Tučňáci sečtení z vesmíru

Hledání živočichů prostřednictvím satelitů se může jevit stejně beznadějně, jako hledání jehly v kupce sena. Když je ale hledaným místem Antarktida a hledaným živočichem největší ze všech tučňáků, projekt nemusí být odsouzen k zániku. Nedávno publikované satelitní průzkumy odhalily, že tuňáků císařských žije v Antarktidě a jejím okolí 2x online casino bonus no deposit více, než se předpokládalo.

Na rozsáhlém projektu se podílela řada vědeckých institucí z Velké Británie, Spojených států  a Austrálie. Vědci vyšli ze satelitních snímků, které byly pořízeny z výšky 450 km během hnízdní sezóny v roce 2009. Aby došli ke správnému počtu, museli vědci vyvinout algoritmy, založené na odhadu počtů z běžného pozemského sčítání.

Celkový počet tučňáků císařských se nakonec vyhoupnul na 595 000 jedinců ve 46 obřích koloniích. „Tento počet je velmi příjemným překvapením,“ popisuje jeden ze spoluautorů studie Peter Fretwell z Britské antarktické služby. Dřívější odhad počtu kolonií byl totiž 38 a odhad celkového počtu jedinců téměř poloviční.

Michal Andrle se představuje:

Redaktor 21. století.
Příspěvek byl publikován v rubrice .Top, .Články, 21.Století, Kosmonautika, Příroda, Vesmír, Živočišná říše. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*


*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>