Domů     Technika
Technické hity
21.stoleti 17.9.2010

V naší pravidelné rubrice se dnes seznámíme třeba se saunou do paneláku, s váhou pro ne zcela štíhlé lidi či s popelníkem, který trpí bronchitidou. Bude toho však ještě mnohem více, vynálezci po celém světě opět nezaháleli.

Netradiční opékání

Rošt s motorem

Sezona čundrů a táboráků je sice už pomalu pryč, proč se ale postupně nepřipravit na další? Zdálo by se, že na opékání buřtů není potřeba žádné zlepšováky vymýšlet. Opak je pravdou. Co třeba takový stojan s roštěm a motorem? Rošt se pěkně otáčí nad ohništěm a buřty jsou za chvíli hotové.
+ člověk nemusí otáčet prutem…
– ale prut zůstane vždycky klasikou
Předpokládaná cena: 3000 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 50 %

Chladicí obojek

Pro horké dny

A ještě jedna drobnost, která se bude hodit až v létě. Ještě máme v živé paměti ona šílená červencová vedra, kdy podnebí v našich krajích připomínalo spíše tropy než mírný pás. Co by v tu chvíli člověk dal za ochlazení! Pivo či jiný nápoj nemusí být vždy po ruce, za každých okolností však může pomoci tento chladicí systém s ventilátorem. Stačí si jej jen nasadit na krk a vedro je o něco snesitelnější.
+ v parných dnech ochladí
– člověk s obojkem vypadá poněkud zvláštně
Předpokládaná cena: 800 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 60 %

Šikovný společník na cesty

Sony Vaio EC

Přístroje VAIO z řady E, které jsou známé svojí vstřícností vůči koncovým uživatelům a snadnou ovladatelností, dostávají do vínku novou devizu. Jejich řada se rozšiřuje o modely s kapacitou až 1 TB pevného disku (maximální velikost) a nadupanou a rychlou grafikou. Všechny modely VAIO série E jsou konstruovány především s důrazem na jednoduchost a intuitivní užívání. Můžete doslova „instantně“ surfovat po webu bez nutnosti startu operačního systému. Tato funkce zvaná příznačně Quick Web Access nyní nově umožňuje například rozdělení obrazovky na dvě půlky pro lepší zobrazení dvou webových stránek vedle sebe.
+ nejmodernější procesor řady Intel Core
Předpokládaná cena: 22 900 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 80 %

Zvláštní optická myš

Kouzelnický trik?

Chcete něco, co je praktické a zároveň to bude vzbuzovat zvědavé otázky od vašich kolegů v práci? 3D optická myš je přesně to, co potřebujete. Jednoduše ji pomocí suchého zipu připevněte na ukazováček, namiřte optické čidlo (disponující rozlišením 1200dpi) na hladký povrch a tahem své ruky pohybujte kurzorem, pomocí palce pak ovládáte tlačítko pro levý a pravý klik a rolovací kolečko. 3D optická myš je plně kompatibilní operačními systémy Windows 2000 a výše.
+ jednoduché a stylové
– jsou věci, bez kterých se člověk obejde
Předpokládaná cena: 605 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 60 %

Fotoaparát do nepohody

Panasonic Lumix DMC-FT10

Nový fotoaparát Panasonic Lumix DMC-FT10 je určen především příznivcům outdooru a extrémních sportů. Vysoce odolný fotoaparát pro focení v náročných terénních podmínkách je vodotěsný až do hloubky 3 metrů, přežije pád z 1,5metrové výšky, snese mrazy až do –10 °C  a neublíží mu ani prach a písek. Uvnitř tenkého, odolného těla se skrývá CCD snímač s rozlišením 14,1 megapixelu a objektiv s 4x optickým zoomem.
+ odolnost, cena
– světelnost by mohla být o chlup lepší
Předpokládaná cena: 5200 Kč
Hodnocení 21.STOLETÍ: 80 %

Sauna do paneláku

Za dlouhých sychravých večerů…

Stačí jen docela malý kousek volného místa a sen o domácí sauně se může stát realitou i v nevelkém panelákovém bytě. Podzimní sychravé plískanice jsou už doslova za dveřmi, a pokud pro nastupující zimní sezonu uvažujete o pořízení sauny, přinášíme vám tip, jak ji vtěsnat snad doslova kamkoliv. Nevěříte? Pak vězte, že sauny Dyntar se vejdou už na plochu 1–2 m čtverečních!
+ milovníci sauny ve svém živlu kdykoliv
– panelákové byty nejsou nijak velké, každé volné místo se hodí
Předpokládaná cena: od 50 000 Kč

Váha pro tlouštíky

Důrazné zobrazení hmotnosti

Zdálo by se, že na běžné osobní váze už nelze nic vylepšit. Ovšem takové zdání klame. Jak k tomu přijde člověk, který nepatří mezi nejštíhlejší a přes určité partie těla pak nevidí na ukazatel váhy? Vývojáři ze společnosti Taylor přišli se zajímavým řešením. Výsledek zvážení se pomocí projektoru jednoduše promítne na stěnu.
+ váha nezůstane přes břicho skrytá…
– v ČR zatím nedostupná
Předpokládaná cena: 1520 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 70 %

Bič na kuřáky

Kašlající popelník

Je mnoho způsobů, jak se odnaučit kouřit, ne všechny ale fungují stoprocentně. Jedním z nich může být kašlající popelník, který skutečně děsivě kašle, kdykoliv si chcete odklepat cigaretu. To by mohlo být účinnější než veškeré hororové nápisy na cigaretových krabičkách.
+ pro kuřáky odstrašující
– po chvíli začne lézt na nervy
Předpokládaná cena: 336 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 70 %

Zkorumpovaný budík

Zaplať a spi dál!

Problém korupce nabývá vskutku netušených rozměrů. Na úplatky se těší nejen státní úředníci nebo třeba fotbaloví rozhodčí. Teď už je vyžadují i obyčejné budíky! Tedy alespoň tento, který vám chceme představit. Ve chvíli, kdy začne zvonit, čeká, co jeho majitel na to. Pokud do něj spadne mince, zvonění přestane. Ovšem je třeba si pamatovat, čím déle budete spát, tím více vás to bude stát peněz…
+ zajímavý nápad
– bere jen dolary nebo jeny
Předpokládaná cena: 490 Kč
Hodnocení 21. STOLETÍ: 50 %

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz