Domů     Zajímavosti
Vánoční tipy pro čtenáře 21. STOLETÍ
21.stoleti 19.11.2010

Technické hityTechnické hity

Detektor kovů
Garrett EuroACE
Horká novinka od nejznámějšího výrobce detektorů Garrett navazuje na úspěšné modely ACE 150/250. Nový EuroACE je maximálně přizpůsoben specifickým evropským půdním podmínkám. Díky vyšší frekvenci 8,25 kHz slibuje vyšší citlivost i na drobnější šperky. Zcela nová větší sonda Double-D 28 x 22 cm je zárukou většího hloubkového dosahu.
EuroACE je nyní v akční sadě s bohatým příslušenstvím na www.detektorkovu.com
Cena: 8819 Kč
Web: www.detektorkovu.com

Baterie šetrná k životnímu prostředí
GP EkoPower
Jeden z předních výrobců nabíjecích baterií, společnost GP Batteries, uvádí svou novou řadu GP EkoPower. Ta využívá moderní technologii potlačeného samovybíjení! GP Eko-Power je ekonomicky dostupnější varianta velmi úspěšné prémiové baterie GP ReCyko+ a od své výkonnější sestry si vzala některé klíčové vlastnosti. Po více než jednom roce od nabití nabízí až 85 % své kapacity. Navíc je přednabitá z výroby a tím okamžitě použitelná. Spotřebitelé tak získávají unikátní spojení vlastností běžných alkalických a nabíjecích
NiMH baterií. Nízká cena, více než 1000 nabíjecích cyklů (s odhadem až 1500) a označení »EkoPower« ukazuje, že se jedná o ekonomickou variantu baterie, která je navíc šetrná k životnímu prostředí.
GP EkoPower je doporučena pro běžná zařízení jako jsou např. dálkové ovladače, bezdrátová zařízení (telefony, klávesnice, myši) nebo solárně nabíjené produkty (lampy). Náročnějších zařízení (fotoaparát či hračky) plní baterie GP ReCyko+.
Cena GP EkoPower: 49,50 Kč
Cena GP ReCyko+: 99 Kč
Web: www.emos.cz

Nejlepší evropská navigace má 9 mm!
Garmin nüvi 3790T Lifetime
Nová navigace světového leadera Garmin nüvi 3790T Lifetime o tloušťce necelých 9 mm sbírá evropská ocenění. Po ceně »Red dot design« za přínos v oblasti produktového designu získala prestižní ocenění »Nejlepší evropská navigace roku 2010/2011« od asociace EISA. Navigace se zcela plochým skleněným multi-touch displejem o úhlopříčce 4,3“ je skvostem mezi současnými navigacemi.
Přístroj nabízí doživotní bezplatnou aktualizaci navigačních map celé Evropy, 3D zobrazení terénu a budov nebo možnost otočení displeje podle potřeby na šířku nebo na výšku.
Cena: 10 990 Kč
Web: www.garmin.cz

Jedna z nejpřesnějších meteostanic trhu
Evolve Pilot
Před rokem představená unikátní meteostanice Evolve Revolution se sběrem údajů nejen z místního čidla, ale i prostřednictvím internetu díky originální funkci iConnect, má nyní svého nástupce. Na displeji Evolve Pilot s úhlopříčkou 6“ ukazuje východ a západ Slunce, srážky a jejich pravděpodobnost, rychlost a směr větru, přesný čas a další informace. K dispozici je nejpřesnější možná čtyřdenní předpověď pro více jak 20 000 měst. Předpověď je znázorněna pomocí přehledných ikon a je doplněná informací o teplotě v místě až ze tří externích bezdrátových čidel. Spolu s meteostanicí a jedním externím čidlem je součástí balení USB vysílač s velmi jednoduchou obsluhou pro přenos předpovědi počasí do meteostanice z internetu.
Evolve Pilot je navíc vybaven interním tlakovým čidlem a v případě dlouhodobého výpadku internetového připojení je schopen předpovídat počasí jako tradiční meteostanice odečítáním změn místního atmosférického tlaku.
Cena: 875 Kč
Web: www.evolve.cz

Hrou k rozšíření intelektu
Boffin
Co lepšího dát dětem k Vánocům než vzdělání. Kromě předplatného 21. STOLETÍ JUNIOR lze doporučit vzdělávací elektronické stavebnice společnosti Boffin, které umožní velmi snadno proniknout do světa techniky a sestavit si vlastní detektor pohybu, rádio, playback, telegraf a mnohem více projektů. Celkem jich je obdivuhodné nabídce přes 800, včetně těch se solárním panelem, nebo připojením stavebnice k PC.
Velkou letošní novinkou je Boffin Zelená energie, obsahující 52 součástek, ze kterých lze sestavit větrný mlýn, FM rádio, solární motor, voltmetr a dalších 125 projektů.
Cena: 1299 Kč
Web: www.boffin.cz

Pro naše zdraví
Enzymový lék Wobenzym®
Enzymový lék Wobenzym® je vhodný především jako dárek pro osoby středního a vyššího věku, mající problémy s klouby, hojením ran, imunitou, anebo se třeba připravující na operaci. Wobenzym® působí nejenom proti zánětům a otokům, ale také posiluje imunitu a urychluje hojení.
Při koupi největšího balení s 800 tabletami lze navíc získat zdarma knihu Enzymy – jak působí, pomáhají a léčí a CD s vánočním skladbami.
Cena v lékárně: 2600 Kč
Web: www.mucos.cz

S nádechem historie
Atlantic: The WorldMaster 1888
Další exemplář kolekce, vzdávající hold historii značky Atlantic, nese název Resérve de Marche. Ten napovídá, že na černém gilošovaném číselníku je kromě času a data indikována také rezerva 40hodinového nátahu. O přesný chod se pak stará osvědčený automatický kalibr ETA 2897. Ocelové 42mm pouzdro pak zdobí výrazná profilovaná korunka.
Detaily číselníku, stejně tak jako indexy, číslice a ručky, jsou zlaceny růžovým 18kt zlatem.
Cena: Zatím nebyla stanovena
Web: www.koscom.cz

Jedinečná sluchátka pro náročné
Sennheiser HD 598
Novinkou ze světové výstavy IFA 2010 v Berlíně jsou sluchátka v efektní kombinaci béžové barvy a čokoládového sametu. Exkluzivitu podtrhují detaily v dřevěném designu a kovové prvky. Uvnitř se skrývají neodymiové (neodymové??) magnety, lehká aluminiová cívka, kvalitní membrána z duofolu a úpravy E.A.R., optimalizující šíření zvuku. Audiofilní zvuková kvalita s frekvenčním rozsahem od 12 do 38 500 Hz nadchne i hudební znalce.
Třímetrový odpojitelný kabel z bezkyslíkaté mědi je vybaven zlaceným 6,3mm konektorem jack, s adaptérem na 3,5 mm. 
Cena: 5600 Kč
Web: www.sennheiser.cz

Boty pro náročnou turistiku
Teva – nejenom na zimu
Oblíbený model Riva Leather eVent® je určený pro vícedenní turistiku v zimním období. Tato bota z pravé kůže poskytuje vynikající trakci, ochranu i pohodlí. Navíc skvěle padne a je vybavena podrážkou Vibram®, jenž jednoduše nedovolí uklouznout.
Při nepřízni počasí lze ocenit jedinečné vlastnosti voděodolné a zároveň mimořádně prodyšné eVent® membrány.
Cena: 3299 Kč
Web: www.tevacz.cz

Pro sportovní nadšence
Certina DS Podium Valjoux
Švýcarská hodinářská značka Certina, která je velmi úzce spjata s motorovými sporty, kde má za sebou spolupráci s takovými jmény, jako je Robert Kubica, Pedro de la Rosa nebo dokonce BMW Sauber F1 Team, připravila na letošní rok další lahůdku. Tou je 42mm ocelový automatický chronograf na koženém řemínku. Tento sport-chic exemplář z kolekce DS Podium pracuje s přesností na osminu sekundy díky kalibru ETA Valjoux 7750, jehož oscilátor vykoná 28 800 kmitů za hodinu.
Pohyb strojku lze sledovat skrze safírové transparentní dýnko
Cena: zatím nebyla stanovena
Web: www.koscom.cz

Kniha nabitá tisícovkou nejnovějších rekordů
Guinness World Records 2011
Že už vás nic nepřekvapí? „Nejžhavější“ kniha světa s tisíci zcela novými rekordy určitě ano! Guinnessova kniha rekordů přináší závratné výkony jednotlivců i skupin, neuvěřitelné velikosti a rozměry všude tam, kde byste je nečekali. Geniální přístroje, zázraky do kapsy, strhující 3D projekce, dech beroucí horské dráhy, nejúžasnější rekordy ze světa sportu i počítačových her. Nově navíc obsahuje GPS průvodce světem rekordů, s kterým můžete procestovat 270 měst a v každém z nich naleznete ten největší rekord s jeho GPS souřadnicemi. Mnoho čtenářů se domnívá, že Guinnessova kniha rekordů obsahuje každý rok stejné rekordy. To je ale zásadní omyl! Kniha obsahuje zcela nové a nikdy nepublikované rekordy, které tvoří asi 2/3 celého obsahu.
Za vznikem této úžasné knihy rekordů stojí bývalý ředitel legendárního pivovaru Guinness, sir Hugh Beaver, který se roku 1951 na večírku konaném u příležitosti setkání irských myslivců dostal do sporu o tom, které lovné ptactvo je nejrychlejší v Evropě. Ten večer v Castlebridge dospěl Beaver k názoru, že je nemožné získat spolehlivý zdroj pro tuto při. Napadlo ho, že musí existovat mnohem více různých »sporů« a sázek, které jsou během nocí ve všech 81 400 hostincích Spojeného království řešeny, a ve skutečnosti neexistuje kniha, ve které by byly sebrány informace, které by mohly potvrdit nebo vyvrátit argumenty o tom, co je a co není pravda. Uvědomil si, že takováto kniha by se mohla velmi lehko stát populární. Beaverův nápad začali realizovat dva studenti, dvojčata Norris a Ross McWhirterovi, kteří v té době rozběhli v Londýně informační agenturu. Tito dva bratři dostali pověření shromáždit informace pro první Guinnessovu knihu rekordů, která byla vydána v srpnu 1954 v nákladu tisíc výtisků.
Kniha je prodávána v tvrdé vazbě a její rozsah je 228 stran.
Cena: 799 Kč
Web: www.slovart.cz

Předchozí článek
Další článek
Související články
Válka, drahé hypotéky i úzkost z dopadů klimatických změn. To vše jsou podle odborníků důvody prudkého poklesu nově narozených dětí, ke kterému došlo v loňském roce. Obavy z budoucnosti trápí stále více mladých párů. Loni se v Česku podle Českého statistického úřadu narodilo přibližně 91 000 dětí – nejméně za posledních 22 let. „Průměrný věk […]
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz