Domů     Technika
TECHNICKÉ HITY: Myslíte už na Vánoce?
21.stoleti 17.11.2006

Protože se kvapem blíží Vánoce, porozhlédla se redakce 21. STOLETÍ po nabídce současného trhu. A našli jsme zde několik zajímavých námětů pro letošní vánoční dárek.Protože se kvapem blíží Vánoce, porozhlédla se redakce 21. STOLETÍ  po nabídce současného trhu. A našli jsme zde několik zajímavých námětů pro letošní vánoční dárek.

Vyluxuje byt zcela sám
I-Robot Roomba SE

Bolí vás záda při luxování? A nebo vás tato činnost jenom nebaví? V tom případě by se vám do domácnosti hodil I-Robot Roomba SE. Robot velikosti rodinného balení pizzy vám sám a bez odmlouvání vyluxuje celý byt. Lze v klidu sedět před počítačem nebo před televizí a robot se SÁM o úklid postará. Komplet obsahuje nabíječku, kterou si robot sám najde, aby doplnil energii, nebo virtuální zeď, která robotovi zablokuje přístup do předem určených míst.
+ je naprosto samostatný, nepotřebuje dozor
– s větší špínou si poradí obtížněji
Cena: 16 900 Kč

Křišťílově čistý zvuk
iAudio F2

S perfektním designem iAudio představuje model F2, který spíše než přehrávač připomíná menší multimediální mobilní telefon. Základní menu je velmi přehledné, logické a lehce ovladatelné, neboť se po něm pohybujete pomocí grafických ikon, které jsou zobrazovány na barevném 1,3“ TFT LCD (260 000 barev). Displej nám umožňuje pozorovat obrázky, video i text.
F2 se může pochlubit perfektní kvalitou zvuku, který je opravdu křišťálově čistý. Výkonem 60 mW plně uspokojí i náročnějšího posluchače, který se rozhodne poslouchat komprimované formáty. Za zmínku stojí i 22 hodin, které vydrží přístroj hrát na jedno nabití.
+ přehledný barevný displej s grafickými ikonami
+ v ceně přístroje je i nabíječka
– není vybaven funkcí USB portable
Cena 1GB: 4 690 Kč
Cena 2GB: 5 690 Kč 

Reproduktory na cesty
Dicota Woofer

Woofer je označení nových USB reproduktorů společnosti Dicota. Ty je možné připojit buďto pomocí USB portu k notebooku, kterému tak obstará i napájení, nebo 3,5mm konektorem do jakéhokoli MP3 či CD přehrávače.
Reproduktory jsou vyrobeny z kombinace plastu a kovu a překvapují svými malými rozměry a nízkou hmotností (215 g). Jejich kabely jednoduše uschováte do zadní části zařízení. Na cesty poslouží dostatečným vstupním výkonem 3 W při impedanci 8 ohmů a výstupním 0,5 W RMS na kanál.
+ možnost připojit reproduktory do jakéhokoli zařízení s 3,5 mm vstupem
Cena: 578 Kč

Čím fotit pod vánočním stromečkem?
Sony Cyber-shot R1

R1 je digitální fotoaparát, který potěší velkým obrazovým snímačem CMOS s rozlišením 10,3 MPix a kvalitním 24 – 120mm širokoúhlým objektivem Carl Zeiss. Zajímavá je i možnost využít při focení hledáčku nebo otočného 2“ LCD displeje, přičemž v obou případech se ihned po uložení snímek promítne.
Vestavěný objektiv má pětinásobný zoom a se světelností F2,8 – 4,8 plně vyhovuje požadavkům pro focení v horších světelných podmínkách. Navíc je díky flexibilnímu designu čoček možné fotit na makrorežim a během chvilky přizpůsobit nastavení pro focení krajiny či vzdálených předmětů.
+ náhled a informace o pořízených snímcích v hledáčku
– vyšší šum při focení za velikého šera do formátu JPEG
Cena: 27 990 Kč

Rádiem řízené hodinky
Dynamická kolekce Casio
S absolutně novým designem přichází „dynamická kolekce“ společnosti Casio. Jedná se o hodinky s radiopřijímačem DCF/MSF, které nám po celé Evropě zaručí vždy přesný čas. Navíc je možné nastavit si druhou časovou zónu.
Celokovové hodinky jsou osazeny quartzovým strojkem a jsou vybaveny funkcí chronografu. Určitě zaujme i tachymetrická stupnice na lunetě a stopky s přesností na 1/20 sekundy. Displej zobrazuje datum.
Model je nabízen jak na ocelovém tahu, tak s řemínkem z pravé kůže v barvě zákazníkem zvoleného číselníku
+ podsvětlení (Auto-LED) a neo-display umožní přečíst čas i za velmi nepříznivých podmínek
Cena: 5 990 Kč

Poradí si i s videem
Pentagram Vaniquish RT

Cestujeme-li často hromadnou dopravou a chceme-li si krátit čas posloucháním hudby či sledováním filmů, potom je naším ideálním partnerem Pentagram Vaniquish RT. Tento MP4 přehrávač je připraven poprat se s videem, komprimovanými soubory, obrázky i s textem. Pokud dáváme přednost rádiovému vysílání, je možné naladit si stanice na frekvencích FM a to v rozpětí 87,5 až 108 MHz. Tento 2GB flashdiskový Vaniquish RT má 1,8“ barevný displej, který zobrazí až 260 000 barev. K jeho provozu nám postačí lithium-iol dobíjecí baterie.
+ poradí si i s formátem MP4
– nepodporuje formát OGG Vorbis
Cena 2GB: 4 990 Kč

Luxusní mobil
Nokia 8800

Další přírůstek do rodiny mobilních telefonů Nokia se od těch předešlých tak trochu odlišuje. Jeho exklusivní design z nerez oceli totiž fascinovat kdekoho na první pohled. Navíc je to i design funkční, neboť zahrnuje nejen opěrku palce, ale i zvlněnou klávesnici. Kombinace těchto prvků pak umožňuje snadný pohyb prstů.
Potěší i TFT displej, který disponuje 262 144 barvami a před poškrábáním je chráněn posafírovaným sklíčkem, které se používá převážně v luxusním světě hodinek.  
Nokia 8800 Sirocco je vybavena přehrávačem MP3 a eAAC souborů, FM rádiem a 2MPix fotoaparátem s možností natáčení videa – vše lze uložit do 128MB vnitřní paměti. Nechybí ani ostatní, pro moderní telefony Nokia typické funkce.
+ perfektní design
+ je vybaven Bluetooth headsetem z nerez oceli
– digitální přehrávač podporuje omezené spektrum formátů
Cena: 29 490 Kč

Předchozí článek
Další článek
Související články
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz