Domů     Technika
Technobox
21.stoleti 20.8.2010

Technické hity

Revoluční smartphone
Samsung Galaxy S I9000

Galaxy S I9000 je chytrý telefon s elegantním tělem, který je ideálním zařízením pro lidi vyžadující praktický a efektivní přístroj. Pod zářivě jasným 4“ displejem Super AMOLED je ukryt 1GHz procesor a operační systém Android. Vedle možnosti využití nepřeberné nabídky inteligentních integrovaných funkcí a extrémně rychlého uživatelského rozhraní TouchWiz 3.0 se uživatel seznámí i s konceptem Smart Life. Ještě lepší uživatelský zážitek bude zajištěn díky více než 50 000 aplikací, které jsou k dispozici prostřednictvím Android Market a Samsung Apps.
Uživatelé budou mít také přístup k mobilním službám Google, jako např. Google Search, Gmail a Google Maps.
Cena: 13 990 Kč

Když motory a hodinky souzní
Oris RAID Chronograph
Opravdu s nádhernou limitovanou edicí přichází švýcarská značka Oris. Ta sklání poklonu už 20. ročníku závodů veteránů RAID. Jedná se o ocelové hodinky s průměrem pouzdra 43,5 mm, které disponují automatickým kalibrem ETA 7753, kterému nechybí pro společnost typický červený rotor. Design číselníku a sčítačů chronografu vychází z přístrojové desky Jaguaru XK 120, který zkrášluje nejenom silnice, ale i soukromé sbírky už od roku 1952.
Celkem bylo zhotoveno 500 exemplářů
Cena: 65 990 Kč

Telefon s jemnou mechanikou
Kadloo Vertigo
Basilejská společnost Kadloo, soustřeďující se na výrobu natahovačů a kožených doplňků, představila svůj první mobilní telefon Vertigo. Ten nabídne kromě 2,6“ dotykového LCD displeje také dnes již klasické funkce, jako kameru, MP3 a MP4 přehrávač a například Blootooth. Navíc však disponuje dvojicí automatických strojků pro indikaci času ve dvou různých zónách.
Originální telefon, který kloubí svět techniky s jemnou mechanikou.
Cena: 21 700 Kč

Soustava pro vaše PC
B&W uspokojí jako vždy
MM-1 od Bowers & Wilkins zcela mění zažité představy o počítačových reprosoustavách. Díky tomuto technickému i designovému skvostu si lze užívat hudbu z počítače ve špičkové kvalitě. Přibaleným dálkovým ovladačem můžete nejen regulovat hlasitost, ale také ovládat přehrávání (volbu skladeb atd.) v aplikacích iTunes a Windows Media Player. Dvoupásmové reprosoustavy mají v sobě zabudovanou vlastní zvukovou kartu, DSP procesor a hned čtyři 18W zesilovače třídy D.
Připojení je možné digitálně po USB, nebo analogově (3,5mm jack). K dispozici je i velmi kvalitní sluchátkový výstup.
Cena: 14 490 Kč

Pozorujte Slunce
LUNT LS35THa
Kompaktní specializovaný dalekohled pro pozorování Slunce a dynamických jevů v jeho atmosféře – protuberancí a erupcí v čáře vodíku H-Alfa. Průměr dalekohledu je 35mm a ohnisko 400mm, přičemž propustnost činí 0.8Å.
Dalekohled LUNT LS35THa  lze připojit k fotostativu.
Cena: 20 600 Kč

Vítěz ve srovnání devíti nástěnných plynových kondenzačních kotlů
Vitodens 300-W společnosti Viessmann
Nástěnný kondenzační kotel prémiové třídy Vitodens 300-W s výkony od 3,8 do 35 kW je vhodný zejména pro použití v rodinných a dvougeneračních domech. Jeho srdcem je tepelný výměník Inox-Radial z nerezavějící ušlechtilé oceli, odolné proti korozi. Sálavý hořák MatriX zajišťuje ekologické spalování s nízkým obsahem škodlivin. Integrované vysoce efektivní čerpadlo spotřebuje ve srovnání s běžnými čerpadly asi o 70 % méně elektrické energie. Proto dostal kotel Vitodens 300-W v kategorii „energetická efektivita“ známku „dobrý“ (1,8), v případě ekologických vlastností byl ohodnocen dokonce známkou „velmi dobrý“ (1,5).
Přeměňuje použitou energii téměř beze ztrát na teplo pro vytápění.
Cena: 3155 euro (81 000 Kč)

Nová svěží letní chuť
Malinová Mattoni
Novinkou letošního babího léta je nová příchuť minerální vody Mattoni. Krásné červené až temně rudé plody malin inspirovaly k vytvoření osvěžujícího nápoje Mattoni malinová.  Spojením malin a minerální vody Mattoni vznikla originální chuť s vyváženým obsahem minerálů. Malinová příchuť je již 11. v řadě ochucených minerálních vod Mattoni na českém trhu.
Další příchutě ochucených perlivých Mattoni jsou pomeranč, citron, jablko, hruška, bílé hrozny, grapefruit, broskev, granátové jablko, borůvky a černý rybíz.
Doporučená cena:  14,90 Kč pro balení 1,5 litru.

Související články
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
Informační a komunikační technologie se staly základním stavebním kamenem, který formuje naše každodenní životy i způsob, jakým pracujeme a podnikáme. Od prvních počítačů až po současné cloudové služby a umělou inteligenci prošla oblast ICT zásadní proměnou. Pojďme si posvítit na to, kde všude se ICT technologie využívají.  Co je ICT?  ICT je zkratka pro informační […]
První ložiska, tedy součásti, které snižují tření, lidstvo využívalo už v antice. A vývoj stále pokračuje. Na moderních hydrostatických ložiscích pracují odborníci na tribologii z Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně. Přišli na to, jak udělat ložiska energeticky až o pětinu úspornější.   Využití by vylepšená technologie mohla najít ve velkých obráběcích strojích, divadelních točnách […]
Celoevropský společný podnik EuroHPC (EuroHPC JU) vyhlásil výběrové řízení na dodavatele nového kvantového počítače konsorcia LUMI-Q, který bude umístěn v České republice a propojen se superpočítačem KAROLINA. Národní superpočítačové centrum IT4Innovations, které je součástí VŠB – Technické univerzity Ostrava, se tak stane domovem prvního českého kvantového počítače. Kvantový počítač konsorcia LUMI-Q bude založený na supravodivých […]
Společnost OpenAI na sklonku ledna značně pozměnila „pravidla hry“. Ze svých zásad totiž odstranila zákaz týkající se poskytování umělé inteligence armádám. Proč? Kvůli prevenci! Spolupráci s Pentagonem navázalo „dítko“ Elona Muska a Sama Altmana v polovině ledna, a to konkrétně v oblasti kybernetické bezpečnosti. Projekt, do kterého společnost prozatím zapojila je však ryze preventivní – […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz