Domů     Technika
Technobox
21.stoleti 19.11.2009

Technické hity

Přesnost – výsada králů
Grovana

Stále oblíbenější quartzový strojek Ronda 7004N si našel cestu i do pokračování kolekce Day Retrograde od švýcarského výrobce Grovana. Na loni představená kulatá ocelová pouzdra navázala značka čtyřhranným modelem s mírně vypouklými bočnicemi. Materiál, ocel 316L, zůstal stejný, stejně tak jako možnost pozlacení růžovým zlatem či výběr jedné ze 4 barev číselníku. Mezi funkce, které potěší, patří velký indikátor data na pozici 6 a ukazatel jména dne pomocí ručky.
Tyto společenské hodinky jsou vodotěsné do 3ATM.
Cena: 9640 Kč

Expert na širokoúhlé nahrávání
Microsoft LifeCam Cinema

Širokoúhlý obraz je všude kolem nás. Obraz 16 :.9 vnímáme při sledování filmů v televizi i při práci na osobním počítači. Tento formát nově nastavila společnost Microsoft i jako standard pro webové kamery. Vyobrazený LifeCam je první širokoúhlou kamerkou určenou pro domácí uživatele, která podporuje snímání videa s nativním rozlišením 720p, tedy HD.
Ve většině místností je relativně málo světla, ale i přesto dokáže LifeCam Cinema zobrazit vše v neuvěřitelné kvalitě a udržet si vysokou rychlost snímání (30 snímků za vteřinu).
Cena: 1999 Kč

Zastihnete každý moment
Nikon Coolpix S640

Nejrychlejší fotoaparát série Coolpix je extrémně rychle a snadno použitelný a zaručuje, že již nikdy nezmeškáte okamžik, který jste chtěli zachytit. S nejrychlejším spuštěním v oblasti kompaktních fotoaparátů a autofokusem rychlým jako u digitálních jednookých zrcadlovek  pomáhá rychle pořizovat ostré a brilantní snímky. Zatímco ostatním kompaktním fotoaparátům trvá zaostření delší dobu, zaručuje Coolpix S640 prakticky okamžité pořízení snímků. Díky vysoké citlivosti ISO 6400 můžete navíc pořizovat brilantní snímky bez použití blesku i za nízké hladiny osvětlení.
Fotoaparát disponuje 12 MPix, širokoúhlým objektivem NIKKOR s 5x zoomem, 2,7“ LCD monitor nabízí vysokou spolehlivost a rychlost, které v oblasti kompaktních fotoaparátů doposud nebylo dosaženo.
Cena: 6990 Kč

Energii spořící notebook
Acer Aspire Timeline 1810T
Cestování s notebookem s sebou občas přináší různá úskalí, typu veliké hmotnosti či neskladnosti daného modelu. Aspire 1810T je však jiný. Nejenom, že váží pouhých 1,35 kg a můžete jej tedy nosit všude s sebou, ale navíc je vybaven procesorem s ultranízkým napětím (ULV), který spotřebuje méně energie a zbaví vás závislosti na elektrické zásuvce. Baterii stačí jednou nabít a máte dost energie od rána až do večera, respektive na 8 hodin! Tento Acer o  velikosti 11.6″ s výškou necelý 1″ nabízí klávesnici standardní velikosti, zvuk a obraz ve vysokém rozlišení 16 : 9. Velmi přínosná je také možnost připojení externího displeje k HDMI portu. 
Technologie Acer ComfyTouch využívá inovativní konstrukci Laminar Wall Jet. Engine pro vzduchové chlazení procesoru a šasi notebooku. Notebook si tedy zachovává nízkou teplotu, i když ho při celodenním používání držíte v ruce či máte položený na klíně.
Cena: 13 490 Kč

Brána do mikrosvěta
Eye Clops

Eye Clops je „bionické“ oko, které lze snadno propojit s TV a podívat se na věci očima 200násobného zvětšení. Vlákna koberce se rázem promění v lodní lana, krystalky soli vám budou připadat jako ledové kry a hologramy na obrazovce rozehrají krásně barevnou světelnou show.
Unikátní dárek, který kombinuje zábavu s vědou.
Cena: 1499 Kč

Obraz pro puristy
Panasonic Viera Z

Když se řekne high-end, mnoho puristů zvuku a obrazu si hned začne mnout ruce. A aby ne. Jedná se přece vždy o to nejlepší! Právě taková je i řada Viera Z, vlajková loď Panasonicu, která vyniká dosud nepřekonanou rychlostí zpracování obrazu 600 Hz. Divák tedy může bez obav sledovat dynamické sporty jako je tenis, hokej nebo squash a i ten nejrychlejší pohyb uvidí zcela věrně. Stylově nadčasový luxusní vzhled podtrhuje možnost plného bezdrátového propojení. Linie profilu – tenkého pouhých 24,7 mm – při zavěšení na stěnu nebo volném postavení ve stojanu pak není ničím rušena. Potvrzením, že oba modely nejvyšší řady prošly těmi nejpřísnějšími testy, je prestižní certifikace „THX“, garantující precizní audiovizuální zážitek, na který jsme zvyklí z kinosálů.
Atraktivní je aplikace Viera Část, zaručující neomezený a bezplatný přístup ke kompletnímu archivu NOVA.CZ a oblíbeným internetovým obsahům.
Ceny od 139 995 Kč

Potápěč z Ibizy
Invicta Corduba Ibiza Diver

Hodinky Invicta jsou proslulé především díky svým předimenzovaným pouzdrům. V tomto případě je vyrobeno z oceli, která je následně zlacená a dosahuje neuvěřitelných 52 mm. Quartzová Corduba je vodotěsná do 200 metrů, a jelikož se jedná o potápěčské hodinky, disponuje jednostranně otočnou lunetou, ochranným můstkem korunky a luminiscenčními ručkami a indexy.
Luminiscenčním materiálem je zde Tritnite, který si Invicta sama vyvinula ve svých laboratořích.
Cena: 14 490 Kč

Nissan X-trail Platinum
Další vylepšení oblíbeného SUV

Nejnovější modelová verze Platinum z řady Nissan X-trail ještě posiluje přednosti tohoto vozidla – dynamický výkon, pohodlí a praktičnosti. X-trail je nyní dostupný se speciálním lakem Scratch Shield, odolným proti poškrábání, a viditelnější budou i 18palcová kola z lehkých slitin.
X-trail je vybaven inteligentním systémem pohonu všech kol ALL MODE 4×4-i, který zahrnuje i pokročilý systém regulace rozjíždění do kopce a sjíždění svahů. K pohonu slouží dvě verze 2litrového turbodieselového motoru.
Cena X-trail od 569 400 Kč
Cena X-trail Platinum: od 861 800 Kč

Mobilní internet expanduje
Telefónica O2

Opravdu rychlé a kvalitní připojení k Internetu pomocí mobilního telefonu si zatím mohli užívat hlavně obyvatelé Prahy a Brna, kde Telefónica O2 provozovala síť UMTS/HSDPA s přenosovou rychlostí až 3,6 Mb/s. Tato technologie dokáže bez problému přenášet hlas i video a samozřejmě zabezpečí i mobilní připojení k internetu. Nově se pokrytí rozšířilo na dalších 10 krajských měst, například na Zlín či Liberec. Pro připojení stačí telefon s podporou sítí 3G nebo speciální mini USB modem o velikosti klíčenky. S mobilem nebo notebookem tak můžete bez problému surfovat stejně rychle (nebo dokonce rychleji) než doma. Více informací a mapu pokrytí najdete na www.budoucnostprichazi.cz.

Pro chytré hlavy
Tajemný Isis a Ramisis

Hlavolamy můžou být jednoduché, složitější i hodně složité. Právě kulatý Isis a pyramida Ramisis patří k těm posledně zmíněným. Obtížnost hlavolamu zvětšuje to že celou dobu do něj není vidět – až do té doby, než se rozdělí na více dílů. Je zaručeno, že obsahuje magnety, přesouvající se válečky, jisticí zámky a pohybující se kuličky. Sám o sobě váží jeden kilogram.
Celým smyslem je otevřít kouli a najít tam kód – první část tajemství je odměněna 10 000 £.
Cena: 4995 Kč za Isis a 6995 za Ramisis

Související články
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
Informační a komunikační technologie se staly základním stavebním kamenem, který formuje naše každodenní životy i způsob, jakým pracujeme a podnikáme. Od prvních počítačů až po současné cloudové služby a umělou inteligenci prošla oblast ICT zásadní proměnou. Pojďme si posvítit na to, kde všude se ICT technologie využívají.  Co je ICT?  ICT je zkratka pro informační […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz