Domů     .Top
Největší extrémy, které vydrží lidské tělo

komerční sdělení

Zajímá vás, co všechno dokáže vydržet lidské tělo? Neuvěřitelné věci! Kde končí hranice člověka? Co jsou lidé ochotni obětovat? Chuť přežít a nevzdát se je zakotvena v každém z nás. Podívejte se na největší zajímavosti o lidském těle. .

Lidské tělo je dokonalý zázrak. Neuvěřitelně komplexní systém, který je schopný mimořádných výkonů. I když je člověk nemusí vykonávat denně, je to potenciál, který se skrývá v každém. Co dokáže člověk ustát a co už je za hranice možností?

Víte, že lidské tělo obsahuje 640 svalů? Mozek, který řídí celé tělo se teprve učí, jak tyto svaly ovládat. Proto lékaři neustále opakují, že cvičení a pravidelný pohyb jsou důležitou součástí pro správný růst, vývoj lidského těla a orgánů.

Následující extrémy jsou důkazem toho, jak jsou lidé odlišní, ale také co dokáže síla myšlení a odhodlání.

Jak dlouho vydrží člověk bez jídla?

Člověk vydrží bez jídla kolem 60 dní. Rekordman Charles Robert McNabb hladověl ve vězení 123 dní. Pil pouze vodu a občas šálek kávy. Lidské tělo a orgány dokážou fungovat na úsporný režim i několik týdnů.

Ale je dokázáno, že žádný člověk nemůže přežít ztrátu více než 40 % své tělesné hmoty.

Jakou nejvyšší hlasitost vydrží ušní bubínky?

Lidské tělo vydrží zvuk o síle až 190 DB.  Při vyšší hlasitosti dojde k poškození ušních bubínků, plic a dalších orgánů. Věděli jste, že i vysoká frekvence zvuku dokáže člověka usmrtit?

Kolik kilogramů unese lidské tělo?

Pažní kost unese až 600 kg. Představte si, že takovou váhu má dospělý býk. Šílené, že?

Stehenní kost unese zhruba 760 kg, zatímco holenní kost až 1 350 kg. Dokonce i lidské zuby zvládnou nemožné. Rekordman René Richter utáhl v zubech 11 kamionů o váze 82,5 tuny.

Největší extrémy, které člověk přežil

Bojíte se blesků? Zásah bleskem je smrtelný pouze v 10 % případech, kdy příčinou smrti jsou popáleniny. Své ví i Roy Sullivan, který sedmkrát přežil zásah bleskem. Zapsal se do Guinnessovy knihy rekordů.

Jeho dva propálené klobouky jsou k vidění na výstavách v New Yorku a Jižní Karolíně.

Ani pád z výšky nemusí být smrtelný. Letuška Vesna Vuličová přežila pád z výšky 10 tisíc metrů, utrpěla frakturu lebky, zlomeniny nohou a obratlů. Jak je možné, že takový pád přežila? Důvod a okolnosti jsou stále nejasné.

Bohužel i extrémní sporty jsou životu nebezpečné. Usilovný trénink dokáže být pro lidské tělo obrovskou zátěží. Proto je důležité naučit se poslouchat své tělo a nepřekonávat vlastní hranice za každou cenu.

To se stalo osudné Ulimu Emanueli, který se stal legendou mezi BASE jumpery. Vrhal se z extrémních výšek mezi úzké skály. Při posledním seskoku nestihl včas otevřít padák a narazil do skály. Miloval risk a tvrdou disciplínu, bohužel už to nezvládl.

Jak dosáhnout extrémních výkonů?

Lidská výkonnost má své limity. Důležitá je jak fyzická, tak psychická rovnováha. Ale jak toho dosáhnout? Nesnažte se na sebe vyvíjet příliš velký tlak a stanovte si menší cíle. Vsaďte na online jídelníček a pravidelný pohybPokud jste začátečník a nevíte si rady, naplánujte si Pestryjidelnicek.cz.

Poradí, jak správně jíst a jak přežít těžké začátky. Začínáte cvičit? Nežeňte se do extrémů, cvičte pomalu a nespěchejte. Pořiďte si sportovní náčiní, díky kterému se dostanete do formy. Každý se může stát super sportovcem, který si plní sny.

Chcete nakupovat za extrémně výhodné ceny?

Víte, že můžete dostat za nákup část peněz zpět? Navštivte nákupní a věrnostní klub Tipli.cz. Díky kterému, můžete nakupovat za pár korun.

Celé kouzlo se nazývá cashback. Chcete vědět více?

Jak cashback funguje?

Internetové obchody zaplatí Tipli provizi za nového zákazníka. Tipli si ale na rozdíl od jiných portálů provizi nenechává, ale odmění své zákazníky formou cashbacku. Díky tomu získáte peníze, o které byste jinak přišli.

Na Tipli můžete nakupovat i potraviny, které vám dovezou až domů. Nikdy nebylo snadnější začít s online jídelníčkem. Co myslíte?

Registrace je zdarma a k ničemu se nezavazujete. Pouze získáváte odměny z každého nákupu na internetu. Nakupujte ještě dnes za nejlepší cenu.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz