Domů     Technika
Technobox
21.stoleti 21.7.2009

Technické hity

Baterie budoucnosti
GP ReCyko+
 
Na rozdíl od klasických nabíjecích baterií má GP ReCyko+ výraznou výhodu, a to sice nízké samovybíjení. GP ReCyko+ jsou již přednabité od výrobce a akumulovanou energii jsou schopny udržet více než 1 rok. Tato výhoda rozšiřuje jejich použití do téměř všech běžných přístrojů – od dálkových ovladačů až po digitální fotoaparáty, a to i při teplotách od -10 °C až do +50 °C. Další velikou výhodou, je, že je můžete nabíjet až 1000krát.
Nabízejí se v provedení AAA s kapacitou 850 mAh a AA s kapacitou 2100 mAh
Cena:

Za 20 sekund bez střechy
Luxusní Lexus IS 250C

Třetí varianta modelové řady IS od Lexusu konečně dorazila na český trh. V novém IS 250C se snoubí sportovní elegance sedanu s technickou dokonalostí, jejímž výsledkem je harmonie komfortu a radosti z jízdy s každodenní použitelností. Velmi praktická je opravdu lehká skládací střecha z hliníku, které stačí pouhých 20 sekund na instalaci či uložení. Její nebývale kompaktní mechanismus umožňuje zachovat velký zavazadlový prostor (420 l při instalované střeše / 165 l při uložené), pohodlné nastupování pro zadní cestující i prostorný interiér v zadní části vozu. IS 250C používá vysoce kultivovaný zážehový agregát 2,5 l V6 z modelu IS 250 o výkonu 153 kW / 208k v kombinaci se šestistupňovou automatickou převodovkou. Vyšší torzní tuhost přispívá k jízdnímu pohodlí a špičkovému komfortu pro Lexus tak typickému.
Ve standardní výbavě můžeme nalézt celkem 8 airbagů včetně kolenních pro řidiče a spolujezdce
Cena ve standardní výbavě: 1 289 000 Kč

Externí pevné disky pro náročné
Apollo od Imation

Že už se vám všechny filmy, muzika a fotky nevejdou do počítače? Nezoufejte! Imation rozšířil svou nabídku externích pevných disků o fascinující dvojici. Model Apollo Expert UX, vhodný pro uživatele notebooků, je 2,5“ disk v kapesní velikosti a nabízen je o 320 či 500GB kapacitě. Pro ty, kdo využívají počítač stolní, je vhodný 3,5“ disk Apollo Pro UX, který nabízí 1 TB! Oba disky jsou vybaveny jednodotykovými synchronizačními tlačítky, která umožňují jednoduché a automatické zálohování. Technologie Plug-n-play umožňuje uživatelům přenos dat z libovolného počítače prostřednictvím portu USB 1.1 nebo 2.0.
Účelný je také integrovaný stojan pro použití ve svislé i vodorovné pozici
Cena je závislá na kapacitě: od 3200 Kč do 6300 Kč

Raymond Weil jako nikdy předtím
Uhrančivá černě černá

O tom, že sportovní „DNA“ známé společnosti Raymond Weil opravdu svědčí, dokazuje celosvětový úspěch modelové řady Nabucco, která byla představena už v roce 2007. Design hodinek se z klasického vzhledu obrátil k robustnosti a větší dynamice. Tušově černý Nabucco Rivoluzione tak pouze svědčí o nové tváři značky. Jedná se o automatický chronograf, využívající strojek ETA Valjoux 7753. Ten je uložený v černěném titanovém 46mm pouzdře s boky z karbonových vláken. Avantgardní černý číselník s modrými ručkami je krytý 2,5mm safírovým sklíčkem, které je odolné proti poškrábání.
Hodinky jsou vodotěsné do 200 metrů
Odhadovaná cena: 125 000 Kč

Exkluzivní pera s kubánskou duší
Cuervo y Sobrinos

Na český trh konečně dorazila legendární hodinářská a klenotnická společnost Cuervo y Sobrinos. Ačkoli se její historie začala psát už v roce 1882 v Havaně, letos vůbec poprvé představila světu kolekci psacího náčiní. Jedná se o 6 různých setů odlišných zpracování, přičemž v nabídce jsou jak kuličková, tak plnicí pera. Těla vyobrazených klenotů jsou ručně zhotovena ze slonovinově zbarvené pryskyřice, která je nanášena ve třech vrstvách, a dekorovány detaily z růžového 18kt zlata. Z něho je vyroben také hrot plnicího pera, na kterém nechybí ani ručně vyryté logo společnosti.  
Tato luxusní pera vycházejí z limitovaných edic 350 kusů plnicích a 700 kusů kuličkových per
Ceny od: 20 000 Kč

Jak zazářit na cestách
HP mini 1000 Special Edition

Absolutním hitem a designovou novinkou je speciální edice mininotebooků HP mini 1000 se stylovým provedením, které vychází z pera americké návrhářky Vivienne Tam. Vše se nese v duchu inspirovaném asijskými i západními kulturami, dávnověkem i modernou, módou a  technologií na straně druhé. Kromě opravdu líbivého provedení určeného ženám nabízí HP mini 1000 nadstandardní výbavu, webkameru s integrovaným mikrofonem a příjemně velkou klávesnici.
Velmi lehký notebook o hmotnosti 1,1 kg zaujme také 10,1“ monitorem.
Cena: 13 990 Kč

TIP TECHNOBOXU
Cestovní agentura ASIANA, provozovatel portálu Letuska.cz, představila vlastní kreditní kartu a věrnostní program pro zákazníky, který je absolutní novinkou na českém trhu cestovních služeb. Program Star Letuška Club, který vznikl ve spolupráci s Diners Club Czech, nabízí držitelům kromě standardních výhod platebních karet Diners Club také celou řadu cestovních výhod – od možnosti využívat zdarma letištní VIP salonky po celém světě přes přednostní odbavení na letišti až po komplexní cestovní pojištění nebo výhodné podmínky ve vybraných autopůjčovnách. Samozřejmostí je, jako u všech produktů Diners Club, odložená splatnost transakcí až o 55 dní.

3x opravdu malé novinky

Matrace NOON
Pohodlí na míru

Matrace NOON představují velmi kvalitní řešení lehací plochy. Nejenom že nabízejí širokou škálu provedení, ale také umožňují nastavení pohodlí matrace dle požadavků spáče. NOON jsou matrace vhodné pro všechny věkové kategorie – pro děti, dospělé i seniory, vyhoví též při zvýšených nárocích na hygienu lůžka – např. u alergiků a astmatiků.
Matrace nabízejí výtečnou elasticitu i dlouhou životnost.
Cena od 5950 Kč do 9330 Kč

Filmy po kapsách
8GB miniaturní jednotka USB

Miniaturní USB flashdisk  je opravdu lehký a kompaktní. Jeho hmotnost je pouhých 1,2 gramu a tloušťka nepatrných 2,35 milimetru, takže jej můžete bez problémů nosit v peněžence. Tento disk společnosti Verbatim je dostupný v kapacitách 2 GB až 8 GB, takže na něj můžete pohodlně přetahovat složky a soubory a jen tak se nezaplní.
Rychlost zápisu je 13 MB/s a rychlost čtení 30 MB/s.
Cena 8GB provedení: 599 Kč

Pro jemná zápěstí
Certus

Na letošním Basilejském veletrhu nechyběla ani mladá francouzská značka Certus, která se zaměřuje na výrobu designových a klasických časomír za opravdu nízké ceny. Mezi dámskými hodinkami zazářil i vyobrazený s ref. 620960 (?), který zaujme svým ocelovým zlaceným pouzdrem, které je z jedné strany osázeno 17 krystaly z dílny společnosti Swarowski, přičemž jeden nechybí ani na číselníku na pozici 12.
Pařížský výrobce sáhl po quartzovém strojky Miyota.
Cena: 2580 Kč

Související články
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
Informační a komunikační technologie se staly základním stavebním kamenem, který formuje naše každodenní životy i způsob, jakým pracujeme a podnikáme. Od prvních počítačů až po současné cloudové služby a umělou inteligenci prošla oblast ICT zásadní proměnou. Pojďme si posvítit na to, kde všude se ICT technologie využívají.  Co je ICT?  ICT je zkratka pro informační […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz