Domů     .Video
Hledáme vynálezce!
Pavel Šmejkal 19.9.2013

https://www.youtube.com/watch?v=ICdOAE4SqOk&feature=youtu.be

Příležitost pro všechny, kteří mají zajímavý nápad, vynález nebo zlepšovák!

Televizní kanál Viasat Explorer hledá, ve spolupráci s UPC Česká republika a odbornými partnery Technickou univerzitou v Liberci a Českým svazem vynálezců a zlepšovatelů, nejzajímavější nápady, vynálezy a zlepšováky.

Projekt Hledáme vynálezce! je určen široké veřejnosti a jeho cílem je oslovit všechny kutily, amatérské vynálezce, zlepšovatele a nápadité lidi, aby přihlásili své nápady a získali zajímavou finanční odměnu na dokončení či vylepšení svého díla nebo přímo na jeho uvedení na trh.

Každý, kdo má zajímavý nápad, vynález nebo zlepšovák jej může zdarma přihlásit na stránkách www.hledamevynalezce.cz a to nejpozději do 20. října letošního roku.

Přihlášená díla posoudí hodnotící komise, složená z odborných a marketingových zástupců partnerských institucí, a bude sledovat především praktičnost nápadu, technické provedení a potenciál prorazit na trhu.

 Utajené vynálezy

Snaha najít vynálezce vznikla v souvislosti s uvedením dokumentárního seriálu Najděte mi milionářského vynálezce, ve kterém dva strojní inženýři, Jem Stansfield a dr. Shina Somaru, procházejí archívy ve Velké Británii a pátrají po nejlepším, nikdy nevytvořeném vynálezu.

Seriál, který je vysílán každou neděli od 15. září v 16:00 hodin na Viasat Explorer může být zdrojem inspirace pro další vynálezce. .

Nové velké jméno?

„I u nás se zrodily velké vynálezy, které jsou ve světě respektovány. Češi vždy měli šikovné ruce a spousty skvělých nápadů a možná najdeme dalšího světového velikána“, říká Ing. Miloš Hernych z Technické univerzity v Liberci, partnera projektu.

Mezi české velikány zcela nepochybně patří jména jako Wichterle, Křižík, Ressel, Diviš, Veverka, Heyrovský, Purkyně nebo Beran, ale i mnozí další zanechali ve světě svoji stopu.

Mít nápad nebo vynález je dnes velká příležitost. V minulosti vynálezy přinesly svým autorům především slávu a společenské uznání, dnes kromě jiného i nemalé finanční prostředky. Mnohdy dokonce platí, že čím jednodušší nápad tím více výdělečný.  Suchý zip, boty Crocs, sluneční brýle pro psy, nebo jen obyčejný létající talíř, známý jako frisbee, jsou důkazem velké ziskovosti u jednoduchého nápadu.

Neváhejte své nápady přihlásit!

V projektu Hledáme vynálezce! nejsou hranice, nápady a vynálezy se mohou týkat jakéhokoliv odvětví a i zdánlivé maličkosti mohou mít velký význam. V jednoduchém formuláři na stránkách www.hledamevynalezce.cz autor popíše projekt, zdůvodní, proč nebo v čem je ojedinělý a měl by přiložit také technickou nebo obrazovou dokumentaci.

Díla lze přihlašovat do 20. října 2013, hodnotící komise pak do 31. října 2013 vybere vítěze, kteří 4. listopadu 2013 převezmou své ceny.

Další článek
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz