Domů     Medicína
Nová past na kuřáky
21.stoleti 19.4.2007

Účinnou metodou odvykání kouření, dnes již dostupnou i u nás, je biorezonance. Její užití ve většině případů vede k rychlému odstranění návyku.Účinnou metodou odvykání kouření, dnes již dostupnou i u nás, je biorezonance. Její užití ve většině případů vede k rychlému odstranění návyku.

Revoluční biofyzikální metodu nabídli již v roce 1977 v Německu doktor F. Morell a inženýr E. Raše a nazvali ji MORA-terapie. Je s úspěchem, pod označením biorezonanční terapie, využívána jak ve zdravotnictví, tak při odvykání kouření v mnoha evropských státech. U nás se s ní nyní můžeme setkat jako s novinkou v několika zdravotnických zařízeních v Praze, Brně i jinde.
„V případě biorezonance nemůžeme hovořit o klasické medicíně. Ale konec konců, vše, co může pomoci kuřákovi odvyknout je dobré,“ říká o této metodě MUDr. Věra Mrázová z Lázní Teplice nad Bečvou, kde se tato metoda také s úspěchem používá.

Co je rezonance?
Co si však pod pojmeme biorezonance můžeme představit? Víme, že každá buňka v těle funguje na základě biochemických pochodů, které jsou provázeny elektromagnetickými změnami nejen v buňkách samých, ale i v jejich okolí. Buněčné struktury si tak navzájem předávají informace o svém stavu a reagují na tyto informace tak, aby zajistily organizmu rovnováhu. Příkladem může být situace, kdy se dostane do těla toxin, třeba právě při kouření. 
Rezonance pak funguje tak, jako kdybychom uhodili do ladičky v místnosti, v níž stojí klavír. Odpovídající struna v piánu také začne rezonovat. Prostřednictvím určitých vlnových délek (frekvencí) spolu takto komunikují i buňky. Není-li jejich komunikace rušena cizorodými frekvencemi, je vyšetřovaná osoba považována za zdravou.

Hodné a zlé vlnění
Přístroje, které pracují na principu biorezonance (například Bicom 2000), využívají možnosti zjištění různých elektromagnetických vln, vysílaných z organismu, přičemž buňky různých tkání a orgánů vysílají specifická vlnění. A právě toto vlnění je u zdravého člověka jiné než u nemocného.
K léčení se pak využívá vlastních, velmi jemných elektromagnetických kmitů lidského těla. Vyšetření i léčba jsou přitom zcela bezbolestné, pohodlné a bezpečné.
Diagnostická část přístroje Bicom 2000 pracuje na principu měření kožního odporu v místě akupunkturních bodů. Přístroj s elektrodami uloženými na tělo přitom měří elektromagnetické vlnění pacienta (v tomto případě se využívá i zbytku kuřákovy cigarety, neboť kmitočty lze snímat). Za pomoci speciálního elektronického filtru přístroj rozliší „dobré“ (fyziologické) signály od těch „zlých“ (patologických). Pak dojde k jejich „zrcadlovému otočení“ (dobré za špatné) a navrácení zpět do těla pacienta. Dochází přitom k harmonizaci celého těla, k úpravě a posílení jeho regulačního systému.

Chuť na nikotin zmizí
„U odvykání kouření je nutné, aby s sebou pacient donesl nedopalek své poslední  vykouřené cigarety“, řekl 21. STOLETÍ Dr. Jaromír Pohan z Lázní Teplice nad Bečvou. „Ta se pak vloží do detekční elektrody přístroje, kde se analyzuje“.
Na základě této analýzy přístroj vysílá onu zrcadlově obrácenou elektromagnetickou vlnu do těla pacienta. Ta pak působí v okolí chuťových „nikotinových“ buněk. Chuť na nikotin definitivně mizí prakticky ihned, nebo za několik hodin po zákroku. Ten lze opakovat v  rozmezí sedmi až deseti dnů od první procedury.
Přechodně se mohou objevit některé reakce, jako je například kovová chuť či sucho v ústech, ospalost, mírné podráždění nebo bolesti hlavy. To vše jsou ale přirozené známky abstinence nikotinu. Proto lékaři doporučují zvýšený přísun tekutin, nejlépe vody či ovocných čajů. Příznaky pak odeznívají během několika dnů.
K prodloužení efektu procedury se doporučuje do okruhu také zapojit elektrodu, do které je vložen čistý čip, na který se „nahraje“ optimální terapie. Jedná se o náplasťový typ čipu, který se pak nalepí na podbřišek.

9 důvodů pro biorezonanční terapii
• je bezbolestná a bez vedlejších účinků na organismus
• trvá 23 minut
• výsledky vykazují 80% úspěšnost
• potlačuje chuť na nikotin
• eliminuje abstinenční příznaky (vyskytují se zřídka)
• potlačuje informaci pasivního kouření (přítomnost kuřáků nevyvolává chuť na cigaretu)
• výrazně usnadní odvykání
• nevyužívá náhražek nikotinu, detoxikace organismu probíhá bezprostředně po odvykací kůře
• výrazně přispívá ke zlepšení zdravotního stavu a úspoře peněz
Léčba by neměla ale být použita u pacientů s kardiostimulátory a u těhotných žen.

Související články
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Bolest hlavy trápí až 85 % dospělých, častěji se objevuje u žen a více než polovina pacientů bývá do věku 45 let. Nejčastěji se bolest hlavy, která není spojena s jiným onemocněním, například virózou, projeví jako migréna či tenzní bolest hlavy. Odborníci upozorňují, že mohou mít spojitost s přetížením a změnami na trapézovém svalu. Trapézový […]
Od loňska známe celkem přesnou odpověď: U štíhlého dospělého muže vědci napočítali celkem 36 bilionů buněk, u ženy 28 bilionů a u desetiletého dítěte 17 bilionů. Zjistili i počty jednotlivých typů buněk. Do mravenčí práce s počítáním buněk se pustil tým Iana A. Hattona z Institutu Maxe Plancka pro matematiku ve vědách, který sídlí v Lipsku. Dali […]
Kdo by nechtěl být zamilovaný, cítit motýly v břiše, neustále myslet na protějšek bez nutnosti spát či jíst. I když zamilovanost netrvá věčně, protože pro tělo je velmi vyčerpávající, přináší řadu zdravotních benefitů. Po fázi zamilovanosti následuje buď přetavení vztahu v dlouhodobý, nebo rozchod. A ten pořádně bolí, protože hormony, podílející se na pocitu zamilovanosti, […]
Dnes žijeme mnohem déle než lidé před pouhými 120 lety. Velký podíl na tom mělo zejména zlepšení lékařské péče a životních podmínek. Delší život ovšem nutně neznamená více let prožitých ve zdraví. V naší společnosti se však nachází mnoho 90 a více letých, u kterých to platí. Mají zdravější životní styl, nebo se liší jejich […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz