Domů     Technika
Technické hity: Na čerstvém vzduchu
21.stoleti 19.4.2007

Jaro je v plném proudu, tak proč si neudělat výlet do přírody? 21. STOLETÍ dnes vybralo několik novinek, které výlet pomohou zpříjemnit.Jaro je v plném proudu, tak proč si neudělat výlet do přírody? 21. STOLETÍ dnes vybralo několik novinek, které výlet pomohou zpříjemnit.

Tak trochu jiný Virus
Odolný 4Ever

Už při prvním pohledu na nový Virus RX1 značky 4EVER nám oči sjedou k přední odpružené vidlici, která je opravdu neobvyklá. German Answer Force Kilo s hmotností pouhých 1230 g a zdvihem 80 mm poslouží perfektně na jakémkoli terénu. Navíc ji můžete kdykoli zablokovat ovladačem z řídítek.
Další pozitivní vlastností tohoto speciálního horského kola třídy MTB je lehký rám z materiálu Scandium Super Light (hliníková slitina s příměsí scandia), která zaručuje velmi nízkou hmotnost bicyklu (8,8 Kg). Celé kolo je osazeno tím nejlepším co Shimano nabízí, tudíž proslavenou řadou přehazovaček, přesmykačů a brzd XTR. Pro náročnější jezdce je toto kolo opravdu ideální.
+ pružení,
+ velmi nízká hmotnost
– ovládání lockoutu
Cena: 89 999 Kč

Více než 4 m2 pohodlí
Stan Hannah

Pro celou řadu outdoorových aktivit nabízí Hannah své produkty, jako jsou batohy, bundy, spací pytle či stany. A právě do poslední zmiňované kategorie patří Rover III. Tento třísezónní universální stan zajistí na ploše 4,2 m2 pohodlí až 4 dobrodruhům, přičemž některé věci z výbavy mohou nechat v předsíňce. K výrobě stanu byly využity duralové tyče, 100% polyester na vnější stan a 100% prodyšný polyester na část vnitřní. Podlážka je zhotovena z vrstveného polyethylenu.
+ rychlá a snadná stavba i skládání, účinné odvětrání
– nepropustnost je 3000 mm vodního sloupce, hmotnost je 4,5 kg
Cena: 2 999 Kč

Dosvítí až 208 metrů
Svítilna Varta
Pokud se vydáme do přírody na delší dobu, je dobré mít s sebou svítilnu, ať už pro noční přesuny či pouhou manipulaci v místě stanování.

Lampa HD Xenon Lantern 4D od společnosti Varta je pro tyto účely ideální. Je nárazuvzdorná, odolná vlhku a je vybavena nerozbitnou čočkou. Vysoce výkonná xenonová žárovka zaručuje minimální dosvit až 208 metrů.
Pro lepší manipulaci je rukojeť pogumovaná a navíc je sada vybavena stojanem, na který se dá lampa zavěsit.
+ extra jasný kužel světla
– hmotnost 1246 gramů
Cena: 599 Kč

Do terénu i na silnici
Author Mission

Krosové kolo Author Mission je postaveno na duralovém rámu, doplněném odpruženou vidlicí RST Vogue TnL se zamykáním a 60mm zdvihem. 27 rychlostí obstarává řazení Shimano Deore spolu s přehazovačkou Shimano LX. Novinkou jsou mechanické kotoučové brzdy Shimano M415.
Sportovně koncipovaný Mission je obut do plášťů Author Panaracer Silk Road Cross, které pro značku Author vyrábí renomovaný japonský výrobce plášťů Panaracer.
+ cenová dostupnost
– vysoká hmotnost (14 kg)
Cena :17 990 Kč

S notebookem na zádech
Dicota BacPac Xtreme

Vzhledem k dostatku prostoru je Dicota “BacPac Xtreme“ jedničkou mezi batohy na notebooky, v tomto případě až o velikosti 15,4“. Velké množství přihrádek a kapes chrání nejen notebook, ale také umožní nosit s sebou všechno potřebné.
Ve velké dvoudílné hlavní části batohu je možné uschovat příslušenství jako je myš, nabíječky, stejně tak i dokumenty a větší desky. Na telefon, psací potřeby, klíče apod. je vyhrazena pracovní plocha. MP3 a CD přehrávače je možné uložit v kapsičce v horní části batohu, která má výstupový otvor na sluchátka.  Jedna ze dvou postraních kapes slouží jako termoregulátor nápojů.
+ měkké, ergonomicky tvarované popruhy a prodyšné polstrování zádové části
– provedení pouze v černé a šedé
Cena: 1998 Kč

S ním nezabloudíme
Garmin GPSMAP 60CSx

Pro jednoduchou orientaci v terénu se vždy hodí ruční navigační přístroj. Garmin GPSMAP 60CSx. Je odolný i při ponoření do vody, může se pochlubit i na slunci dobře čitelným barevným displejem, barometrickým výškoměrem a elektromagnetickým náměrovým kompasem.
Přístroj je vybaven mimořádně citlivým GPS přijímačem pro použití i v místech s minimálním výhledem na oblohu. Díky podpoře navigace křižovatku po křižovatce je přístroj možné používat nejen v ruce, ale i na kole, motocyklu nebo při automobilové navigaci. Data zaznamenává na standardní datové karty formátu microSD.
+ výdrž 25 hodin provozu na 2 tužkové baterie
– pro účel autonavigace chybí hlasový výstup, hlásící jednotlivé odbočky
Cena včetně uliční a turistické mapy České republiky:16 900 Kč

Dokonale tlumená novinka
TREK Top Fuel

Celoodpružené horské kolo Top Fuel od firmy TREK je špičkou mezi rychlými závodními speciály. Kolo s technologií R1 Tuned Suspension je novinkou všech celoodpružených modelů značky TREK pro rok 2007. Tato technologie kombinuje různé poměry přepákování zadního tlumiče (Leverage ration) s ideálním umístěním hlavního čepu (Optimized Pivot) a specifickou geometrií příslušné modelové řady.
Navíc zefektivňuje šlapání, maximálně využívá zdvih tlumiče při sjezdech, čímž zvyšuje stabilitu a kontrolu jízdy. R1 současně eliminuje nežádoucí „houpání“ při výjezdech. Žádná jiná technologie odpružení není tak adaptibilní na rozmanité terény a podmínky při jízdě.
+ R1 Tuned Suspension technologie
– díky odpružení je hmotnost celoodpružených kol vyšší než u hardtail modelů
Cena: v závodní řadě TREK Top Fuel – můžete vybírat ze 3 karbonových modelů  (Top Fuel SL, 9.9 a 9.8 od 114 990,- Kč) nebo ze 2 modelů hliníkových slitin (Top Fuel 8 a 7 od 59 990,-Kč).

Pro budoucí šampióny
Prince O3 Tour

Tenisová raketa PRINCE O3 Tour je jak už název napovídá vybavena revoluční technologií O3. Nahrazením tradičních malých otvorů pro struny velkými otvory zvanými O-ports, dochází ke zvětšení plochy ve středu rakety pro přesnou kontrolu míče (Sweet Spotu) o 54%, což napomáhá dosahování přesnějších úderů. Ve vzduchu je raketa ovladatelnější a rychlejší, díky čemuž můžeme mít celou hru pod kontrolou. V nabídce je možno si vybrat  z 5 modelů podle stylu naší hry.
+  Sweet Spot větší o 54% oproti tradičním raketám
– Nutné opatřit vhodným výpletem podle individuálních požadavků.
Cena: od 5 490 Kč

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz