Domů     .Top
Láká vás exotika? Nechte se inspirovat těmito ráji

komerční sdělení

Dovolená u Mácháče nebo v Krkonoších má určitě svoje klady. Mnoho lidí ale chce od svých každodenních starostí uniknout co nejdále a v naší malé zemičce k tomu nejsou dobré podmínky. Kam vyrazit?

Vyzkoušejte exotiku

Ideálně bychom měli načerpat energii na zcela novém a neokoukaném místě, které se liší od našich končin přírodou i zvyky. Kde ale takovou pravou exotiku najít? Připravili jsme pro vás tipy na 4 destinace, kde se nemusíte na plážích tlačit s hordou ostatních turistů a kde si můžete naplno vychutnat požitek z exotického neznáma.

Maledivy

Souostroví Maledivy leží uprostřed Indického oceánu a tvoří ho více než tisíc malebných ostrůvků. Pouze na 5 hlavních atolech opravdu žijí místní obyvatelé, zbytek ostrovů zabírají jednotlivé resorty.

Ubytovat se tedy můžete jak v luxusních hotelech hned vedle pláže, tak i u někoho doma. Turistika je hlavním zdrojem místních příjmů a obyvatelé jsou k turistům velmi přívětiví. Jen si dávejte pozor na porušování místních zvyků, Maledivy jsou přísně muslimskou zemí.

Absolutní pohodu si lze na Maledivách užít u vody i pod vodou. Kolem každého ostrova bují podmořský život a potápění zde je nádherným zážitkem.

Barbados

Dovolená v Karibiku je snem snad každého a zájezd na Barbados patří k těm nejlepším způsobům, jak si jej splnit.

Kromě lenošení na pláži se můžete věnovat široké škále outdoorových aktivit na vodě. Nejoblíbenějším sportem zde je windsurfing, ale můžete se vyřádit i například u paddleboardingu. Bez problémů se zde každý domluví angličtinou, která je úředním jazykem.

Pozor si dávejte především na vaši peněženku. Ani ne tak kvůli kapsářům, ale spíše kvůli relativně vysokým cenám.

Mauricius

Mauricius je další ostrovní stát v Indickém oceánu, kde na vás čekají bílé pláže, ale také dechberoucí příroda.

Hned vedle oceánu můžete například vystoupit na horu Le Morne s úchvatným výhledem na okolní ostrovy. Zavítejte i do národního parku Black River, kde se nachází vodopády a další zajímavé přírodní úkazy.

Nebo vyrazte na katamaránu pozorovat delfíny, kteří se v okolí pohybují v hojném počtu a rádi s loděmi závodí. Jenom si trochu dávejte pozor po setmění a raději se sami neprocházejte po plážích nebo tmavých čtvrtích měst.

Kuba

Chtěli byste ochutnat koktejl Cuba Libre přímo na Kubě? Tak hurá do Havany, hlavního města. Pokud vás zajímají především pláže a nechce se vám příliš setkávat s místní kulturou, pak zůstaňte v letovisku Varadero, které je velmi turistické a málo kubánské.

Jinak se ale zapojte do místního ruchu. Kubánci jsou temperamentní a extrémně pohostinní. Ideálním suvenýrem jsou kubánské doutníky (nad 50 kusů se však musí proclít). Před příjezdem si nezapomeňte najít vhodného průvodce, ať se zbytečně nedostanete do problémů.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz