Domů     Technika
Technické hity: Kdo si přehrává, nezlobí!
21.stoleti 18.8.2006

Je tomu už hezká řádka let, kdy jsme s sebou nosili těžké walkmany a v batohu měli připraveny kazety s nahrávkami. Ti mladší už možná nevědí, jak takový walkman na kazety vypadal. Dnes už je běžné, že má téměř každý po ruce multifunkční MP3 přehrávač.Je tomu už hezká řádka let, kdy jsme s sebou nosili těžké walkmany a v batohu měli připraveny kazety s nahrávkami. Ti mladší už možná nevědí, jak takový walkman na kazety vypadal. Dnes už je běžné, že má téměř každý po ruce multifunkční MP3 přehrávač.

S navigací a alkohol testerem…
M-Cody IM100

Tento krasavec je důkazem stále větší kreativity a hravosti výrobců MP3 přehrávačů. Kromě klasického přehrávání snad všech dostupných formátů, pouštění videa a prohlížení různých obrázků je navíc vybaven testerem, který zjistí hladinu alkoholu v naší krvi. Pokud jsme nic nepili, můžeme usednout za volant a využít tak další funkce, hlasové GPS navigace.  
Pro snazší komunikaci s přístrojem je možno využívat 3,5“ barevný TFT LCD dotykový displej od Samsungu. Co se paměti týče, tak je zde využívaná ta z CF, SD a MMC karet.
+ opravdu zajímavé a neobvyklé funkce, jako je detektor alkoholu
– nemá interní paměť a je nutné využívat paměťové karty
Cena: 12 990 Kč

Přehrávač s fotoaparátem vždy při ruce
Hudební mobil Nokia N91

Proč mít stále u sebe několik různých přístrojů, když stačí mít jeden? Telefon Nokia N91 v sobě kloubí nejen vlastnosti PDA, 2Megapixelového fotoaparátu či ve spojení s LD-3W a příslušným softwarem GPS navigaci, ale také nahradí vaší osobní databanku. Na 4GB HDD je totiž možné ukládat fotografie, klipy či fotografie a navíc je hned pomocí e-mailu rozesílat (GPRS, EDGE nebo UMTS).
Další výhodou je možnost zapojení sluchátek s klasickým 3,5 mm jackem a například je možné prostřednictvím adaptéruru skladby přehrávat doma či v autě.
+ dodáván včetně sluchátek Nokia Music Headset HS-28
+ integrovaný zesilovač zajišťuje opravdu kvalitní zvuk
– ovládací tlačítka telefonu jsou malá, což je znatelné například při psaní SMS
Cena: 18 590 Kč

Zvolte si barvu!
MiniMax 3
Krasavec od Emgetonu s označením MiniMax 3 zajisté zaujme nejen svými kvalitami, ale především designem. Hliníkový přehrávač je možné sehnat v jedné z pěti různých barev v provedení jedna, dva či čtyři giga.
Pochválit je třeba hlavně LCD displej, který je připraven zobrazit až 65 000 odstínů barev. Za zmínku stojí i kompletní menu v českém jazyce, výdrž baterie až 35 hodin nebo možnost připojení mikrofonu. Přehrávač je dodáván se síťovou nabíječkou, ta je zdarma.
+ velmi kvalitní interní mikrofon (500 mW)
– nebylo by na škodu, kdyby byl obdařen funkcí USB host
Cena: 1GB: 3 690 Kč, 2GB: 4 490 Kč, 4GB: 6 490 Kč

První na světě
iAudio 6

Perfektním přístrojem je novinka společnosti iAudio s 0,85“ HDD. Světově se jedná vlastně o první 0,85“ harddisk v podobném zařízení. Přístroj jednoduše přehrává téměř všechny klasické hudební, textové, obrázkové či video formáty.
Velmi jednoduchou obsluhu zajišťují ovládací tlačítka seskupená ve tvaru symbolu procent a opravdu přehledně rozmístěné ikony na displeji. Přístroj je navíc vybaven často využívanou funkcí USB Host, takže si můžeme stáhnout data rovnou odkudkoli pomocí USB 2.0 (využívané u stahování fotografií s paměťových karet). Přístroj je připraven pojmout až 4GB našich dat. Síťová nabíječka je v ceně.
+ velmi kvalitní 1,3“ OLED displej s 260 000 barev
– vyrábí se pouze ve 4GB variantě
Cena: 8 490 Kč

Učitel cizích jazyků i na cesty
Umax Irideus

Označení duhy v latinském jazyce (Irideus) se stalo inspirací pro pojmenování nového MP4 přehrávače společnosti Umax. Ten na 1,5“ displeji zobrazuje více něž 65 000 barev, které zajistí kvalitní přehrání videoklipu či prohlížení obrázků. MP4 označuje funkci podpory video formátů *AMV, jakož i dalších tradičních audio souborů – MP3, WMV, WMA a WAV.
8 mm tenký player je zhotoven z kombinace kovu a plastu. Má jednu nádhernou vlastnost vhodnou např. pro výuku cizích jazyků a intonaci, a to modul porovnávání zaznamenaného hlasu s originální nahrávkou.
+ modul porovnávání hlasů
– přístroj má vstup pouze na 2,5 mm jack, takže pokud budete chtít použít jiná než dodávaná sluchátka, je třeba pořídit redukci
Cena 1GB (včetně sluchátek KOSS P/5): 2 290 Kč, 2GB: 2 990 Kč

Přehrávač pro každého 
Pentagram Vanquish

Vanisque FM RT 1024 MB od společnosti Pentagram je přístroj, který se hodí pro všechny, kteří nepožadují žádné vymoženosti, za něž by měli platit. S jedno gigovou pamětí, rádiem a diktafonem si pak pohodlně vystačí a bude každému plnohodnotným společníkem.
+ nízká cena
– omezené množství přehrávaných formátů a funkcí
Cena: 2 110 Kč

S podpisy členů kapely
Nový iPod Special Edition

Zajímavostí pro milovníky kapely U2 se zajisté stane nový iPod Special Edition. Ten na trh uvedla společnost Apple v rámci partnerství se skupinou a Universal Music Group. Tato novinka má na zadní části černého ocelového krytu vyryty  podpisy všech členů legendární skupiny.
Samotný přístroj je založen na 30GB iPodu páté generace a má kapacitu až 7 500 písní, 25 000 fotografií nebo přes 75 hodin videa. Zákazníci, kteří již vlastní přehrávač iPod U2 získají také 30 minut exkluzivního videa této irské rockové skupiny, které si budou moci stáhnout z obchodu iTunes Music Store.
+ dokonalou propojení s hudebním obchodem a hudební knihovnou iTunes
– nutnosti stahovat audio a video soubory pouze ve formatu pro iTunes
Cena: 11 999 Kč

Kde se vám zlíbí…
Klíčenka Thomson

Využijete spíše přenosnou flash paměť, nežli přehrávač, a přesto by se vám někdy hodil? Ideální kombinací je pak pořídit si model Thomson Lyra PDP7512KFM, který díky integrovanému USB 2.0 můžete používat kde se vám zlíbí, a to bez nutnosti využívání kabelu.
Přístroj poslouží kapacitou 512 MB a klasickými funkcemi jako je přehrávání MP3,WMA a WMA- DMR, FM rádia či diktafonem.
+ nízká spotřeba energie (1 x AAA baterie)
– paměť by mohla být větší
Cena: 1 890 Kč

Nejen hudbou živ je člověk
LCD televize Xoro

Xoro HTL 3212w je LCD televize německé značky, vybavená 32 palcovou úhlopříčkou s výbornými parametry a výbavou. Její doba odezvy je 8 ms a poskytuje kontrast 1000:1.
Model nabízí nové možnosti připojení přes digitální konektor HDMI. Televize je vybavena dvěma TV tunery pro obraz v obraze PIP. Součástí dodávky je samozřejmě dálkové ovládání, podstavec na stůl, ale i všechny kabely a držák na zeď.
+ obraz v obraze, konektor HDMI
– design větších rozměrů
Cena: 21 950 Kč

Související články
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz