Domů     Technika
TECHNICKÉ HITY: Práce nebo zábava?
21.stoleti 20.1.2006

Na trhu se stále objevují nové a nové výrobky, z nichž vám 21. STOLETÍ vybírá alespoň ty nejzajímavější. Dnes je to trochu pestřejší paleta pro domácnost i do kanceláří. Na trhu se stále objevují nové a nové výrobky, z nichž vám 21. STOLETÍ vybírá alespoň ty nejzajímavější. Dnes je to trochu pestřejší paleta pro domácnost i do kanceláří.

Vytiskni si sám!
Epson Stylus Photo R1800

Takováto tiskárna se stává ideálním doplňkem pro všechny, kdo si rádi prohlížejí a vystavují své fotografie tisknuté doma. Tiskárna Epson Stylus Photo R1800 si bez problému poradí s jemným či hrubím ručním papírem a to až ve formátech A3 plus u jednotlivých listů nebo i rolí. Navíc není potřeba měnit kazety pro tisk na matný nebo lesklý povrch, dokonce ani při potisku CD či DVD.
Maximální rozlišení tisku je 5 760 x 1 440 dpi, přičemž kapičky inkoustu mají velikost až 1,5 pikolitru (miliontiny miliontin litru). Tisková hlava Micro Piezo se 180 tryskami na každou z 8 inkoustových kazet zaručuje vysokou rychlost tisku.
+ Rozhraní USB 2.0 Hi-Speed a IEEE 1394 (FireWire)
– nemá LCD displej

Cena: 18 090 Kč

Pro zábavu na cestách
Umax VisionBook® 1700WXT

První notebook od UMAXu s mobilní technologií AMD Turion, který míří do sféry domácí zábavy nese označení VisionBook® 1700WXT. Kromě 17“ displeje, mobilní technologie na bázi AMD Turion ML-30, chipsetu ATI RS480M a dostatečně dimenzované grafiky ATI Radeon XPress 200 se může pochlubit i nadstandardním množstvím vstupů a výstupů. Jde především o FireWire rozhraní, 6x USB 2.0, PCMCIA slot typu II, TV výstup, digitální DVI konektor. Samozřejmostí je čtečka karet formátů SD, MMC, MS a MS Pro. K dispozici jsou dvě verze se 60 a 80 GB diskem, obě s operační paměť 512 MB DDR.
+ zvuk je šířen čtveřicí reproduktorů a subwooferem
– ve víku není zabudovaná kamera

Cena s 80 GB diskem: 40 450 Kč
Cena s 60 GB diskem: 35 690 Kč

Máte rádi domácí kino?
Projektor BenQ PE5120

Máte-li zájem pořídit si v pokoji domácí kino za přijatelné peníze, tak BenQ PE5120 je ta správná volba. Jedná se o velmi lehký (2,9 kg) a přenosný DLP projektor s 5segmentovým rotačním kolečkem. Čip je samozřejmě z produkce Texas Instrument. Projektor je určen pro promítání od 1,5 m do 8 metrové vzdálenosti, takže pro běžný pokoj bohatě postačí. Navíc diagonála obrazu je v rozpětí do 31“ do 300“. Signál je kompatibilní i s HDTV 1080i a snímek je promítán v poměru stran 16:9.
+ finančně dostupný
– při projekci patrný duhový efekt

Cena: 23 500 Kč

Čím zesílit notebook?
iAUDIOPHILE iXSOUND5

Reproduktorový set iXSOUND5 vznikl z jediného důvodu, jímž je nedostatečný výkon vestavěných reproduktorů v notebooku. Toto obohacení vaší produkce má jednoduše plochý design, takže nabízí možnost složení do opravdu malého pouzdra (165 x 133 x 19 mm) a můžete ho tak vzít všude s sebou.
Reproduktory navíc dovedou přenést i muziku z vašeho MP3 přehrávače, popřípadě 3D surround zvuk z PC. Jejich velikou předností je schopnost hrát až 16 hodin při použití 4 AAA baterií, popřípadě neustále při připojení pomocí rozhraní USB. Jejich frekvenční rozsah pak pokryje pásmo 120 Hz – 17 kHz a jejich výkon je 2x 30W (PMPO), respektive 2x 3W (RMS).
+ integrovaný digitální zesilovač
– malý frekvenční rozsah

Cena: 1490 Kč

Vládce domácnosti   
Crestron TPMC 10

Ovládat všechnu elektroniku v celém domě z jednoho místa už dávno není snem. S moderními centrálními řídícími jednotkami lze jednoduše zapnout alarm, surfovat na internetu a řešit e-maily, ovládat žaluzie, teplotu vody v bazénu, topení nebo osvětlení, samozřejmostí je domácí aparatura – prostě vše co z si elektroniky dokážete představit. Díky Wi-Fi je tablet TPMC 10 připraven k použití téměř kdekoli a díky dotykovému barevnému TFT displeji lze snadno zvolit požadovaný příkaz.
Displej o úhlopříčce 26,4 cm, s rozlišením 800 x 600 pixelů, poměrem stran 4:3 a kontrastem 250 : 1 umožňuje i 3D grafiku. S využitím operačního systému Microsoft® Windows® CE .NET 4.2 pak lze jednoduše otevírat běžné soubory v programech Microsoft Word, Excel, PowerPoint, nebo AdobeAcrobat, přičemž pro všechny lze podle potřeby stahovat nejnovější verze. Vnitřní paměť tabletu je 64 MB.
+ možnost ovládat vše co je k systému zapojeno
– zapojitelná USB myš a klávesnice nejsou v ceně

Cena: 155 000 Kč
Cena s dobíjecím podstavcem: 168 000 Kč

Profesionální kancelář v terénu
DataDesk 460

Dicota DataDesk 460 je zajímavé řešení pro práci v terénu, kde je zapotřebí notebooku i tiskárny! Mobilní vybavení je vždy k dispozici a téměř okamžitě k použití, stačí ho jen připojit do sítě napájecím kabelem notebooku.
Tiskárna i notebook jsou pevně uchyceny a chráněny v kufru, v němž je vybavení díky pevné hliníkové konstrukci je dokonale chráněno jeho pevnou a vysoce odolnou skořepinou. Vnitřní část je vyrobena z odolného materiálu ABS a je uzpůsobena pro přesné uchycení notebooku rohovými úchyty s duálním zámkem. Dva různé způsoby uchycení notebooku nabízejí možnost použití více druhů notebooků – až do rozměrů 380 x 335 x 55 mm.
+ snadné připojení i používání
– kompatibilní pouze s tiskárnou HP DJ 460 nebo tiskárnami podobných parametrů a rozměrů

Cena: 12 250 Kč

Digitální krásnoočko
Nikon D200

 
Mezeru mezi profesionálními a uživatelskými digitálními jednookými zrcadlovkami se rozhodla společnost Nikon zaplnit modelem D200. Ten byl vyvinut na základě nových technologií v kombinaci s prověřenými excelentními vlastnostmi řady D2. Tím se D200 stává vynikajícím fotoaparátem vyšší střední třídy.
RGB CCD snímač s 10,2 Mpix je připraven pochlubit se snímky o velikosti 3872 x 2592 pixelů, vyznačující se vysokou ostrostí a perfektním barevným podáním. S dobou aktivace 0,15 s, minimálním zpožděním závěrky 50 ms a ztemněním obrazu v hledáčku 105 ms je D200 jednou z nejrychlejších zrcadlovek.
+ vysoce citlivý obrazový snímač nabízí rozsah citlivostí ISO 100 až neuvěřitelných ISO 3200  
– nedostatečné množství na českém trhu

Cena za tělo: 52 990 Kč

Další článek
Související články
Umělá inteligence je tu, ať se to někomu líbí nebo ne. Nabízí přehršel možností, ale také ukrývá nemálo čertových kopýtek. A tak je tomu i v oblasti vzdělávání. Sal Khan, výkonný ředitel Khan Academy, na které skrze online přednášky studují miliony lidé po celém světě, měl loni na konferenci TED Talk, jejímž mottem je heslo […]
Virtuální realita už není jen hračkou geeků, odnoží herního zábavního průmyslu nebo vědců. Její potenciál je větší, s přesahem do každodenního života. Městská knihovna v Praze prostřednictvím VR nejen zpřístupnila zajímavou, bezmála stoletou historii budovy knihovny na Mariánském náměstí, ale umožňuje i pohlédnout na knihovnu a její služby novýma očima. Městská knihovna v Praze zahájila projekt před […]
Pro své rozměry, vybavení a technologie se stala chloubou amerického námořnictva. Jedná se totiž o největší a nejnovější letadlovou loď, která po více než 10 letech od spuštění na vodu konečně začala sloužit Spojeným státům i alianci NATO. Stavba nejmodernějšího plavidla, se kterým si USA pojistily pozici největší námořní velmoci planety, započala roku 2009. Slanost […]
Peugeot 208, ikonický drobek a nejprodávanější vůz v Evropě v roce 2022, dostává nový kabátek. Modernizací se stává ještě neodolatelnějším, zejména pak jeho elektrická verze E-208, která překonává dojezd 400 km. Celá modelová řada 208 pak profituje z nového designu, špičkových technologií a emocí z nových motorů. Peugeot 208, nástupce dlouhé řady devíti generací městských […]
Americká agentura NASA hodlá v letošním roce odstartovat pátrání po stopách života v rámci Sluneční soustavy. K měsíci Europa proto bude vyslána sonda, která kromě vědeckých přístrojů ponese také speciální poselství o člověku a planetě Zemi. Budoucím poslíčkem byla „jmenována“ Europa Clipper, jež bude vybavena spoustou špičkových přístrojů sloužících k měření ledu zakrývajícího oceán či […]
reklama
Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
reklama
Copyright © RF-Hobby.cz