Domů     Technika
TECHNICKÉ HITY
21.stoleti 22.7.2006

Inženýři a technici po celém světě neustále vymýšlejí nové výrobky a zdokonalují starší. Dnes se můžeme společně podívat jak se jim to daří. Zahrajeme si tenis, předpovíme počasí a shlédneme, co nového se objevilo ve světě počítačů techniky.

Přesnější a rychlejší
Raketa Prince

Tenisté, pozor! Efektivnější hry dosáhnete společně s raketou PRINCE O3 White s revoluční technologií O3. Nahrazením tradičních malých otvorů pro struny velkými otvory zvanými O-ports, dochází ke zvětšení Sweet Spotu (plocha ve středu rakety pro přesnou kontrolu míče) o 54%. To vede k dosažení  přesnějších a umístěnějších úderů. Raketa je také ovladatelnější a rychlejší. V nabídce je šest různých modelů, aby si mohl každý vybrat podle stylu své hry.
+ Sweet Spot větší o 54% oproti tradičním raketám
– Nutnost opatřit vhodným výpletem podle osobních požadavků hráče
Cena: 5 690 Kč

Jaké počasí bude o dovolené?
Meteostanice WMR928
Meteorologické stanice pro náročné, originální projekční budíky, multifunkční nástěnné hodiny a osobní digitální váhy, to je stručná charakteristika sortimentu americké společnosti Oregon Scientific. Nabízené přístroje umožňují sledování času, dat, vnitřní i venkovní teploty či vlhkosti vzduchu. Na základě měření barometrického tlaku a dalších veličin dokáží předpovídat vývoj počasí.
Náročné fanoušky klimatologie plně uspokojí špičková meteostanice WMR928 s dotykovým displejem, vybavená venkovními bezdrátovými čidly se solárním nabíjením a s možností přenosu dat a jejich grafického zpracování na PC.
+ dotykový displej
– poněkud vysoká cena
Cena: 14 990 Kč

Bez notebooku ani na krok
BacPac Mission XL
Batoh “BacPac Mission XL“ od společnosti DICOTA potěší všechny, kteří bez svého notebooku nevydrží ani chvilku. Batoh ve sportovním designu je připraven pojmout 17“ notebook, přičemž  ještě zbude spousta úložného prostoru na dokumenty nebo mobilní příslušenství. Výrobce nezapomněl ani na spoustu drobností (mobil, tužky či vizitky), které sebou každý nosíme. Na ty mají políčeno dobře dostupné kapsy a kapsičky.
+ Pro ochranu notebooku najdete v batohu efektivní pěnové polstrování
+ Batoh má i samostatnou uzamykatelnou část pro osobní doklady či cenné předměty. Pro kabely a napájecí zdroj je uzpůsobena přední kapsa.
– Omezené barevné spektrum provedení 
Cena: 2 995 Kč

Tisk za pár haléřů
Kyocera FS-3900DN

Japonská Kyocera zavádí na trh tiskárny 5. generace. Pro středně velké kanceláře představujeme FS-3900DN, která nahradí úspěšné a osvědčené modely FS-3820/3830. Za stejnou cenu si tak zákazník užije mnohem vyšší užitnou hodnotu. Navíc je novinka méně hlučná.
Už k základnímu provedení patří síťová karta a duplex. Tiskárna pracuje rychlostí 35 str./min. v rozlišení 1200 dpi. Jak už je u Kyocery dobrým zvykem, je provoz velmi levný a šetrný k životnímu prostředí. Technologie Ecosys je bezozónová a díky tiskovým jednotkám z amorfního křemíku se vyměňují jen tonery a ne celé cartridge.
+ síťová karta a duplexní jednotka pro oboustranný tisk v základním vybavení
+ náklady na stránku pouhých 0,17,- Kč
– nelze zakoupit v prodejních řetězcích 
Cena: 25 900 Kč

Jak vystopovat zloděje?
Vis-á-pix

Vis-á-pix je software, který si dělá ambice být jedničkou na trhu v analýze obrazu z kamerových systémů. S tímto SW se tak otvírají vrátka do analýz, které doposud byly doménou je pro systémy v ceně milionů.
Co tento SW umí tak převratného? Nejenže dokáže počítat lidi, kteří vstupují do sledované zóny nebo se v ní zdržují, ale vyhodnocuje i kudy nejčastěji chodí. Sleduje i odložená zavazadla, monitoruje zloděje a umožňuje předávat policii informace o jeho pohybu. Spousta dalšího se na nás ještě chystá.
+ pokročilost technologie
–  přece jen stále vysoká cena
Cena za 1 kamerový bod pro počítání lidí: 24 000 Kč

Potřebujete kvalitní zvuk?
Audiorekordér Nagra ARES-M

Pro všechny profesionály (novináři, právníci…), kteří ve své profesi kladou velký důraz na kvalitu nahrávky, přichází Nagra s přenosným audiorekordérem s vestavěnou pamětí o velikosti 1GB. Dokáže zaznamenávat zvuk v komprimovaném i nekomprimovaném formátu.
Maximální délka nahrávky je 1 hodina 26 minut při nejvyšší kvalitě nahrávání (WAV 16bit/48kHz). Opravdu malá Nagra ARES-M komunikuje s PC pomocí USB portu a je dodávána s vestavěným mono mikrofonem a externím stereo mikrofonem.
+ možnost střihu a zobrazení časové osy
– je určen pro profesionály, čemuž odpovídá i cena
Cena: 33 786 Kč

Související články
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
Věda se spojuje, aby byla silnější. Němci to pochopili už před první světovou válkou, když vznikla Společnost Maxe Plancka. V Česku vědecké klastry a interdisciplinární instituce začaly vznikat teprve nedávno, ale výsledky se už dostavují. Svoje interdisciplinární instituce má už každé významnější město, například Praha, Brno, Ostrava. Před devíti lety myšlenka spojit tři vědecká centra […]
Informační a komunikační technologie se staly základním stavebním kamenem, který formuje naše každodenní životy i způsob, jakým pracujeme a podnikáme. Od prvních počítačů až po současné cloudové služby a umělou inteligenci prošla oblast ICT zásadní proměnou. Pojďme si posvítit na to, kde všude se ICT technologie využívají.  Co je ICT?  ICT je zkratka pro informační […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz