Domů     .Video
FameLab 2012 – uzávěrka přihlášek se blíží!
Pavel Šmejkal 17.1.2012

https://www.youtube.com/watch?v=zBgDYXi6bqk

Mezinárodní soutěž pro mladé vědce a vědkyně FameLab, kterou v loňském roce poprvé do České republiky přivedl British Council ve spolupráci s firmou RSJ Algorithmic Trading a Nadačním fondem Karla Janečka na podporu vědy a výzkumu, vstupuje do druhého ročníku.

Tato zábavná soutěž se zrodila ve Velké Británii v roce 2004 a letos se jí účastní již 21 zemí. Účastníkům nabízí šanci zlepšit svou schopnost vědu popularizovat. Zároveň si klade za cíl přinést publiku aktuální ukázky toho, čím se v současnosti zabývá výzkum v oblasti medicíny, přírodních či technických věd.

Přihlášky mohou podávat studenti, studentky, vědci, vědkyně a pedagogičtí pracovníci starší 21 let do 7. února 2012. Záštitu soutěži poskytuje předseda AV ČR pan profesor ing. Jiří Drahoš, DrSc. Organizační podporu zajišťují Občanské sdružení Adeto, Nadace Tomáše Bati a pořad ČT2 PORT. Elektronická přihláška, informace, praktické tipy a vystoupení z minulého ročníku jsou k dispozici na www.britishcouncil.cz.

Oblastní kola se uskuteční během února a března. Desítka finalistů se pak v dubnu zúčastní dvoudenního školení vedeného britskými a českými experty na komunikaci, prezentaci a spolupráci s médii. Vítěz národního kola, jež se uskuteční v květnu, bude naší republiku reprezentovat v anglickém Cheltenhamu v mezinárodním finále soutěže FameLab.

reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz