Domů     Technika
Technobox
21.stoleti 19.8.2008

Novinky ze světa techniky

Bezdrátová sluchátka
Sennheiser pro náročné

Sennheiser MX W1 je jedinečným bezdrátovým digitálním systémem. Nabízí digitální bezdrátové spojení s věrným stereo zvukem. Sestava se skládá ze dvou oddělených sluchátek, vysílače a přepravního obalu s integrovanou nabíječkou akumulátorů. Tyto sluchátka využívají k přenosu dat frekvenci 2,4 GHz, stejně jako Bluetooth, nicméně s ním není kompatibilní. Technologie vyvinutá společností Kleer Corporation nabízí navíc výhody, jako například nezhuštěný provoz v CD zvukové kvalitě nebo párování audio přehrávačů až se čtveřicí oddělených přijímačů.
Kleerův vysoce účinný a extremně rychlý kanálový přepínač a použití bezeztrátového audio přenosu minimalizuje požadované vyrovnání audio signálu.  Tím předurčuje MXW1 jako dobrý výběr nejen pro poslech hudby, ale i pro sledování fiimů na přehrávačích MP4.
Cena: 8 900 Kč

Hodinky pro individualisty
Invicta Sea Vulture

Bezesporu nejznámější švýcarskou společností vyrábějící mechanické hodinové strojky je ETA. Právě její kalibr na ruční nátah ETA Unitas 6497 byl uložen do titanového pouzdra hodinek Invicta. To je 48mm veliké a jeho povrch je matně černý, čímž skvěle doplňuje černý kaučukový řemínek a karbonový číselník. Právě na něm je možné odečíst čas pomocí dvou základních ruček a vteřiny ze sčítače umístěného na pozici 9. Všechny ručky a indexy modelu Sea Vulture jsou pokryty Tritnite luminiscenční vrstvou, takže lze snadno odečítat čas i v naprosté tmě. Vodotěsnost 100 metrů.
tyto hodinky jsou vybaveny antireflexním safírovým sklíčkem, které je umístěno i na dýnku, takže lze pozorovat pohyb strojku
Cena: 38 363 Kč

Superzoom do kapsy
Panasonic DMC-TZ5

Ve stříbrném, modrém, tmavě a světle hnědém provedení byl vyroben ultrakompaktní fotoaparát TZ5. Jeho tělo z nerezové oceli bylo osazeno pouze tím nejlepším: 28mm širokoúhlým objektivem Leica DC s 10x superzoomem a rozlišením 9,1 megapixelu. Navíc je tento Panasonic vybaven zcela novou funkcí inteligentní expozice (Intelligent Exposure), která zaručí ty nejostřejší a nezkreslené snímky. Tyto navíc budou v toliko oblíbeném HD rozlišení 1920×1080 pixelů, stejně jako možná videa (HD 1280 x 720p – frekvence 30 snímků za sekundu).
baterie vydrží na 300 snímků, a to navzdory tomu, že fotoaparáty jsou vybaveny velkým a jasným LCD panelem
Cena: 10 995 Kč

První hodinky s „mechanickou pamětí“
Maurice Lacroix

Ačkoli se to může zdát divné, tak i ozubená kolečka si mohou leccos pamatovat. Alespoň v případě zcela nového modelu Memoire1 od Maurice Lacroix. Tato švýcarská manufaktura totiž vyvinula historicky první funkci paměti u mechanických hodinek. Tento chronograf má pouze dvě ručky, minutovou a sekundovou, neboť hodinky jsou indikovány kotoučkem na okruží. Datum pak nalezneme v apertuře na pozici 12. Zázrak těchto hodinek z bílého zlata je na pozici 3. Zde můžeme najít indikátor přepínání z času na chronograf – a právě v tom vše tkví. Při přepínání z funkce na funkci si hodinky vše pamatují a i když uprostřed stopování přepneme na funkci aktuálního času, pokračují sčítače v počítání. Po změně režimu se jednoduše ručky vrátí k indikaci aktuálního času. Mechanický strojek s automatickým nátahem ML 128 se skládá z neuvěřitelných 537 součástek.
K dispozici bude pouze 20 číslovaných kusů
Cena: na vyžádání

Návrat legendy
Volkswagen Scirocco
Scirocco první a druhé generace se do historie zapsalo jako nejúspěšnější kupé značky Volkswagen, když se jich prodalo přes 800 tisíc kusů. Kultovní postavení si dlouho udržoval model uvedený v roce 1974. To proto, že na rozdíl od jeho tehdejších konkurentů byl cenově dostupným vozem pro každodenní ježdění. Právě na tento odkaz navazuje znovuzrozená legenda. Nové Scirocco pokračuje poskytuje čirý požitek z jízdy, perfektní výkon a špičkové technologie, jako například adaptivní řízení podvozku DCC nebo novou sedmistupňovou převodovku DSG.
Navíc je exkluzivně vybaveno efektivními turbem přeplňovanými motory s výkonem až 147 kW (200 k) a navzdory svým ryze sportovním rysům nabízí prostor pro čtyři dospělé osoby, neobyčejně vysoký stupeň bezpečnosti a užitečnost v každodenním provozu.
Odhadovaná cena v základní výbavě 1.4 TSI (122 k): 530 000 Kč

Prezentace snadno a efektivně
Projektor Epson

Absolutní jednička na trhu projektrů Epson uvedla na trh čtveřici nových přenosných projektorů. Ty jsou navrženy tak, aby vyhovovaly profesionálním nárokům, avšak s jednoduchým a intuitivním ovládáním. Zajímavá je i hmotnost, která nepřekročí 1,8 Kg u nejtěžšího modelu, takže není problém je přenášet v dodávané přepravní tašce. Díky funkci přímé zapnutí, trvá zprovoznění jen šest sekund. Projektor má automatickou korekci lichoběžníkového zkreslení a i díky tomu je příprava k použití snadná a rychlá. Funkce 3 in 1 kombinuje přenos obrazu, zvuku a ovládacích funkcí jediným kabelem, což omezuje nevzhledné svazky kabelů a také zrychluje instalaci. Model EB-1720 nabízí rozlišení XGA (1024×768).
plná slučitelnost s funkcí Windows Vista® Network Projector,(využití PC k plnému ovládání projektoru po pouhých třech klepnutích myší)
Cena: 39 995 Kč

Vše pro lepší videokomunikaci
Dvojče od Samsungu

Nový monitor SyncMaster 2263DX patří rozhodně mezi horké kandidáty do moderní kanceláře. Je vybaven webkamerou s vysokým rozlišením, mikrofonem, reproduktory a navíc k němu lze připojit duální 7“ LCD. Ten oceníte hlavně v případě, že máte na počítači spuštěných více programů současně. Můžete tak mít trvalou kontrolu nad příchozí poštou, komunikovat přes video chat, mít spuštěný webový prohlížeč, přehrávač hudby nebo třeba několik miniaplikací. Primární 22“ monitor je navíc vybaven dotykovým „Hot Key“ tlačítkem, díky kterému spustíte chat.
na výstavě CES 2008 koncept nového duálního monitoru získal cenu „2008 Innovation Award“
Cena: 11 690 Kč

Malá chytračka
Full HD kamera Panasonic HDC-SD9

Na trh dorazila nejmenší a nejodolnější Full HD kamera Panasonic HDC-SD9, která nahrává na SD / SDHC karty v nejvyšší dostupné kvalitě obrazu. Hlavním trumfem této novinky jsou její inteligentní funkce. Kamera dokáže díky unikátní funkci PRE-REC nahrávat záznam již několik sekund před tím, než stihnete zmáčknout spoušť, takže vám žádná neopakovatelná chvíle neunikne. Umí také rozpoznat lidskou tvář, zoom mikrofonem odfiltrovat všechny rušivé prvky a nakonec sama vybere z vašich záznamů jen ty podařené.
chytré Full HD v malém balení
Cena:  22 995 Kč

Předchozí článek
Související články
Přesnější a rychlejší mapování znečištění vodních ploch i lepší ovládání pasivních hladinových plavidel tažených lodí byly hlavní cíle projektů kooperace robotických dronů vyvíjených Skupinou multirobotických systémů FEL ČVUT (MRS) a autonomně řízených lodí. Výsledky představili výzkumníci před pár dny u břehů vodní nádrže Orlík. Nad hladinu a okolní louky se vzneslo během soustřední v minulých dnech […]
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz