Domů     .Video
Nebaví vás vařit? Robokuchař uvaří za vás!
Pavel Šmejkal 22.7.2015

https://www.youtube.com/watch?v=QDprrrEdomM

To, co by se mohlo zdát jako sci-fi, by se už za dva roky mohlo stát skutečností. Londýnská technologická firma Moley Robotics představila prototyp robotického kuchaře, kterého chce nabídnout už v roce 2017 jako další kuchyňský spotřebič..

Na sporáku to syčí, bublá, nůž krájející zeleninu kmitá. Od běžné přípravy nedělního oběda se to liší jen v tom, že se v kuchyni takto činí dvojice sofistikovaných robotických paží, které obsahují 20 motorů, 24 kloubů a 129 senzorů.

Díky tomu jsou schopné stejných činností jako lidské ruce a robot s nimi dokáže bez chybičky manipulovat nejen s veškerými nádobím, ale nedělají mu problém ani takové činnosti, jako správně rozšlehat vejce.

Odkouká, jak vaříte

Předností robotického kuchaře je to, že do něj nemusíte nové recepty složitě programovat. Funguje na principu záznamu lidských pohybů při vaření jídla. Zatímco u prototypu bylo ještě nutné použít při zaznamenávání pohybu speciální rukavice se senzory, které zachytily všechny pohyby kuchaře ve 3D, budoucí generace by už měla mít zabudované kamery, kterými doslova odkouká, jak vaříte a příště to precizně zopakuje.

Pro ty, kteří robota nechtějí sami učit, nabídne výrobce digitální knihovnu s více 2000 recepty. V aplikaci v chytrém telefonu si vyberete recept a k zahájení vaření stačí pak už jen kliknout na tlačítko.

Budete tak třeba moci aktivovat robota na dálku a přijít domů k čerstvě uvařené večeři.

DALŠÍ INFORMACE SE DOČTETE V 21. STOLETÍ, KTERÉ VYCHÁZÍ PRÁVĚ DNES!

reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz