktický pomocník na cesty
Růžová pro dámy, šedá pánům
Kompaktní bezdrátová myš Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500 je ideálním pomocníkem na cesty. V maličkém těle pro praváky i leváky obsahuje novou snímací technologii BlueTrack, která spolehlivě pracuje na všech druzích povrchů. Nemusíte se tak obávat, že by vás myš neposlouchala při práci na dřevených stolech kaváren nebo na ložním prádle v pohodlí domova. Kamenem úrazu u cestovních myší bývá USB přijímač velikosti klasické flashky. Myška od Microsoftu má naopak miniaturní bezdrátový přijímač do USB, který jednou zastrčíte a zapomenete, že něco takového máte.
O výdrž baterií se stará pokročilá technologie, díky které o sobě baterky minimálně půl roku nedají vědět. A pro designově založené uživatele nabízí myška dvě barevné varianty v elegantní šedé nebo stylové růžové.
Cena: 490 Kč

První voda s příchutí ananasu
Aquila Aquabeauty

Aquila přichází s účinnou zbraní pro jarní (VYCHÁZÍ TO JAKO SRPNOVÉ ČÍSLO!!!) detox. Pramenitou vodu s osvěžující příchutí ananasu nabízí jako vůbec první značka na trhu. Ananas je účinný pomocník při očistě organismu, pomáhá rovněž při odvádění nadměrného množství tekutin v tkáních a v boji s nadbytečnými kilogramy.  Nová Aquila Aquabeauty nabízí přírodní „lék na krásu“ hned v dvojí podobě. Vedle ananasového aroma je novinka stejně jako ostatní příchutě Aquila Aquabeauty obohacena o výtažky z ananasového stvolu i o extrakt z aloe vera pro krásnější pleť. Uvolňování škodlivin z těla napomáhá do třetice i nízký obsah sodíku v pramenité vodě, čerpané z přírody v okolí Karlových Varů. Aquila Aquabeauty ananasová neobsahuje žádné konzervanty, ale výhradně přírodní ingredience. Je to proto dokonalý prostředek, jak šetrně zbavit tělo toxických látek, nahromaděných v průběhu zimy, a zajistit mu současně dostatek tekutin, které jsou nevyhnutelné pro zdravý, mladistvý a svěží vzhled.
Aquila Aquabeauty ananasová pomáhá být zdravější uvnitř a krásnější navenek a první jarní dny ochutí exotickými dálkami. Aquila Aquabeauty – zdravější, krásnější, jako Miss.
Cena: 15,90 Kč

Předchozí článek
Další článek
Související články
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
Informační a komunikační technologie se staly základním stavebním kamenem, který formuje naše každodenní životy i způsob, jakým pracujeme a podnikáme. Od prvních počítačů až po současné cloudové služby a umělou inteligenci prošla oblast ICT zásadní proměnou. Pojďme si posvítit na to, kde všude se ICT technologie využívají.  Co je ICT?  ICT je zkratka pro informační […]
První ložiska, tedy součásti, které snižují tření, lidstvo využívalo už v antice. A vývoj stále pokračuje. Na moderních hydrostatických ložiscích pracují odborníci na tribologii z Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně. Přišli na to, jak udělat ložiska energeticky až o pětinu úspornější.   Využití by vylepšená technologie mohla najít ve velkých obráběcích strojích, divadelních točnách […]
Celoevropský společný podnik EuroHPC (EuroHPC JU) vyhlásil výběrové řízení na dodavatele nového kvantového počítače konsorcia LUMI-Q, který bude umístěn v České republice a propojen se superpočítačem KAROLINA. Národní superpočítačové centrum IT4Innovations, které je součástí VŠB – Technické univerzity Ostrava, se tak stane domovem prvního českého kvantového počítače. Kvantový počítač konsorcia LUMI-Q bude založený na supravodivých […]
Společnost OpenAI na sklonku ledna značně pozměnila „pravidla hry“. Ze svých zásad totiž odstranila zákaz týkající se poskytování umělé inteligence armádám. Proč? Kvůli prevenci! Spolupráci s Pentagonem navázalo „dítko“ Elona Muska a Sama Altmana v polovině ledna, a to konkrétně v oblasti kybernetické bezpečnosti. Projekt, do kterého společnost prozatím zapojila je však ryze preventivní – […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz