Domů     Technika
Emirates využije na odletových branách technologii rozpoznávání obličeje
Jan Martinec 24.9.2019
Snowy arrival, Toronto-Pearson YYZ

Emirates opět posouvá technologické hranice a stává se první leteckou společností mimo Ameriku, která získala od Celní ochrany hranic USA (CBP) povolení pro nástup do letadla pomocí biometrie.

Cestující létající z Dubaje do kterékoli z 12 destinací Emirates v USA budou moci brzy využít technologii rozpoznávání obličeje na odletových branách, čímž se zkrátí doba potřebná k ověření identity na dvě sekundy nebo méně..

Předběžná registrace není nutná, cestující se mohou také rozhodnout, zda tuto technologii použijí, nebo ne. Společnost Emirates biometrické záznamy svých zákazníků neukládá – všechna data jsou bezpečně spravována CBP.

Tato biometrická technologie měla svou premiéru na odletových branách letů Emirates z Dubaje do New Yorku a Los Angeles v období hlavní sezóny v červenci a srpnu, v USA již v červnu ve Washingtonu D.C. u nástupu na let do Dubaje.

Výsledky byly povzbudivé, během některých letů byla dosažena 100% účast při biometrickém nástupu do letadla, a nemusela tak proběhnout žádná manuální kontrola. Letecká společnost očekává, že do konce roku zpřístupní boarding pomocí biometrie pro všechny své destinace v USA, jakmile bude zařízení dostupné.

Jak biometrický nástup do letadla funguje? U odletové brány systém vybere fotografii cestujícího, která je v reálném čase porovnána s galerií CBP, čímž se přibližně za dvě sekundy ověří totožnost osoby.

Systém ale nemusí fungovat pro ty, kteří již déle do USA necestovali nebo jejichž fotografie nejsou v galerii CBP. Ti se identifikují před nástupem do letadla klasicky pomocí cestovního pasu.

„Cílem je pomoci našim zákazníkům cestovat bez papírových dokladů, bez nutnosti cestovních pasů a průkazů totožnosti. Biometrický nástup do letadla je dalším krokem ke zefektivnění procesů pomocí digitální technologie, což našim zákazníkům šetří čas i nervy.

V současnosti komunikujeme s úřady několika zemí, abychom zvýšili přijímání zabezpečení technologie rozpoznávání obličeje. O to všechno se zasazujeme s vědomím, že bezpečnost zůstává naší prioritou číslo jedna,“ uvedl Abdulla Al Hashimi, viceprezident divize Emirates Group Security.

Letecká společnost očekává zavedení nové biometrické technologie na všech svých cílových letištích v USA. Emirates v současné době létá do 12 amerických měst: New York, Newark, Boston, Chicago, Dallas, Houston, Los Angeles, San Francisco, Seattle, Washington, D.C., Orlando a Fort Lauderdale.

V říjnu loňského roku Emirates jako první na světě kompletně integrovala využívání biometrických technologií při odbavení svých cestujících na mezinárodním letišti v Dubaji. Díky novým biometrickým touchpointům se cestující mohou po letišti pohybovat hladce a bezproblémově.

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz