Domů     Technika
Co nového v GPS navigacích?
21.stoleti 20.5.2008

Novinky ze světa techniky
Novinky ze světa techniky

Sport

Na kole už nezabloudíte!
Garmin Edge 705

První mapový cyklocomputer, který se může pyšnit vysoce citlivým GPS přijímačem. Je vybaven barometrickým výškoměrem, bezdrátovým snímačem tepové frekvence, snímačem otáček kol a kadence šlapání. Cyklocomputer dokáže zobrazit výkon cyklisty ve wattech nebo soupeřit s dosaženým časem pomocí virtuálního tréninkového partnera. Barevný displej čitelný na přímém slunci, rozšiřitelná paměť pro zobrazení podrobných navigačních map a plnohodnotná navigace po silnicích i mimo ně. Nechybí ani podrobná analýza tréninkových dat a podrobné navigační turistické mapy. To vše se dá jednoduše ovládat za jízdy jednou rukou.
Garmin Edge 705 včetně snímače tepové frekvence, otáček kol a frekvence šlapání, 12 990 Kč s DPH

Chcete virtuálního soupeře?
Garmin Forerunner 405
Nový GPS sportester s vysoce citlivým GPS přijímačem si užijí sportovci pro řízení a vyhodnocení tréninku nejen pro běžné sportovní disciplíny, jako je běh nebo cyklistika, ale například i pro in-line bruslení, běh na lyžích nebo kanoistiku. Oproti starším modelům nabízí delší, až dvoutýdenní výdrž baterií, unikátní dotykové ovládání a menší rozměry a hmotnost. Mezi standardní funkce sportesteru patří možnost soupeření s virtuálním partnerem, možnost sdílení dat na webovém tréninkovém serveru nebo bezdrátový přenos dat mezi PC a sportesterem. Forerunner 405 je k dispozici ve dvou barevných variantách, mužské černé a dámské žluto/zelené.
Garmin Forerunner 405 včetně snímače tepové frekvence, 9990 Kč s DPH


Outdoor
S navigací se můžete i koupat
Garmin eTrex Vista HCx

Outdoorový navigační přístroj s vysoce citlivým GPS přijímačem, integrovaným barometrickým výškoměrem, elektromagnetickým náměrovým kompasem a extrémní výdrží na 2 tužkové baterie (až 25 hodin provozu). Samozřejmostí je možnost navigace v terénu i po silnicích nebo nahrávání map na microSD datové karty. Vista HCx je vybaven barevným displejem s vynikající čitelností na slunci a je odolný na ponoření do vody o hloubce 1 metr. Vista HCx je ideální všestrannou navigací za rozumnou cenu.
Garmin Vista HCx, 9990 Kč s DPH včetně stojánku na kolo a uličních a turistických map České republiky

Hurá za pokladem!
Garmin Colorado 300

Garmin Colorado 300 patří mezi nejnovější a nejvyšší modely turistických navigací. Nabízí velký displej s mimořádným rozlišením a unikátní ovládání pomocí rotačního kolečka „Rock´n´ Roller“. Colorado má speciální podporu celosvětové hry zvané Geocaching, po přihlášení na server www.geocaching.com je možné stahovat pozice „pokladů“, včetně jejich popisu přímo do navigačního přístroje. Díky robustní konstrukci Colorado odolává ponoření do vody, vibracím nebo běžným pádům na zem.
Garmin Colorado 300, 12 990 Kč s DPH, včetně podrobných navigačních turistických map

Auto

Příliš dobré pro muže!
GARMIN Nüvi 250 Pink

Elegantní navigace s tenkým dotykovým displejem. Stylový design, spolehlivost a především velmi jednoduché ovládání je předurčeno pro něžné pohlaví. Pokud hledáte romantickou restauraci, nová místa pro nákupy nebo wellness hotel pro nezapomenutelný víkend – Pink vám je pomůže najít. Pink vypadá skvěle na přístrojové desce vozu a i s padnoucím pouzdrem se bez potíží vejde do dámské kabelky.
Garmin Nüvi 250 Pink, 5990 Kč s DPH, včetně uličních map západní a východní Evropy (37 zemí)

Navigace pro „tiráky“
GARMIN Nüvi 660FM

První navigace s možností navigace (?) pro nákladní vozy TIR. S pomocí mapy Atlas Czech v7 je Nüvi 660FM schopno vést řidiče mimo nízké mosty, úzké ulice nebo mimo silnice s omezenou nosností. Kromě navigace nákladních vozů umí Nüvi 660FM plnohodnotně navigovat i osobní vozy. Díky napájenému stojánku, integrovanému přijímači aktuálních dopravních informací, bluetooth hands free sadě a bezdrátovému přenosu hlasových pokynů do běžných autorádií patří do nejvyšší řady současných přenosných navigačních přístrojů.
Garmin Nüvi 660FM, 9990 Kč s DPH, včetně uličních map 37 zemí Evropy a RDS TMS a FM vysílače

Náš tip do auta
GARMIN Nüvi 760

Mimořádně tenká navigace, vybavená jasným širokoúhlým displejem ve formátu 16:9. Samozřejmostí jsou podrobné navigační mapy zemí západní i východní Evropy a navíc turistická mapa České republiky. Navigace je kromě hands free sady, MP3 nebo přijímače aktuálních dopravních informací vybavena integrovaným FM vysílačem, který umožňuje navigaci naladit jako jednu z rozhlasových stanic na běžném autorádiu a hlasové navigační pokyny, MP3 nebo telefonní hovory poslouchat v hifi kvalitě reproduktorů autorádia. Přístroj varuje před místy s častým měřením rychlosti (zdroj www.poi.cz). Do standardní výbavy patří elegantní přísavný stojánek s integrovaným napájením a RDS TMC přijímačem, který minimalizuje počet přívodních kabelů na přístrojové desce vozu.
Garmin Nüvi 760, 11 490 Kč s DPH, včetně uličních map 37 zemí Evropy a RDS TMS a FM vysílače


Moto

Navigace do deště a s muzikou
Garmin Zümo (platí pro modely 500 Dlx i 550)
Robustní motocyklová navigace, která odolává vodě (ponoření 1 m/30 min), benzinu, UV záření a vibracím. Ovládat se dá i v rukavicích, jednoduše se demontuje z motocyklu. Mimořádně jasný displej je dobře čitelný i na slunci. Přístroj nabízí MP3 přehrávač či bluetooth hands free sadu s bezdrátovým propojením do helmy. Umožňuje plánovat navigační trasy, ale také ukládat trasy projeté, které je možné sdílet s jinými uživateli.
Garmin Zümo 500Dlx, 14 990 Kč s DPH, včetně uličních map 37 zemí Evropy


Mobilní komunikace

Garmin Mobile XT Topo
Chytrá aplikace pro „chytré“ mobilní telefony, PDA nebo MDA dokáže zobrazit a navigovat nad podrobnou uliční i turistickou navigační mapou. Navigační program je přenosný mezi více přístroji. Přístroj má ovládací menu i hlasovou navigaci v češtině a za používání navigace v telefonu se neplatí žádné poplatky.
Garmin Mobile XT Topo, cena 1990 Kč s DPH

Související články
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz