Domů     Zajímavosti
Technické hity
21.stoleti 20.11.2008

V naší pravidelné rubrice se tradičně opět projdeme světem vynálezů, zlepšováků, pomocníků i technologických novinek. Dnes se zaměříme především na svět počítačů, ale čas a prostor nám zbude i pro některé kuriozity.

Projektor velikosti mobilu
Krok do budoucnosti

Společnost 3M uvedla na český trh nejmenší projektor na světě. Profesionální miniprojektor MPro110 je veliký zhruba jako mobilní telefon. Samotný projekční modul má velikost 2×2 centimetry, je tedy možné, že se s ním brzy setkáme ve videokamerách, fotoaparátech nebo mobilních telefonech.

+ Rozměry 11,5 cm x 5 cm x 2,2 cm
– Záplava nových typů projektorů pokračuje

Velký bratr vás sleduje
Tank ATV-360

Kdo je zvědavý, co se děje ve vedlejších místnostech, ten jistě přivítá špionážní tančík. Nevelký strojek je vybaven kamerou i mikrofonem. K dálkovému ovládání lze připojit i sluchátko a brýle s malým LCD panelem.

+ Śikovná hračka
– Při pohybu vydává zvuky, takže se snadno prozradí

Předpokládaná cena: 2700 Kč

Miniatura s kapacitou počítače
USB flash disk DataTraveler 150

Společnost Kingston Technology Company představila USB flash disku DataTraveler 150 (DT 150) s vysokou kapacitou 32 GB. Disk DT 150 umožňuje uživatelům pohodlně na jednom disku kombinovat pracovní data i osobní digitální obsah – a ještě spousta prostoru zůstane volná. Uživatelé nyní mohou s sebou přenášet a vzájemně sdílet celé sbírky hudby, fotografií, objemné obchodní dokumenty a dokonce i filmy, aniž by museli USB disky vyměňovat nebo hledat jiná přenosná zařízení s konkrétními soubory, které hledají.
+ Vysoká kapacita
– Část uvedené kapacity je využita pro formátování a další funkce, a není proto k dispozici pro ukládání dat. Výrobce by měl uvést skutečnou využitelnou kapacitu.

Předpokládaná cena: 2382 Kč

Kamera pro komunikaci s celým světem
Logitech QuickCam Pro for Notebooks
Pokud chcete, můžete třeba z restaurace nebo kavárny zavolat přátelům pomocí Skype a přitom se i vidět. I když jste třeba každý na opačné straně světa. Stačí najít připojení, vytáhnout z tašky notebook a elegantní webkameru Logitech QuickCam Pro for Notebooks.

+ Zaostří už na 10 centimetrů
– Ne každý zbožňuje, když na něj míří kamera

Předpokládaná cena: 2590 Kč

Jak si promasírovat hlavu
Proti migréně i únavě

Každý z nás občas zažívá, je potřeba dodělat nějaký úkol či pracovní zadání, ale hlava už prostě některé věci nevnímá. Co dělat? Třeba provést masáž hlavy. Plastové hroty obepnou hlavu a masáž může začít.

+ Relaxace po náročném dni
– Do bodlinek se občas zacuchají vlasy

Předpokládaná cena: 850 Kč

Myška s miniaturním přijímačem
Logitech V 550 Nano

Počítačová myš k notebooku může být nejen funkční, ale i sexy. Třeba myš Logitech V 550 Nano je malá, bez šňůry, má miniaturní přijímač, který může zůstat natrvalo připojený k počítači a při přenášení může být připnuta k víku notebooku.

+ Mnoho možností
 
Předpokládaná cena: 1290 Kč

Šelma silnic
Motocykl Jaguar

O dopravních prostředcích se v technických hitech příliš často nezmiňujeme, ale tentokrát uděláme výjimku. Značka Jaguar je známa především z oblasti luxusních aut, avšak tento jaguár se prohání pouze na dvou kolech. Motocykl je vyroben ze skleněných vláken se speciální povrchovou úpravou pro velký lesk a pohání jej motor Thunderbolt o objemu 120 ccm.

+ Neotřelý design
– Vskutku jaguáří cena

Předpokládaná cena: 11 000 000 Kč

Jak bránit svůj počítač
McAfee VirusScan Plus 2009

Virtuální svět je jistě zajímavý, ovšem zároveň je plný mnoha nástrah. Jak se jim ubránit? Třeba pomocí McAfee VirusScan Plus 2009. Ten sleduje a odhaluje škodlivý software v těch oblastech počítače, na než se útočníci zaměřují nejčastěji. Instalace softwaru je nyní rychlá a jednoduchá. VirusScan Plus 2009 je přitom schopen odhalit a odstranit škodlivý software, který se snaží jeho instalaci zastavit. Program generuje varování před hrozbami způsobem, který uživatelům umožňuje snadno pochopit podstatu problému a ochránit se před škodlivým kódem.

+ Spolehlivost produktů McAfee
– Bylo by samozřejmě lepší, kdyby se podobné programy nemusely vyvíjet, ale to je čirá utopie

Předpokládaná cena: 1199 Kč

Zrcadlovka bez zrcadla
Fotoaparát Lumix G1

Společnost Panasonic uvedla na trh první SLR fotoaparát postavený na revolučním standardu Micro 4/3, model LUMIX G1 s výměnnými objektivy. Novinka dokáže poskytnout fotografům všechny výhody digitálních SLR fotoaparátů (zrcadlovek), jako je výjimečná obrazová kvalita, možnost výměny objektivů, bohaté příslušenství a plně manuální funkce.

+ Spousta funkcí a možností
– Schází ovládání v češtině

Cena nebyla v době uzávěrky stanovena

Vláknový lustr
Pryč se žárovkami

A na závěr jedno netradiční osvětlení. Zapomeňte na žárovky nebo zářivky. U tohoto lustru svítí vlákna, která mu zároveň dodávají tvar. Průměr lustru činí téměř 90 centimetrů, hodí se proto především do větších místností.

+ Efektní i efektivní
– V Čechách asi jen těžko dostupné

Předpokládaná cena: 70 000 Kč

Předchozí článek
Související články
Pro dospělé není život černo-bílý, žijeme v mnoha barvách. Pro dítě se však dělí na dvě poloviny – ženskou a mužskou. Od chvíle, kdy dítě začne vnímat, je pro něj otec zástupcem/modelem jedné poloviny lidstva. A pokud muž chce být skutečným mužem/otcem, musí být i „dobrým tátou“… Role otce před 100 lety byla někde úplně […]
Larvy potemníka moučného, kterému se přezdívá moučný červ, patří mezi potravinové a skladištní škůdce. V domácnostech se s nimi naštěstí, na rozdíl od potravinových molů, setká málokdo. Larvy totiž potřebují velké zásoby potravin, protože se vyvíjejí dlouho. Podle českých vědců by se však v budoucnosti mohly právě ony stát základem našeho jídelníčku. Vzhledem k rostoucí […]
Byla to senzace, když v roce 2003 na indonéském ostrově Flores našli vědci kosterní pozůstatky asi metr vysokého humanoida. Právě kvůli výšce se mu začalo přezdívat hobit. Kdo byli tito lidé ale zač? Trpěli záhadnou nemocí, v jejímž důsledku se zmenšili, jak si experti myslí? Oficiálně jde o člověka floreského (Homo floresiensis), mnohem více se však uchytilo […]
Tuto otázku si položili vědci z Friedrich Alexander Universität v Německu a hledali na ni odpověď. Zkoumání podrobili chemikálie obsažené v tělesném pachu, jejichž koncentrace se liší u kojenců a dospívajících. Malé děti voní rodičům příjemně, jako květiny, zato při zachycení tělesného pachu puberťáků, kteří nepoužili deodorant, sebou nejeden rodič trhne a nakrčí nos. V […]
Má pověst jedné z nejnavštěvovanějších sociálních sítí. S každým dalším přečteným příspěvkem však podle výzkumu vědců z Torontské univerzity naše psychika značně trpí. Autoři studie, která byla publikována v časopise Communications Psychology zjistili, že přihlášení na sociální síť X (dříve známé jako Twitter) sice u některých uživatelů vedlo k většímu pocitu sounáležitosti, zároveň ale bylo […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz