Domů     .Top
Nové zařízení pro zrychlení přenosu dat
21. století 9.1.2013

Výzkumníci z CertiConu vyvinuli unikátní zařízení pro zrychlení přenosu dat

Zařízení 4MulCom je postaveno na nově vyvinuté chráněné technologii, která zajišťuje spolehlivý přenos dat i v případě, kdy je k dispozici pouze síť mobilního operátora.

Společnost CertiCon, která se zabývá vývojem hi-tech softwarových řešení a elektrických obvodů a zařízení, vyvinula ve spolupráci s ČVUT unikátní zařízení pro zrychlení přenosu dat, bez kterého se neobejde řada dnešních aplikací a informačních systémů.

Zařízení se nazývá 4MulCom a nabízí jednoduché řešení v případech, kdy nestačí omezená kapacita současných datových sítí.

„4MulCom je skvělé řešení u veškerých mobilních aplikací, kde jsou pro přenos dat potřeba vyšší přenosové rychlosti a stabilita spojení, ať už při přenosu videa z bezpečnostních kamer nebo mobilního pracoviště.

Standardní rychlost přenosu je z pohledu jednotlivých účastníků značně kolísavá. Je to způsobené především měnícím se počtem připojených účastníků, okamžitými požadavky na datové přenosy a samozřejmě i samotnou kvalitou bezdrátového spojení.

Síla signálu také výrazně kolísá při přenostu dat mezi pohyblivými objekty, to dobře známe při jízdě autem nebo vlakem. I v takových případech ale 4MulCom dokáže zajistit dokonalou spolehlivost signálu.

Stabilní vysokorychlostní připojení v jedoucích vozidlech s ním není nejmenší problém,“ vysvětluje Ing. Vladimír Mařík, MBA, Business Development Manager společnosti CertiCon.

Zařízení 4MulCom lze uplatnit v odvětvích, kde je potřeba absolutní spolehlivost přenosu dat, zejména u bezpečnostních složek státu jakými jsou policie či hasiči. Při jejich práci je totiž spolehlivé pořízení videa a jeho okamžitý přenos do centrály často naprosto klíčové pro úspěch zásahu.

Využít ho ale může i soukromý sektor, např. pro zajištění kvalitního videomonitoringu odlehlých skladů, solárních elektráren a mnoha jiných zařízení. Dále také v jakýchkoli případech, kdy je potřeba pořizovat videozáznamy.

4MulCom pracuje na principu násobení datového toku. Má velikost běžného modemu a obsahuje 2–4 SIM karty. Díky tomu jsou přenášená data zvýšeně chráněná před odposlechem, potenciální útočník by totiž musel být schopen odposlechu všech použitých kanálů, aby dokázal celou informaci složit. Výhodou 4MulComu oproti jiným řešením je také jeho cenová dostupnost.

Komerční distribuce zařízení 4MulCom bude zahájena počátkem roku 2013. V současné době probíhá testování u několika významných potencionálních uživatelů, jako je Policie České republiky. Do testování se zapojují i významní dodavatelé bezpečnostních řešení, jako společnost Sicurit či klíčový distributor zabezpečovací techniky společnost Atis Group.

TZ:  CertiCon a.s.

Předchozí článek
Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz