Domů     Technika
Jaké jsou trendy v televizorech?

komerční sdělení

Doba je rychlá a s ní je rychlý i vývoj televizorů. Kdo by si v minulosti mohl pomyslet, že budeme moci sledovat obraz ostrý jako břitva na televizi hluboké sotva pár centimetrů?

Představme si trendy a novinky tv, které potěší náš zrak a vylepší uživatelský zážitek ze sledování našich oblíbených pořadů..

Novinky TV, spotřební elektroniky a informačních technologií byly k vidění na každoročně pořádaném veletrhu CES a jejich vývoj šel zase o pěkný kousek dále. Na co se tedy můžeme těšit v případě, že se chystáme k pořízení nové televize?

Rolovací televize

Také si myslíte, že pohled na vypnutou televizi není to pravé ořechové? Pořiďte si televizi z řady QLED Samsung a nechte si na obrazovce v ambientním režimu promítat oblíbený obraz, tapetu či třeba informace o aktuálním počasí.

Nebo jděte ještě dále a pořiďte si televizor LG s rolovací obrazovkou. Že se vám to zdá jako výlet do nějakého sci-fi filmu? Možná, nicméně tato nová televize od LG je jediná, která přesně takový kousek umí.

Po vypnutí se televize za pouhých 20 sekund sroluje do podstavce jako roleta a vy pak už vidíte jen elegantní podstavec, který může sloužit třeba jako místo pro umístění Bluray přehrávače atp.

Špičkové OLED obrazovky

Pokud si chcete užít skvělý obraz, vsaďte na televizi s OLED technologií, která využívá vysoce svítivých LED diod, zaručující kontrastní obraz a zároveň nižší spotřebu. Televize OLED dokáží měnit intenzitu podsvícení nezávisle na každém pixelu.

Díky tomu, že lze řídit jas jednotlivých bodů zvlášť, nabízí, oproti svým předchůdcům, věrnější vnímání barev.

V případě, že vás uchvátí nová televize OLED s prohnutou obrazovkou, naskytne se vám ještě lepší zážitek ze sledování televizních pořadů, a to díky skvělým pozorovacím úhlům a nádherně věrným barevným odstínům.

Prohnutá televize vás dokonale obklopí a dovolí vám plně si vychutnat děj vašich oblíbených pořadů.

O slovo se hlásí MicroLED…

Souboj televizí s technologií OLED a LED stále pokračuje a výrobci se předhánějí, kdo na trh přijde s televizí s tím nejlepším obrazem. Zdálo se, že technologii OLED nic nepřekoná, ale na scénu se pomalu dostává technologie MicroLED. Technologicky je velmi podobná OLED, avšak s tím rozdílem, že ani při statických obrazech nehrozí vypalování obrazovky a zhoršování kvality obrazu.

Lepší vlastnosti MicroLED zajišťuje použití diod pouze z anorganických materiálů, díky nimž se budeme moct těšit z kvalitního televizního zážitku naší nové televize opravdu dlouho.

…a 8K

Co se obrazu týče,na špici pomyslného žebříčku je stále rozlišení 4K; docela slušně mu ale „dýchá na krk“ rozlišení 8K. Optimální sledovací vzdálenost televizoru s rozlišením 4K, z nichž více než polovina má úhlopříčku obrazovky 55″ (140 cm) a větší, je přibližně 1,2 m.

Zohledněte to při výběru, aby vaše nová televize zapadla do vašeho obývacího pokoje nejen dispozičně, ale abyste při sledování vašich oblíbených programů zbytečně nezatěžovali oči.

Trend velkých televizí se nemění ani letos. Televize s 8K rozlišením jsou dostupné pouze s velkou úhlopříčkou, a to 2,5 m. V současné době je sice 8K rozlišení jen devízou modelů televizí za statisíce korun a jejich dostupnost pro střední třídu se díky vysoké výrobní ceně zatím neplánuje, ale kdo ví.

Nezbývá nám nic jiného než si počkat a těšit se na novinky TV technologií roku příštího.

Související články
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz