Zelený čaj bývá vnímán jako nápoj, který lidskému zdraví téměř dokonale prospívá. Ale i zde platí, že všeho moc škodí.Zelený čaj obsahuje antioxidanty, které snižují riziko vzniku nádorových onemocnění. Zlepšuje i trávení, zmírňuje žaludeční obtíže a působí blahodárně na centrální nervovou soustavu. Ne každému však musí pití zeleného čaje dělat a priori dobře, když ho někdo vypije větší množství najednou, může pocítit i žaludeční nevolnost. A pokud se ho zkonzumuje skutečně příliš, trpí především ledviny a játra. K tomuto zjištění dospěl americký vědec Chung Yang z univerzity v New Jersey. Ten říká, že látky, které zelený čaj obsahuje, zejména pak polyfenoly, sice působí v menších dávkách blahodárně, ale jejich přílišné množství v organismu může způsobit i pěknou neplechu. Yang varuje zejména před potravinovými doplňky, které vznikly na bázi zeleného čaje, protože právě v nich lze nalézt zvýšenou koncentraci polyfenolů.