Domů     Technika
Navigace, které zaručeně znají správnou cestu!
21.stoleti 20.5.2009

Blíží se doba dovolených, cestování a výprav do často neznámých končin. Kde jsou ty časy, kdy k orientaci sloužily pouze hvězdy, případně později kompas. Dnes nám putování ulehčuje celosvětový systém GPS, založený na síti družic, umístěných na stálé oběžné dráze nad naší planetou. A právě tento systém využívají i moderní navigace, které vám představujeme v našem TECHNOBOXU.Blíží se doba dovolených, cestování a výprav do často neznámých končin. Kde jsou ty časy, kdy k orientaci sloužily pouze hvězdy, případně později kompas. Dnes nám putování ulehčuje celosvětový systém GPS, založený na síti družic, umístěných na stálé oběžné dráze nad naší planetou. A právě tento systém využívají i moderní navigace, které vám představujeme v našem TECHNOBOXU.

Autonavigace

Garmin nüvi 250W – širokoúhlá navigace s vysoce jasným displejem a mapami 40 zemí Evropy a turistickou mapou ČR je vhodná pro řidiče, kteří u navigace nehledají funkce typu hands free, MP3 nebo 3D budovy na displeji. Pokud naopak hledáte navigaci, u které nebude nutné s sebou vozit uživatelskou příručku, pak je Garmin nüvi 250W určen právě pro vás.
Cena 4990 Kč včetně DPH

Garmin nüvi 255W Lifetime – víte, že u navigace můžete v průběhu životnosti zaplatit za aktualizaci navigačních map více než za samotnou navigaci? Víte, že zastaralé navigační mapy jsou nejčastější příčinou chybně vypočtené trasy? Garmin nüvi 255W Lifetime je navigace s asistentem řazení do jízdních pruhů a bezplatnou doživotní aktualizací navigační mapy Evropy.
Cena 7490 Kč včetně DPH

Garmin nüvi 765 Lifetime – vrcholná automobilová navigace nabízí mapy 40 zemí Evropy včetně bezplatné doživotní aktualizace 4x ročně, turistické mapy ČR, databáze popisných čísel ČR, přísavného stojánku s integrovaným napájením, asistenta řazení do jízdních pruhů, fotorealistických náhledů na křižovatky, 3D budov v mapě, Bluetooth hands free, přijímače aktuálních dopravních informací a řady dalších funkcí.
Cena 12.490,- Kč včetně DPH

TIP: Garmin Lifetime – v letošním roce přišel Garmin s příjemnou novinkou: Nové verze map Evropy již není nutné kupovat jednotlivě. Služba Garmin Lifetime poskytuje možnost doživotní aktualizace map po celou dobu životnosti navigačního přístroje. Nové mapy jsou vydávány 4x ročně, doživotní aktualizace je zahrnuta v ceně vybraných navigací, pro starší navigace je možné ji dokoupit jako příslušenství.

TIP: Adresy ČR – zkoušeli jste někdy v navigaci najít adresu své chalupy? Že jste ji nenašli? To už je minulostí. Navigace Garmin jako první obsahují možnost vyhledávání adres v České republice podle popisných čísel. Oproti běžným navigacím, obsahujícím 450 000 adres ČR s orientačními čísly, je nový Garmin schopen hledat v databázi 2 600 000 adres, obsahujících popisná a orientační čísla.

Odolné navigace

Garmin nüvi 550 – tenká automobilová navigace vhodná i pro použití v ruce, na kole, na motocyklu nebo na lodi. Přístroj odolá běžnému pádu na zem nebo ponoření do vody. Mezi jinými funkcemi nás zaujala podpora hry Geocaching nebo výměnný akumulátor s výdrží až 8 hodin provozu. Standardně nüvi 550 obsahuje mapy 40 zemí Evropy, databázi popisných čísel a turistickou mapu ČR.
Cena: 8990 Kč včetně DPH

Garmin GPSMAP 620 – pokud trávíte více času na lodi než v autě, nenechte si ujít tuto navigaci. Po zadání ponoru a výšky stěžně umí automaticky spočítat trasu na moři mimo nebezpečná místa. Během navigace můžete navíc sledovat okolí nad vodou z ptačí perspektivy nebo pod vodou pohledem ryby. GPSMAP 620 ale hravě zvládne i navigaci v autě nebo v dešti na motorce.
Cena: 22 500 Kč včetně DPH

Outdoorové navigace

Už jste se někdy vydali přímo za nosem? Po rovnoběžce nebo poledníku s minimálním vychýlením od nastaveného kurzu? Víte, že v blízkosti míst, kde se pohybujete, je ukrytá řada pokladů hry Geocaching, které najdete jen s GPS navigací? Víte, že dobrodružstvím a zážitky nemusíte vždy cestovat do zahraničí? Outdoorové GPS navigace Garmin vám poskytnou řadu nových námětů pro pohyb v přírodě za každého počasí. Při hledání pokladů najdete nejen nové přátele, ale také poznáte zajímavá místa mimo značené trasy.

Garmin eTrex Legend HCx – hrajete Geocaching? Často hledáte zaparkované auto nebo hotel na dovolené? Chcete vědět, jak rychle jste jeli nebo kolik jste ujeli kilometrů na kole, na bruslích nebo v zimě na lyžích? eTrex Legend HCx je všestrannou turistickou navigací s barevným displejem čitelným na slunci, extrémní životností a napájením na dvě tužkové baterie.
Cena: 5990 Kč s DPH (včetně turistické mapy ČR a stojánku na řídítka kola)

Garmin Oregon 300 PRO – hledáte navigaci do extrémů? Oregon 300 PRO je první odolnou turistickou navigací s dotykovým displejem a velice podrobnou turistickou mapou ČR Topo Czech PRO v měřítku 1 : 10 000. Mapa na displeji tak zobrazuje detaily, jako jsou osamocené balvany, rokle, tovární komíny, bažiny nebo lesní pěšiny. Samozřejmostí je podpora hry Geocaching nebo výpočet nejrychlejší nebo nejkratší trasy po silnicích a ulicích.
Cena: 12 990 Kč včetně DPH

Sport Fitness

Garmin Forerunner 405HR – GPS sportester s vysoce citlivým GPS přijímačem je vhodný pro řízení a vyhodnocení tréninku nejen pro běžné sportovní disciplíny, jako je běh nebo cyklistika, ale i pro disciplíny, jako je in-line bruslení, běh na lyžích nebo například kanoistika. Unikátní funkcí sportesteru je možnost soupeření se svým nebo cizím výkonem pomocí funkce „Virtuální tréninkový partner“, možnost sdílení dat na webovém tréninkovém serveru nebo bezdrátový přenos dat mezi PC a sportesterem.
Cena: 9490 Kč s DPH (včetně snímače tepové frekvence)

Garmin Edge 705 Bundle – první mapový cyklocomputer s vysoce citlivým GPS přijímačem. Edge 705 je vybaven barometrickým výškoměrem, bezdrátovým snímačem tepové frekvence, snímačem otáček kol a kadence šlapání. Cyklocomputer dokáže zobrazit výkon cyklisty ve wattech nebo soupeřit s vlastním nebo cizím historickým výkonem pomocí virtuálního tréninkového partnera. Barevný displej čitelný na přímém slunci, rozšiřitelná paměť pro zobrazení podrobných navigačních map a plnohodnotná navigace po silnicích i mimo ně. Podrobná analýza tréninkových dat? Jednoduché ovládání za jízdy? Podrobné navigační turistické mapy? Garmin Edge 705 má vše uvnitř jediného přístroje.
Cena: 12 990 Kč s DPH (včetně snímače tepové frekvence, otáček kol a frekvence šlapání).

Více se dozvíte na: www.garmin.cz

Související články
Vinaři používají dvě metody k detekci toho, zda bylo jejich bílé víno kontaminováno nežádoucími mikroby, a to čichovou zkoušku a testování vzorků vína v Petriho misce. Nyní by se k nim mohla přidat ještě třetí, hi-tech metoda, a to testování vína pomocí elektronického jazyka. Elektronický jazyk se tomu lidskému vůbec nepodobá co do vzhledu, ale […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz