Domů     .Top
Virtuální realita je konečně realitou!

komerční sdělení

Ačkoli mají pokusy s virtuální realitou poměrně dlouhou historii, až v současné době si ji může každý vyzkoušet na vlastní kůži. Stačí si pořídit systémy jako HTC Vive, Oculus Rift či PlayStation VR.

Systémy HTC Vive, Oculus Rift a PlayStation VR

Ještě nikdy nebylo tak snadné okusit virtuální reality. I když mnozí „techno“ optimisté tento stav očekávali daleko dříve, buďme rádi za okřídlené (relativně) pozdě, ale přece. V současné době si totiž může prakticky každý pořídit systémy, které umožňují na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je opustit skutečnost a vydat se do virtuálních světů.

Na tomto místě si přitom ve zkratce představíme tři nejdůležitější systémy dneška, ačkoli je k dispozici i několik dalších a postupně se jistě objeví nové.

HTC Vive. Jako jediný je uzpůsoben nejen k sezení, ale můžete si užít i ve stoje. Kromě toho je často hodnocen jako nejpřesnější, takže na vaše pohyby reaguje takřka okamžitě, což výrazně zvyšuje prožitek.

Perfektní jsou i ovladače do každé ruky. Na druhou stranu je nejdražší, neboť stojí okolo 25 tisíc korun, což není rozhodně málo.

Oculus Rift. Tento systém lze sehnat pod 20 tisíc Kč a uživatelům vyhovuje díky opravdu lehkým brýlím. K ovládání lze přitom použít i běžný ovladač na Xbox. Aktuálně ovšem vychází rovněž ovladače do každé ruky (tzv.

Oculus Touch), jež umocňují zážitek. S jejich pořízením se však již cena v podstatě rovná HTC Vive.

PlayStation VR. Nejmladší z těchto tří systémů, který je uživatelům k dispozici teprve od října. Jeho hlavní výhodou je nepochybně pořizovací cena, pohybující se kolem 11 tisíc korun. Musíte si nicméně pořídit i speciální kameru a koupit byste si měli i ovladače PlayStation Move. Ve skutečnosti je tedy o pár tisíc dražší.

Kde si systémy pro virtuální realitu pořídit?

Předně bychom vám doporučovali, abyste si tyto systémy nejprve vyzkoušeli na vlastní kůži, a to např. v některé ze specializovaných heren, které začínají pomalu, ale jistě vznikat. Některé totiž nemusí působit právě nejlépe na váš žaludek a samozřejmě by vám vše mělo vyhovovat i z herního hlediska.

Již jsme zmínili, že se nejedná o nic levného, proto můžete využít slevový kupon na Alza.cz či slevu na Mall.cz. Tímto způsobem je totiž možné ušetřit zajímavé finanční částky.

Doporučujeme: pokud si chcete pořídit systémy pro virtuální realitu skutečně levněji, navštivte Kuponer.cz, kde naleznete slevové kupóny na velké množství relevantních e-shopů.

Související články
Působivá kolekce slabých, ale barevných kosmických objektů na tomto snímku je známá jako mlhovina Racek, protože svým vzhledem připomíná ptáka v letu. Útvar tvoří oblaky prachu, vodíku, hélia a malého množství těžších chemických prvků. Celá oblast je místem zrodu nových hvězd. Mimořádné rozlišení tohoto záběru pořízeného pomocí přehlídkového teleskopu ESO/VST odhaluje detaily jednotlivých astronomických objektů, […]
Zřejmě největší druh papouška v historii objevili australští paleontologové. Podle všech indicií dosahoval výšky až jednoho metru, vážil asi 7 kilogramů, nelétal a mohl se chlubit skutečně silným zobákem. Pták dostal pojmenování Heracles inexpectatus a doba jeho života je datována přibližně před 19 miliony lety. „Nový Zéland je dobře známý svými velkými nelétavými ptáky. Dominantní […]
Čeští egyptologové mají v brzké době v plánu tříměsíční výpravu do lokality Abúsír, kde chtějí pokračovat v průzkumu údolního chrámu faraona Niuserrea a okolí hrobky hodnostáře Ceje. Lucie Jirásková z Českého egyptologického ústavu FF UK řekla, že je v plánu také zpracování vykopaných předmětů. „V průběhu výzkumů není moc času na zpracování nálezů. Necháváme si na to tedy měsíc, kdy […]
Protože elektrokola nebývají úplně levnou záležitostí, je pro každého majitele nejdůležitější ze všeho kvalitní ochrana před krádeží. Toho si je dobře vědom i nizozemský výrobce kol VanMoof, který bez mrknutí oka tvrdí, že má tu nejlepší ochranu na světě. Skutečně nepřehání? Pokud se podrobněji podíváme na ochranu jejich elektrokol Electrified S2 a X2, pak je […]
Kriticky ohrožený sýček obecný letos významně posílil populaci díky velkému množství hrabošů. Teď pro něj malý hlodavec může být hrozbou. Zemědělci dostali povolení trávit hraboše plošně rozhozeným jedem. Od 5. srpna jim to umožňuje rozhodnutí Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ) podřízeného ministerstvu zemědělství. Ornitologové varují, že v ohrožení je mnoho živočichů a především […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz