Domů     .Top
Tipy pro bezpečného internetového Valentýna
Michal Andrle 14.2.2013

Valentýn je svátek zamilovaných a k němu patří i romantické schůzky a seznamování. Pro všechny nezadané jsou internetové seznamky příležitostí, jak poznat někoho zajímavého. Webové seznamky jsou stále populárnější a podle Match.com je používá až 40 miliónů Američanů. Zároveň je svátek svatého Valentýna i rájem pro obchodníky. A samozřejmě je i rájem pro spammery a různé falešné obchody, které nabízí šperky a jiné dárky za neuvěřitelné slevy. Uživatelé proto musí být velmi opatrní při nakupování na internetu a různým neodolatelným nabídkám je bezpečnější se vyhnout.

Patrick Müller, Consumer Sales Account Manager, tým Norton společnosti Symantec, doporučuje dodržovat několik základních pravidel, pokud hledáte lásku nebo dárek na internetu. Budete potom mít větší šanci, že se nestanete obětí podvodníků.

1. Neotvírejte své srdce, dokud se nepřesvědčíte. Nezveřejňujte své osobní údaje dokud se s potenciální láskou nesetkáte tváří v tvář a neujistíte se, že danému člověku můžete věřit. Neuvádějte svou úplnou adresu, město bude stačit, a není nutné říkat příjmení, pro začátek řekněte jen svoje křestní jméno.

2. Důkladně prověřujte své potenciální lásky. Před schůzkami používejte vyhledávače a ujistěte se, že kdo se vám líbí, je opravdu ten, za koho se vydává. I hledání bez výsledků může být často důkazem, že daný člověk není zcela upřímný.

3. Používejte pouze zabezpečené webové stránky. Pokud hledáte lásku na internetu nebo chcete na internetu z lásky koupit nějaký pěkný dárek, buďte velmi opatrní. Navštěvujte pouze seriózní stránky a ještě před jejich otevřením si prostřednictvím aplikace Norton Safe Web ověřte, že stránky jsou bezpečné.

Zároveň pokud je v adresním řádku stránky „HTTPS“, máte jistotu, že vyplňování formulářů bude bezpečné a nemusíte se bát o soukromé informace.

4. Dejte si pozor na milostné aplikace a další mobilní hrozby. Bezplatné mobilní nabídky, kterým nelze odolat, jako jsou testy lásky nebo SMS zprávy s vaším milostným horoskopem, se mohou sice zdát jako zábavný způsob, jak trávit čas, ale jen do chvíle, než přijdete na skryté poplatky.

Tyto služby mohou například maskovat agresivní reklamní sítě (tzv. madware), které prodávají vaše soukromá data a také vás bombardují nevítanými nabídkami a propagačními věcmi.

5. Láska je bojiště, vyzbrojte se proto odpovídajícím způsobem. Do první linie nasaďte bezpečnostní software a nezapomeňte chránit ani mobilní zařízení. Kyberzločinci vytváří stále důmyslnější hrozby a zneužívají sociální inženýrství a nejnovější trendy, aby prostřednictvím seznamek šířili škodlivý kód a snažili se ukrást vaše osobní údaje.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz