Domů     .Top
Na atopický ekzém pomůže konopí
Mirka Filipová 14.3.2017
Field of hemp. Industrial kind of this plant is not a drug but a resource. It contains hardly any THC

Atopický ekzém neboli atopická dermatitida je kožní onemocnění, které se z 80 % projevuje již v dětství a dokáže přetrvat až do dospělosti. Trpí jím stejně často muži i ženy. Je to v podstatě imunitní odpověď organismu na základě vrozených dispozic, ale také ovlivněná vnějším prostředím..

Základními příznaky atopického ekzému jsou silné svědění kůže, suchá kůže a zčervenání nebo různé skvrny a pupínky. Při rozšíření ekzému může kůže i mokvat a vytvářet rozsáhlé strupy. Těmito potížemi jsou nejčastěji postiženy ohyby končetin, krk, oční víčka, obličej, zápěstí, hřbety nohou i rukou, rozšířit se mohou na celý povrch těla.

Kožní projevy jdou často ruku v ruce s dalšími komplikacemi, jako je například potravinová alergie.

Průběh atopického ekzému nelze příliš předvídat. Obvykle se jedná o chronické onemocnění, kdy se bezprostředně po působení provokujících faktorů objevují nové projevy nemoci. V některých případech atopický ekzém do dospělosti vymizí, někdy může přejít v sennou rýmu či astma nebo se s nimi zkombinovat.

Nestresujte se, vhodně jezte, dostatečně spěte

Léčba spočívá zejména ve zmírnění příznaků. Velmi důležité jsou přijímané potraviny, doporučuje se zejména omezení produktů z kravského mléka. Velkou roli hraje také životní prostředí, ve kterém se pohybujeme.

Značně pomáhá horský vzduch a mořské klima. Příznaky se zhoršují s působením stresu, proto je vhodné se mu vyhnout, stejně tak zátěžovým situacím. Vyplatí se dodržovat zásady zdravého životního stylu, dostatečně spát, hýbat se a dbát na pitný režim.

Uškodit pokožce mohou i některé prací prášky. Doporučuje se prát v přírodních pracích prášcích, které nemají zbytečné chemické složky, nebo v klasickém mýdle. Vyhněte se aviváži a vše řádně vymáchejte.

Vsaďte na konopí

Kromě klasické léčby a vyhýbání se provokujícím faktorům působí účinně také zařazení konopí. Pomoci může například loupané konopné semínko. Aby se zachovaly veškeré důležité látky, je třeba jej užívat ve studené kuchyni. Je možné ho přidat do pomazánek, salátů nebo dětských přesnídávek.

Pro vnější použití je vhodná konopná mast, která díky základu vazelíny vytvoří na postiženém místě ochranný film a obsažené látky uleví od nepříjemného svědění.

reklama
Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz